Colin Kazım Richards, NTV Spor'a konuştu

Colin Kazım Richards, NTV Spor'un sorularını yanıtladı. Türkiye'nin Hollanda'yı 2-1 yeneceği tahmininde bulunan Kazım, Türkiye'de geçirdiği en iyi dönemini Galatasaray'da yaşadığını söyledi. Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk için favorisinin de sarı kırmızılı takım olduğunu belirten Kazım, milli takıma tekrar seçilmeyi istediğini de dile getirdi.

NTV Spor 02.09.2015 - 12:03
Colin Kazım Richards, NTV Spor'a konuştu

Feyenoord'un ve milli takımımızın yıldızı Colin Kazım Richards, Hollanda'da NTV Spor'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin, Letonya ve Hollanda ile oynayacağı maçları değerlendiren Kazım, şampiyonluk adayının Galatasaray olduğunu söyledi.
 
Hollanda'da mutlu musun? Bize Hollanda günlerinden bahsedebilir misin?
Tekrar futbol oynayabildiğim için mutluyum. Çünkü Türkiye'de geçirdiğim zamanlar biraz zordu. Şimdi tekrardan futbol oynayabiliyor olmak beni mutlu ediyor.

Bursaspor'dan ayrılırken, bir takım problemler yaşadın değil mi?
Evet. Benim açımdan problem neydi bilmiyordum aslında. Çünkü gelen ekip yeniydi. İşleri eski ekibin yöntemleriyle halletmeye karar verdiler. Paramı ödemek istemediler. Uzun bir süre ödemediler de. Yeni başkan da tehditler savurmaya başladı.  Biz de bir karar vermek durumunda kaldık. Ben şanslıydım, çünkü buraya gelme şansını buldum.

Colin, Türkiye'de iyi günün de oldu kötü günün de. Fenerbahçe, Galatasaray ve Bursaspor'da oynadın. Türkiye dönemi nasıldı sence?
Türkiye'yi seviyorum. Milli takım için oynamayı da seviyorum. Türkiye'de futbol oynamayı da seviyordum. İki büyük takım için oynamayı çok sevmiştim.

Senin için en iyi dönem hangisiydi? Fenerbahçe günleri mi,  yoksa Galatasaray mı? Bursaspor mu?
En iyi dönemim, ki bunun Fenerbahçe'nin son günlerinde olanlarla bir ilgisi var, Galatasaray'a gittiğim dönemdi. Çünkü oynuyordum, mutluydum, yine büyük bir kulüpteydim. İyi bir futbol oynuyordum.  Bunun sebebi de Fenerbahçe'yle olan ilişkimin bitme şekliydi. Fenerbahçe'de oynarken de iyi vakit geçiriyordum. Her iki kulüpte de iyi arkadaşlar edindim. Bana soracak olursanız Galatasaray'ın beni almasına gerek yoktu. Beni Fenerbahçe'den direkt transfer ettiler. Büyük bir şey bu.

Şimdi de milli takımdan bahsedelim. Türkiye milli takımında oynamayı özlüyor musun?
Evet. Her seçimde adım yazıyor mu diye bakıyorum. Şükrü ağabeyle ismim orada yazıyor mu diye iletişimdeyim. Tabii ki ülkem için oynamayı isterim. En güzel zamanlarımı Türkiye formasıyla geçirdim.  Bunlar geçmişe dair anılar değil. Bir ömür boyu sürecek olan anılar.

Genç takım arkadaşın Bilal, Türkiye'yi seçti. Ama kendisi Hollanda doğumlu ve orada oynuyor. Kararı hakkında ne düşünüyorsun?  Ve geleceğe yönelik şansı hakkında?   
Doğru kararı verdiğini düşünüyorum. Her zaman için kalbinin sesini dinlemelisin. O da Milli Takım için oynayarak kalbinin sesini dinledi.  Ve bence bu çok iyi bir karar. Çünkü, gelecekte Türkiye için gerçekten büyük bir oyuncu olabilir.

Hollanda'yla önemli bir maç var.  Her iki takımın da şansı ne sence?
Benim kalbim tabii ki de Türkiye'yle. Bence şansımız oldukça yüksek. Ama Hollanda'nın da çok iyi bir takım olduğu unutulmamalı.  Ve yeni bir teknik direktörleri var. Oyuncular da kendilerini teknik direktöre kanıtlamaya çalışacak. Türkiye deplasmanının her takım için zor olduğunu düşünüyorum. Taraftar çıldırıyor. Özellikle bu seferki çok büyük bir maç. 

Kendini ileride nerede görüyorsun? Hedefin nedir?
Futbol oynamak ve elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum. Türkiye'de vakit geçirmeyi çok sevdiğimi herkesin bilmesini istiyorum. Galatasaray ve Fenerbahçe'de gerçekten harika anlar yaşadım. Harika zamanlar geçirdim. Ali Sami Yen Stadı'ndaki son golü ben atmıştım.  Türk Telekom Arena'daki ilk golü de ben atmıştım. Çeyrek finallerde Chelsea'ye karşı ilk golü atan da bendim. Fenerbahçe için oldukça önemliydi. EURO 2008 dönemleri de muhteşemdi. 29 yaşındayım ve önümde hala oynayabilmem için 5, 6 sene var.

Türkiye için skor tahminin nedir peki?
Bence 2-1.Türkiye alır.

Goller kimden?
Arda ve Burak.

Peki Hollanda'nın golü?
Bilmiyorum. Hollanda'da kimin oynayacağını bilmiyorum.   

Robin van Persie'yi izledin mi? Hala Türkiye Ligi'ndeki maçları izliyor musun?
Evet, evet. Hollanda'da çok Türk var zaten. Gidip Süper Lig izleyebileceğiniz bir sürü yer var. Ayrıca Hollanda'daki kablolu televizyonlarda bütün maçları Pazar günü yayınlıyorlar.

Türkiye Ligi'ndeki favorin kim? Şampiyonluğu kim kazanır?
Ben Galatasaray hayranı bir ailenin oğlu olarak büyüdüm. Şu anda Galatasaray'da oynamayan biri olarak ‘Galatasaray' diyorum. Ama Fenerbahçe'nin gerçekten iyi imzalar attığını düşünüyorum. İyi Türk oyuncuları da var. Yabancılar hakkında konuşmak istemiyorum. umarım Galatasaray kazanır.

Sayfa Yükleniyor...