Galatasaray kabuk değiştirdi!

Yaz transfer döneminde 8 yeni oyuncu alan Galatasaray, kadrosundaki isimlerden 10'uyla yollarını ayırdı, 12'sini ise kiraya verdi.

NTV Spor 02.09.2015 - 13:22
Galatasaray kabuk değiştirdi!

Yeni sezona girerken kadro şişkinliğiyle dikkati çeken Galatasaray, oyuncu sayısını büyük oranda azaltıp, 8 yeni transfer yaptı.

"Cim Bom" Cenk Gönen (Beşiktaş), Lionel Carole (Troyes), Jose Rodriguez (Real Madrid), Bilal Kısa (Akhisar Belediyespor), Jem Paul Karacan (Reading), Lukas Podolski (Arsenal), Jason Denayer (Manchester City/Kiralık) ve Kevin Grosskreutz'la (Borussia Dortmund) kadrosunu güçlendirdi.

Sözleşmeleri sona eren Aydın Yılmaz, Goran Pandev, Gökhan Zan, Sinan Bolat ve Emmanuel Eboue'ye yeni mukavele önermeyen Galatasaray, Dany Nounkeu, Yekta Kurtuluş ve Kaan Baysal'la olan sözleşmelerini feshedip, Nordin Amrabat ile Felipe Melo'yu ise sattı.

"Cim Bom", Alex Telles, Blerim Dzemaili, Armindo Bruma, Sercan Yıldırım, Furkan Özçal, Berk İsmail Ünsal, Endoğan Adili, Emrecan Coşkun, Oğuzhan Kayar, Muhammed Alperen Uysal, Umut Gündoğan ve Lucas Ontivero'yu ise kiraya verdi.

EN YÜKSEK MALİYET PODOLSKİ'NİN
Galatasaray'ın 8 yeni transferleri içinde en yüksek maliyetli isim,  2,5 milyon Euro bonservis ödenip, 3+1 yıllık mukavele karşılığı 11,3 milyon avro garanti ücret taahhüdünde bulunulan Lukas Podolski oldu.

Podolski için İngiliz ekibi Arsenal'e 2,5 milyon avro bonservis ödeyen sarı-kırmızılılar, 3+1 yılık mukavele yaptığı oyuncuya ilk 3 sezon için 3'er milyon Euro garanti ve 20 bin Euro maç başı ücret ödeyecek. Podolski, opsiyonunun kullanılması halinde 4. sezon 2,3 milyon avro garanti, 25 bin avro da maç başı gelir elde edecek.

Sarı-kırmızılı ekip, Fransa temsilcisi Troyes'ten transfer ettiği Lionel Carole için kulübüne 1,5 milyon Euro bonservis verirken, oyuncunun bu sezon 25 resmi maçta ilk 11 oynaması durumunda 300 bin Euro daha ödeme yapma taahhüdünde bulundu. Dört yıllık mukavele yapılan Carole ise her bir sezonda 700 bin Euro garanti ve 15 bin Euro maç başı ücret alacak.

Real Madrid'den transfer edilen ve 4 yıllık mukavele yapılan 20 yaşındaki Jose Rodriguez için bonservis ücreti verilmezken, oyuncunun ilk 11'de forma giydiği her 30 müsabaka için eski kulübüne 4 defaya mahsus olmak üzere 250'şer bin Euro ödeme gerçekleştirilecek. Real Madrid'in, 2017-2018 sezonu sonuna kadar 10 milyon Euro karşılığında oyuncuyu geri alma ve 30 Haziran 2018 tarihine kadar başka bir kulübe transfer olması durumunda bonservis bedelinin yüzde 30'unun hakkına sahip olma hakkı bulunuyor.

Rodriguez, Galatasaray'la olan sözleşmesinin ilk 2 yılında 800'er bin Euro, ikinci 2 yılında ise 850'şer bin Euro garanti ücret kazanıp, mukavelesi süresince 10 bin Euro maç başı gelir elde edecek.

Sarı-kırmızılı takımın bir diğer dikkati çeken transferi ise Beşiktaş'tan alınan kaleci Cenk Gönen oldu. Fernando Muslera'ya iyi bir yedek arayan sarı-kırmızılılar, siyah-beyazlı ekibe 600 bin Euro bonservis ödeyerek Cenk Gönen'i kadrosuna kattı. Yeni takımıyla 3 yıllık mukavele yapan Cenk, ilk sezonu için 900 bin Euro, ikinci sezonu için 950 bin Euro ve son sezonu için ise 1 milyon Euro garanti, 10 bin Euroda maç başı ücret alacak.

Galatasaray, geleceğe dönük olarak yatırım yaptığı isimlerden Jem Paul Karacan için İngiliz ekibi Reading'e bonservis ödemezken, oyuncuya 50 bin Euro imza parası verdi. Genç oyuncu, her bir sezon için 600 bin Euro garanti ve 15 bin Euro maç başı ücret karşılığı 3 yıllık sözleşme imzaladı. Jem Paul Karacan'ın garanti ücreti, bu sezon 25 resmi maça ilk 11'de çıkması durumunda gelecek sezon için 800 bin Euro'ya, bir sonraki sezonda da aynı şartları karşılaması durumunda son yılı için 1 milyon Euro'ya yükselecek.

"Cim Bom", Akhisar Belediyespor'un tecrübeli oyuncusu Bilal Kısa'yı da 2+1 yıllığına kadrosuna dahil etti. Eski takımıyla sözleşmesi sona eren Bilal için bonservis ödemesi yapmayan Galatasaray, oyuncuya, her bir sezon için 2 milyon 407 bin 500 lira garanti ve ilk 11'de yer alacağı her maç için 45 bin lira ek ücret verecek. Bilal'in opsiyonlu 3. yılı ise bir önceki sezon 20 maçta forma giymesi durumunda geçerli olacak.

Galatasaray, Manchester City'nin gelecek vadeden genç isimlerinden Belçikalı Jason Denayer'i 1 yıllığına kiraladı. Geride kalan sezonu İskoç ekibi Celtic'de yine kiralık olarak geçiren Denayer için Manchester City'ye 317 bin Sterlin kiralama bedeli veren "Cim Bom", oyuncuya da 596 bin Sterlin garanti ve 11 bin Sterlin de maç başı ödeme yapacak.

YENİ TRANSFERLERİN MALİYETİ 37 MİLYON EURO'YU AŞTI
Galatasaray Kulübü, transfer döneminde kadrosuna dahil ettiği 8 yeni oyuncu için önemli bir mali yükümlülüğün altına girdi.

Sarı-kırmızılı yönetim, rakipleri Fenerbahçe ile Beşiktaş'a oranla daha düşük maliyetli oyunculara yönelmesi ve taraftarların beklentisini karşılayacak bir yıldız oyuncu transferi yapmaması nedeniyle zaman zaman tepkilerin hedefi olmasına karşın, alınan oyuncuların toplam maliyeti 37 milyon Euro'yu aştı.

Bonservis, imza parası ve kiralama bedelli olarak 6 milyon 150 bin Euro ile 317 bin sterlin ödeyen Galatasaray, 8 yeni oyuncusuna sözleşme süreleri boyunca toplam 26 milyon 900 bin Euro, 9 milyon 630 bin lira ve 596 bin Sterlin garanti ücret taahhüdünde bulundu.

Yeni transferleri için 37 milyon Euro'nun üzerinde bir mali yükümlülüğe giren sarı-kırmızılı ekibin faturası, maç başı ücretlerin de eklenmesiyle daha yukarılara çıkacak.

Sayfa Yükleniyor...