"1 görünümlü 4!"

Gaziantepspor-Beşiktaş maçını %100 Futbol'da değerlendiren Rıdvan Dilmen, siyah beyazlıların tek santrforla oynarken arkadaki 3 oyuncunun da forvetleştiğini anlattı.

NTV Spor 28.08.2015 - 23:50
"1 görünümlü 4!"

Rıdvan Dilmen ile Güntekin Onay, Gaziantepspor-Beşiktaş maçını %100 Futbol'da değerlendirdi.

GÜNTEKİN ONAY: Şenol Güneş gibi bir ofans uzmanı, Beşiktaş'a elinin değdiğini bir kez daha gösterdi. Sıcak havada ve Quaresma'nın yokluğunda Beşiktaş, ilk golü bulana kadar hayli zorlandı. Ne olduysa 1-0'dan sonra oldu.

RIDVAN DİLMEN: Beşiktaş rakibi açmak için zorlandı. Beşiktaş'ın bu yılki en büyük farkı, golü bulduktan sonra geçen sezonki gibi korumakta zorlanma sorununu yaşamayıp, tam tersi farkı açmak olarak göze çarpıyor.

RIDVAN DİLMEN: Şenol Hoca, doğrudan yanlışa, yanlıştan tekrar doğruya gitti. Maçın başındaki kadro doğru bir kadroydu. Gomez'i kaybetmemek adına daha fazla kenarda oturtmamalıydı. Daha sonra Cenk'i alıp çift santrfora dönmesi Beşiktaş'ı olumsuz etkiledi. Necip-Gomez değişikliğiyle tekrar maçın başındaki sistemine dönüp, bu sistemde Oğuzhan'ı ileri atması çok doğru bir hamleydi ve farklı galibiyetin kilidini açtı.


GÜNTEKİN ONAY: İlk yarıda Beşiktaş topa çok sahip oldu, rakibini hapsetti ama golü bulamadı. Gaziantepspor ise kendi sahasına gömüldü. İkinci yarıda 4-4-2'ye dönen Beşiktaş hiç üretememeye başladı. 1-0'dan sonra Gomez'in çıkıp Necip'in girmesiyle yapılan 4-2-3-1'e dönme taktiksel değişikliğiyle taşlar yerine oturdu ve fark geldi.

RIDVAN DİLMEN: Sosa güçsüzdü ve zemin Sosa'ya hiç uygun değildi. Maç, Türkiye'nin en kötü zeminlerinden birinde oynandı.

RIDVAN DİLMEN: Beşiktaş'ın kanat oyuncuları, orta bölge oyuncuları değil. Olcay ve Gökhan pas oyuncusu olduğu için ve kenar bekleri fazla çıkmadığı için fazla yan top gelmiyor. Şenol Güneş, Oğuzhan'ı daha da ileri atıp, çok yerinde bir hamle yaptı.

GÜNTEKİN ONAY: Şenol Hoca, rakip ceza sahasına rahat gidebilen takımının finali yapamamsı nedeniyle ikinci yarının başında Cenk'i alarak çift santrfora döndü. Ancak 4-4-2 sistemi iki kule santrforla oynanmaz. Beşiktaş, top rakipteyken pres yapıp, top kazanmakta zorlandı.

RIDVAN DİLMEN: Beşiktaş tek santrfor ile oynadığı zaman aslında dört forvetle oynuyor. Olcay ve Gökhan forvetleşiyor. Takım çift santrfor oynarken ise öyle olmuyor. Çift santrforla oynamak Beşiktaş'ın hücumlarını yalnızlaştırıyor. Beşiktaş, ikinci bölgeden üçüncü bölgeye hızlı geçen bir takım. Gomez, takımın hızını hafif kesiyor. Topu tutup, kaleye dönmeye çalışıyor. Kanatsız Gomez olmaz.

RIDVAN DİLMEN: Beşiktaş, çift santrfor oyanayacaksa Olcay kanatta olmaz. Muz orta yapan bir kanat oyuncusunun olması şart. Teknik adamlar oyuncu tercihlerinde ve taktiklerde yanlış yapabilirler, tercih değişikliği de tutmayabilir, o da tutmazsa bu maçta olduğu gibi bir daha değiştirebilir.

GÜNTEKİN ONAY: Beşiktaş öne geçtiği zaman canavarlaşıyor. Trabzonspor maçında öne geçememişti.

RIDVAN DİLMEN: Skorlar geleceğinizi aldatmamalı. Beşiktaş, çift santrforla Gaziantepspor'u yenebilirdi ve bu şekilde kazanmak Beşiktaş'ı aldatabilirdi.

RIDVAN DİLMEN: Rakip ceza sahası Beşiktaş'ın madeni. Ancak Beşiktaş'ın hedef santrforla oynaması takımın ezberini bozabilir. Gaziantepspor maçının 45 ve 76. dakikası arasından Beşiktaş'ın çıkarması gereken dersler var. Gomez kötü oyuncu demiyorum. Beşiktaş'ın alışagelmiş hücum aksiyonları Gomez'i kaldırmadı. Beşiktaş Gomez'e uymayacak. Gomez, Beşiktaş'a uyacak.

 

********

GÜNTEKİN ONAY: Beşiktaş üç maçta 10 golünün dokuzunu, en iyi oyuncuları olarak görülen Mario Gomez, Quaresma ve Sosa sahada yokken attı.

GÜNTEKİN ONAY: Yerli yersiz kullanılan A, B ve C planları lafını bu maçta Şenol Güneş'in yaptığı taktiksel değişikliklerde gerçekten gördük.

RIDVAN DİLMEN:  B'den sonra tekrar A'ya döndü. İlk A'daki Oğuzhan'ın yeri değişti sadece.

GÜNTEKİN ONAY: Oğuzhan, golünü attığı serbest vuruşta ters ayak kumarı oynadı.

RIDVAN DİLMEN: Hakemlik bakımından herhangi bir problemin yaşandığı bir maç olmadı.

RIDVAN DİLMEN: Gökhan Töre duygusal bir oyuncu. Büyük futbolcu olabilmesi için bu duygusallığı aşmalı ve moralini bozup maçtan kopmamalı. Son 15 daikalık performansı önümüzdeki haftalara olumlu olarak yansıyacaktır.

GÜNTEKİN ONAY: Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakipleri saygı duyulan, başarı geleneği olan kulüpler.

RIDVAN DİLMEN: Şenol Güneş, kenarda kimi oynatacağının sıkıntısını yaşayacak. Futbolcuların yükselen formu nedeniyle her şey eskisi gibi olmayacak.

RIDVAN DİLMEN: Penaltıyı üç oyuncu kullanmak istedi. Cenk, Oğuzhan ve Gökhan. İki saniyede çözdüler. Rize'de penaltı atışı kriz yaratmıştı. Bu uyum çok önemli.

RIDVAN DİLMEN: Beşiktaş'ın Avrupa Ligi kurasını sevmedim. Beşiktaş'ın birinciliği de üçüncülüğü de sürpriz olmaz. Sporting Lizbon'u izledim, iyi bir takım. Fenerbahçe'nin de grubu zor. Ajax ve Celtic büyük ve iddialı kulüpler.

RIDVAN DİLMEN: Kaleci Tolga, Oğuzhan'a golü yaptığı serbest vuruştan önce vuruşu kalecinin soluna vurmasını söylemiş. Çünkü Tolga öyle goller yemişti. Aferin Tolga'ya, doğru bir akıl vermiş. Gelecek haftalarda Beşiktaş'ın kullandığı serbest vuruşlarda topun nereye vurulacağı konusunda rakip kalecilerin kafası karışacak.

GÜNTEKİN ONAY: Beşiktaş'ta çoğu yurt dışında yetişmiş aynı yaş grubundaki oyuncuların iyi bir arkadaşlığı olduğunu görüyoruz.

RIDVAN DİLMEN: Ben olsam, ligin en golcü oyuncusu durumundaki çok formda ve çok moralli olan Cenk Tosun'u Milli Takım'a çağırırdım. Fatih Terim'in tercihidir, saygı duymak gerekir.

RIDVAN DİLMEN: Beşiktaş'ın kadrosu uzun süredir beraber oynayan, birbirini iyi tanıyan oyunculardan kurulu. Bu çok önemli bir avantaj. Kriz anlamında söylemiyorum ama penaltıo konusunda Şenol Güneş, Cenk ve Oğuzhan arasında bir üçlü görüşme yapılmalı.

 

Sayfa Yükleniyor...