"İspanya'yı para için..."

Bayern Münih'in teknik direktörü Pep Guardiola, İspanya Milli Takımı'nda "para" için oynadığı iddiasını yalanladı.

NTV Spor 08.09.2015 - 17:21
"İspanya'yı para için..."

Guardiola, futbolculuğu döneminde İspanya Milli Takımı'nda parayı tercih etmesi nedeniyle oynadığı yönünde İspanya İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz'ın değerlendirmelerine cevap verdi.

Katalan spor dergisi "Guanyarem"e konuşan Guardiola, "Bakanın, benim İspanya Milli Takımı'nda para için oynadığımı söylediğini biliyorum. Bence yanılıyor ve onu gördüğümde milli takıma ekonomik sebeplerden dolayı gitmediğimi söyleyeceğim" dedi.

İspanya Milli Takımı'ndaki performansını değerlendiren Guardiola, "Birçok siyasi partinin aksine İspanya'da her zaman vergimi ödedim. Bunu en iyi şekilde yaptım. İspanya Milli Takımı'nda zevkle oynayıp, en iyisini vermeye çalıştım. Bir Katalan devleti olsaydı orada oynardım çünkü Santpedor'luyum. Ama o zaman mümkün değildi" ifadelerini kullandı.

Futbolculuk kariyerinde oynadığı takımların hepsinde sahaya en iyi performansını yansıtmaya çalıştığını belirten 44 yaşındaki teknik adam,  "Hepimizin eşit olduğumuzu göstermenin en iyi yolunun bu olduğunu düşünüyorum. Milli takımda oynadığımda teknik direktörümün, takım arkadaşlarımın benden gurur duymaları için bunu severek yaptım. Bağımsızlıkçı olmak geçmişte 3-4 kişinin söyleyebildiği bir şeydi. Şimdi çok daha fazla kişi bu görüşte. Geçmişte Katalonya formasıyla maça çıkamazdın. Bu yüzden İspanya Milli Takımı'nı seçtim ve bunu severek yaptım" şeklinde konuştu.

Guardiola, Katalonya'daki bağımsızlık yanlısı girişimler hakkında ise "Tüm süreç bir kişiye bağlı değil. Bu zamana kadar asla olmamış bir demokratik devrim var. Bunu bir siyasi parti yapmadı. Siyasi partiler gerekli olsa da bu talebin arkasında halk var" değerlendirmesini yaptı.

"Gelecekte Katalonya Milli Takımı'nın teknik direktörü olur musunuz?" sorusuna ise Guardiola, "Şu anda Bayern Münih teknik direktörüyüm ve ne gelecek yıl ne de 4-5 yıl sonra nerede olacağımı bilmiyorum" cevabını verdi.

 

Sayfa Yükleniyor...