"Taraftardan çekiniyorum"

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin van Persie, Hollanda Milli Takım kampında NTV Spor’un sorularını yanıtladı. Türkiye ile oynayacakları milli maçta taraftardan çekindiğini anlatan Van Persie, Süper Lig seviyesinin oldukça zor olduğunu söyledi.

NTV Spor 01.09.2015 - 01:26
"Taraftardan çekiniyorum"

Hollanda ile oynayacağımız maçta bize karşı forma giymeye hazırlanan van Persie, NTV Spor'dan Onur Tuğrul'a özel açıklamalar yaptı.
 
"ARKADAŞLARIMI UYARDIM"
Türkiye maçını heyecanla beklediğini söyleyen Van Persie, "Benim için çok özel bir maç olacak tabii ki. Çünkü şu anda oynadığım ülkeye karşı oynayacağım, benim için çok ilginç bir karşılaşma olacak çünkü Türkiye'deki taraftarların ne kadar iyi olduğunu biliyorum. Ve ben de milli takımdaki arkadaşlarımı bu konuda uyardım. Özellikle atmosfere hazırlıklı olmalarını istedim" dedi. 
 
"HAYATIMDA GÖRDÜĞÜM..."
Nani'nin 90+7. dakikada attığı gol sonrası 2-1 kazandıkları Antalyaspor maçınıharika bitirdiklerini ifade eden Hollandalı yıldız, "Taraftar için de keyifli olmuştur izlemesi. Çünkü Antalyaspor da karşılaşmada oldukça iddialıydı. Ama Nani uzatmada harika bir bitiriş yaptı ve galibiyeti getirdi. Ve o anlar benim hayatımda gördüğüm en iyi atmosferlerden biriydi" şeklinde konuştu.

"G.SARAY, BEŞİKTAŞ, TRABZONSPOR MAÇLARINI SEYRETTİM..."
Ligin bu sezon zor geçeceğinin altını çizen Van Persie, "İyi takımlar var. Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un maçlarını seyrettim, seviyenin oldukça iyi olduğunu söyleyebilirim. Çoğu takım fit ve hazır gözüküyor. Ayrıca oldukça teknikler" dedi. UEFA Avrupa Ligi'ni de değerlendiren Fenerbahçe'nin yıldızı, "Avrupa Ligi'ni kazanacağımızı söylemek yanlış olur. Nereye varacağımızı maç maç giderek göreceğiz" ifadelerini kullandı.

TAM METİN...
Röportajın tam metni şöyle...
 
Robin, Hollanda'ya ne zaman gelsem deli gibi yağmur yağıyor. Benim yüzümden mi bilmiyorum? Her zaman böyle.
Bence senin yüzünden.

Yağmur konusunda ne yapacağımı bilmiyorum. Evet, yakında çok önemli iki maçınız var. İzlanda ve Türkiye'yle. İkinci maç senin için biraz duygusal olacak, değil mi?
Doğru. İkinci maçı sabırsızlıkla bekliyorum. Ama önce önümüzdeki antrenmanlar üzerinde düşünmemiz gerekiyor. Sonra da İzlanda maçını. Orada kesinlikle iyi bir sonuç almak zorundayız. Ama ondan sonra, elbette Türkiye'ye karşı benim için özel bir maç olacak. Çünkü şu anda yaşamakta olduğum ülkeye karşı oynayacağım ve benim için bu yüzden ilginç bir maç olacak. Çünkü Türkiye'deki taraftarların ne kadar büyük olduğunu biliyorum. Bu yüzden takım arkadaşlarıma bu konudan söz edeceğim. Buna hazırlıklı olmalarını söyleyeceğim.

Önünüzde iki tane maçınız var. Sizin için dört puan almak yeterli mi?
Neden? Bizden üç puan mı alacaksınız?

Üç puan İzlanda'dan.
Tamam üç puan. Bir puan İzlanda'dan, üç puan da Türkiye'den. Uyanıklık ediyorsun.

Senin İstanbul'da oynayan bir takım arkadaşın var. Sneijder. Onunla hiç konuştun mu? Ve Fenerbahçe'de oynayan arkadaşlarınla bu ulusal maç hakkında hiç konuştun mu?
Evet, Fenerbahçe'de oynayan birkaç arkadaşımla konuşmuştum. Ama daha çok şakalar şeklinde. Çünkü geçmişte, Türkiye'ye karşı birkaç tane maça çıkmıştım. Bu yüzden birçok futbolcu, özellikle de eskiler ne bekleyeceklerini biliyor. Çok harika bir ortam olacak. Elbette, buna hazırlıklı olmalıyız. Özellikle genç oyuncular. Çünkü yaşlı futbolcular daha çok deneyim sahibi. Bu yüzden ne bekleyeceklerini biliyorlar. Ama genç futbolcular için çok zor olabilir. Çünküörneğin dün gece Fenerbahçe'de yaptığımız maçta ortam inanılmaz derecede güzeldi. Genç bir futbolcunun üzerinde bazen etkili olabilir. Olumlu ve olumsuz. Bu yüzden gençlerle bu konuda konuşup onları hazırlamalıyız.
 
O maç da gerçekten inanılmazdı. Son dakika golü, Nani'nin serbest vuruşu... Bu nasıl bir his?
Gerçekten harika bir geceydi. Maçı iyi bitirdik. Bence genel olarak iyi bir maçtı. Taraftarlar için de böyleydi. Çünkü Antalyaspor maça ortak olmuştu. Bitime 20 dakika kala, maç ortadaydı. Bu yüzden, bence taraftarlar için de
heyecanlıydı. Sonunda da Nani'nin attığı harika bir gol vardı. Çok özel bir geceydi. Ve dün gece sahamızda yaşadığımız ortam inanılmazdı. Gördüğüm en iyilerden bir tanesiydi.
 
Robin bence Fenerbahçe'deki kariyerine iyi başladın. Ama neler düşünüyorsun? Sence yeterli mi? Bu en iyi performansın mı yoksa zamana ihtiyacın var mı?
Dün gece oynadığım ilk 90 dakikadan gerçekten memnun kaldım. Sonraki aşamaya geçmek adına benim için çok önemliydi. Planım her zaman bu oldu. Zaman içinde inşa etmek. Önce 30 dakika, sonra 60 dakika, şimdi de 90 dakikaya çıkmış oldum. Bu yüzden mutluyum. Umarım bundan sonra da üzerine koyacağım. Bütün süreyi sürekli kullanacağım. Özellikle maç boyunca. Bundan sonra her şey daha iyiye gider. Elbette elimden geleni yapıyorum. Ama daha çok gelişebilirim. Bence her futbolcu, her maçta gelişebilir. Buna kesinlikle ben de dahilim. İlk birkaç haftanın gidişatı yüzünden mutluyum. Ama gelişmek istiyorum, daha iyisini istiyorum. Daha çok asist yapıp daha çok gol atmak istiyorum. Evet, maçların çoğunda 90 dakika boyunca oynamak istiyorum. Bu yüzden, elbette gelişmek için imkân var.

Türkiye'deki diğer Süper Lig maçlarını izliyor musun?
Evet.
 
Sana bunu soruyorum çünkü şampiyon olmak için şansınızı, takımının potansiyelini nasıl gördüğünü merak ediyorum.
Zor olacak çünkü iyi bir lig. Beşiktaş'ın ve Galatasaray'ın maçlarını izliyorum. Trabzon'un maçlarını izliyorum. Başka maçlar da izledim. Düzeyleri çok iyi. Takımların çoğu kondisyonlu. Ayrıca teknik olarak da çok iyiler. Bu yüzden çok zor. Şimdiye kadar gördüğüm kadarıyla her takım, diğerini yenebilir. Bu da çok ilginç bir şey. Bu yüzden lig şampiyonu olmak için şansımız olduğunu düşünüyorum. Ama kesinlikle üç ya da dört tane gerçekten güçlü rakibimiz olacak. Bu takımlar da şampiyon olabilir. Bu yüzden elimizden geleni yapıp gelişmeye devam etmeye çalışmalıyız.

Ayrıca Moussa Sow gitti.
Evet.

Sen ve Fernandao şu anda takımın golcülerisiniz. Bu da maratonu senin için zor bir hale getirebilir mi?
Bence Moussa ile sadece birkaç hafta beraber oynayabilmiş olmam büyük bir eksiklik. Çünkü, bence çok iyi bir futbolcu. Tekniği iyi, hızlı, gol atabiliyor. Aynı zamanda iyi bir takım oyuncusu. Bu yüzden gitmesine gerçekten üzüldüm. Çünkü çok iyi bir oyuncuydu. Ama elbette Fernandao da çok iyi. O farklı bir futbolcu türünde. Çok güçlü. Topu iyi tutabiliyor, gol atabiliyor, pas veriyor. Çok çalışkan biri. Yani bu yıl gerçekten çok güçlü bir takımımız var. Bizim şampiyonluk potansiyelimiz gerçekten yüksek. Ama gelişmeye devam etmeliyiz. Birbirimize dürüst davranmalıyız. Buna gerçekten odaklanmalı ve gelişmeye devam etmeliyiz. Eğer performansınızdan mutlu olursanız, gerilemeye başlarsınız. Bu yüzden her gün kendimizi geliştirmeye devam etmeliyiz.
 
Bu sezon kaç gol atacaksın? Kafanda herhangi bir hedef var mı?
Hayır, böyle bir hedefim yok.
 
Çünkü bu birçok şeye bağlı.
Şampiyon olmak istiyorum, takım olarak iyi oynamak istiyorum. Takıma yardım etmek istiyorum. Bazen takıma asist yaparak, bazen bir iki gol atarak, bazen de çok çalışarak takıma yardımcı olursunuz. Maça göre değişir. Söz verebileceğim tek şey elimden geleni yapmaya çalışacağım. Fenerbahçe'nin maçları kazanmasını sağlamak için her şeyi yapacağım.
 
Son olarak Robin, Avrupa Ligi'ndeki şansınızı nasıl görüyorsun? Çok iyi tanıdığın bir takım olan Ajax'la aynı gruptanısınız. Celtic ve Molde var. Grubu nasıl görüyorsun?
Ajax'ın genç bir takım olduğunu biliyorum. Teknik olarak çok iyi bir takım. Ve onlar gerçekten istekli futbolcular. Hepsi iyi oynamak istiyor. Güçlü bir takımları var. Ama Celtic hakkında bir şey söyleyemem çünkü son zamanlarda onları görmedim. Ama onlarla oynadığınızda çok iyi taraftarları olduğunu biliyorum. Molde hakkında hiçbir şey bilmiyorum. İstanbul'a dönene kadar beklemem gerek. O zaman videoları izleyeceğiz. Ama bence zorlu bir gruba düştük. Diğer takımların bulunduğu gruplarla karşılaştırıldığında, zor bir grup. Bence herkes bir üst tura çıkabilir. Ama bence bu güzel bir mücadele. Kendi adıma söyleyebilirim ki Ajax ve Celtic kalitesinde takımlara karşı oynamayı tercih ederim. Daha az tanınan takımlara karşı oynamayı tercih etmem çünkü artık Amsterdam'da iyi bir sahada oynayacağımızı biliyoruz. Güzel bir stadyum. İskoçya'da iyi bir sahada ve stadyumda oynayacağımızı biliyorum. Molde'yi henüz bilmiyorum.  Bunu da yakında öğrenmeliyim. Ama bu benim için çok önemli. Koşulların iyi olması gerek.
 
Finale çıkmanız gerektiğini düşünüyor musun?
Hayır, çünkü her şeye maçtan maça bakmalıyız. Her maça göre bakmalıyız. Bu şekilde yaklaşacağız.

Robin, söyleşi için teşekkür ederim. Yağmur için de şükret.
Hoşça kal.

Sayfa Yükleniyor...