Kadıköy'ü Nani coşturdu!

Sezonun transfer şampiyonu Fenerbahçe, Antalyaspor'u Nani ile yıktı! Nani, 1-1 sona ermek üzere olan maçta 90+7'de attığı nefis frikik golü ile sarı lacivertli tribünrleri coşturdu! Fenerbahçe'nin 2 golü de Nani'den gelirken, konuk ekibin tek sayısını Guilherme kaydetti: 2-1

NTV Spor 30.08.2015 - 23:17
Kadıköy'ü Nani coşturdu!

Fenerbahçe, Antalyaspor karşısında öldü öldü dirildi! Kendisi gibi yıldız transferleri ile dikkat çeken rakibi karşısında ilk yarıyı Nani'nin golüyle önde bitiren sarı lacivertliler, 70. dakikada gelen golle sıkıntıya düştü. Maç boyu üstün oynayan ama pozisyon üretmekte zorlanan Fenerbahçe'yi puan kaybından kurtaran ise Nani oldu. Yıldız oyuncu. 90+7'de nefis bir frikik golü atarak Fenerbahçe'yi 3 haftada 4 puan keybetmekten kurtardı.

Sarı lacivertliler 2-1'lik galibiyetle, puanını 7'ye çıkardı ve Trabzonspor'un önünde averajla haftayı lider kapattı.
 
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, son Atromitos maçına göre tek değişiklikle sahaya sürdü. Caner Erkin'in cezası nedeniyle mecburi bir değişikliğe giden Portekizli hoca, Hasan Ali Kaldırım'a forma verdi. Sakatlıkları bulunan Gökhan Gönül ile Bruno Alves de Antalyaspor maçının kadrosunda yer alamadı. Sarı-lacivertliler sahaya kalede Volkan Demirel'le çıkarken, savunma dörtlüsünü Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Abdoulaye Ba, Hasan Ali Kaldırım oluşturdu. Orta sahada Mehmet Topal, Josef de Souza, Diego Ribas ve Luis Nani görev alırken, sarı-lacivertlilerin ileri uçtaki gol silahları Robin van Persie ve Fernandao oldu. Mehmet Topuz'u kadroya dahil etmeyen Perreira, yedek kulübesinde Fabiano, Ozan Tufan, Meireles, Uygar, Volkan Şen, Kadlec ve Alper Potuk'a yer verdi.

Konuk ekip Antalyaspor ise sahaya Fornezzi, Ömer Kandemir, Celustka, Diego Angelo, Kvesic, Emre Akbaba, Kadir Bekmezci, Zeki Yıldırım, Emrah Başsan, Lazarevic ve Eto'o ile çıktı.

Maçta Fenerbahçe oyun kontrolünü elinde tuttu. Antalyaspor ise hızlı ataklarla etkili olmaya çalıştı ancak bitiricilikte eksik kaldı. Taraftarının desteğini de arkasına alan sarı lacivertliler, yetenekli hücum silahlarıyla rakip kaleyi zorladı ve 43. dakikada iki yıldız forveti van Persie ile Nani'nin organizasyonunda golü buldu. Golden sonra da 2 net pozisyon yakalayan sarı lacivertliler bunlarda topu ağlara gönderemedi.

İkinci yarıda Fenerbahçe yine oyunun kontrolünü elinde tuttu ancak yine pozisyon üretmede sıkıntılar yaşadı. Ve 70. dakikada Antalyaspor, Fenerbahçe savunmasındaki hatayı iyi değerlendirip rakip kaleyi bulan ilk şutunda beraberliği yakaladı.

Ardından Fenerbahçe baskısını artırdı ancak topu ağlara yollamakta bir türlü başarılı olamadı. Ta ki 90+7'de kazanılan frikikte Nani'nin topun başına geçip topu köşeden ağlara göndermesine kadar...
       
MAÇTAN DAKİKALAR
8. dakikada Eto'o'nun ceza sahası önüne kadar gelerek başlattığı atakta, Lazarevic çalımlarla Fenerbahçe ceza sahasına yaklaşırken, bu oyuncunun yaptığı sert vuruşta, top yandan az farkla auta çıktı.
     
22. dakikada Nani'nin ceza sahası dışında sağ çaprazdan yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak kaleye paralel olarak yandan auta gitti.
     
29. dakikada Fenerbahçe, soldan Nani ile hızlı atağa çıkarken, bu oyuncunun soldan yaptığı ortada kale önünde Fernandao topa dokunamayınca, sarı-lacivertli ekip önemli bir fırsatı değerlendiremedi.

39. dakikada Antalyaspor ilk oyuncu değişikliği hakkını zorunlu olarak kullandı ve sakatlanarak oyuna devam edemeyen Emre Akbaba'nın yerine Guilherme Gusmao sahadaki yerini aldı.
     
40. dakikada Fenerbahçe, Nani ile gole çok yaklaştı. Soldan Hasan Ali Kaldırım'ın ortasında, ceza sahası içinde iyi yükselen Nani'nin kafa vuruşu sonrası top kaleci Fornezzi'den döndü. Pozisyonu takip eden Diego'nun şutunda ise ise meşin yuvarlak üstten az farkla auta gitti.
     
GOL 42. dakikada sarı-lacivertli ekip, Nani'nin golüyle öne geçti. Soldan van Persie'nin ortasında, geriden gelen Nani kale önünde şık bir kafa vuruşu yaparak topu ağlarla buluşturdu: 1-0
     
45+3'te van Persie'nin pasında ceza sahası önünde topla buluşan De Souza'nın vuruşunda, meşin yuvarlak üstten az farkla auta çıktı.
     
Müsabakanın ilk yarısı 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğünde tamamlandı.

Fenerbahçe ikinci yarıya Ba-Kadlec değişikliği ile başlarken, Antalyaspor ilk devrenin bitimindeki 11 ile sahadaki yerini aldı.

47. dakikada Fernandao'nun pası ile sağ kanatta topla buluşan Şener son çizgiden ortasını yaptı ama ön direkteki van Persie istediği vuruşu yapamadı ve top yandan dışarı çıktı.

49. dakikada Emrah Başsan'ın kafayla indirdiği topla ceza sahası yayı dışında buluşan Eto'o gelişine şut çekti ama farklı şekilde üstten dışarı çıktı.

61. dakikada Şener'in pasıyla ceza sahası sağ çaprazında buluşan van Persie, topu soluna çektikten sonra şutunu çekti ancak vuruş az farkla yandan dışarı çıktı.
 
63. dakikada Fenerbahçe'de Fernandao'nun yerine Volkan Şen oyuna dahil olurken, konuk ekipte de Lazarevic-Serdar Özkan değişikliği yaşandı.

GOL 70. dakikada konuk ekip, Kadlec'in de hatasından faydalanarak beraberliği yakaladı. Samuel Eto'o'nun Gusmao'ya attığı pasta top Kadlec'den sekti. Ceza sahası yayının hemen dışında topla buluşan Guilherme gelişine çektiği sert şut ile skoru 1-1'e getirdi.

73. dakikada van Persie'nin pası ile ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Diego'nun şutunu kaleci Fornezzi kornere çelmeyi başardı.

74. dakikada Volkan Şen'in ortasında top kaleci Fornezzi'den sekip altıpas çizgisi üzerindeki Josef De Souza'ya geldi. De Souza'nın şutu Fornezzi'den döndü. Topla bir kez daha buluşmak isteyen Josef De Souza bu kez kaleciye faul yapınca atak sonlandı.

76. dakikada Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira son oyuncu değişikliği hakkını kullandı ve De Souza'yı çıkarıp Alper Potuk'u sahaya sürdü.

80. dakikada Alper Potuk'un sol çaprazdan şutu Fornezzi'de kaldı.

86. dakikada Fenerbahçe gole yaklaştı. Alper Potuk'un ortasında iyi yükselen Diego'nun kafa vuruşunu Fornezzi çok iyi uzanarak çeldi, pozisyonun devamında Antalyaspor savunması topu uzaklaştırdı.
 
88. dakikada Serdar Özkan'ın şutunda Volkan Demirel gole izin vermedi.

89. dakikada Fenerbahçe savunmasından seken topla ceza sahası dışında topla buluşan Zeki Yıldırım'ın gelişine şutunda Volkan Demirel köşeye giden topa iyi uzanıp gole izin vermedi.

GOL Maçın kaderini çizen isim ise Nani oldu. Yıldız oyuncu, 1-1 bitmek üzere olan maçta 90+7'de kazanılan frikikte topun başına geçti. Nani'nin yaptığı kesme vuruşta top, kaleci Fornezzi'nin sağından ağlarla buluştu.

Fenerbahçe böylece mücadeleyi 2-1 kazandı.
 

Sayfa Yükleniyor...