Mou'yu Arsenal ve hakem kurtardı!

İngiltere Premier Ligi'nde haftanın en önemli maçında Chelsea, Londra derbisinde Arsenal'i 2-0'la yenerken, üzerindeki kara bulutları dağıttı. Bu galibiyetle birlikte Chelsea menajeri ve eleştirilerin odağındaki Jose Mourinho üzerindeki baskı ise bir nebze olsun azaldı.

NTV Spor 19.09.2015 - 16:44
Mou'yu Arsenal ve hakem kurtardı!

Sezona kötü başlayan ve bu maça kadar oynadığı 5 maçta 1 beraberlik, 1 galibiyet ve 3 de yenilgi alan Chelsea, Londra derbisinde Arsenal'i 2-0 yenerek kendine geldi. Son İngiltere şampiyonunu galibiyete taşıyan goller 53. dakikada Kurt Zouma ve uzatmalarda Eden Hazard'dan geldi.

Seyir zevki fazla olmayan maça damga vuran olay 45. dakikada kırmızı kartla oyun dışı kalan Gabriel oldu. Bir dakika önce Diego Costa'nın rakibine müdahelesine hakem devam derken, İspanyol oyuncunun Gabriel'e müdahelesinde hakem Mike Dean Arsenal'li oyuncuyu tartışmalı bir kararla kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.


Chelsea aradığı gole 53'te ulaştı. Maviler'in Arsenal yarısahasanın orta solunda kazandığı serbest vuruşu Fabregas cezasahasına ortaladı. Arka direkte kafayı vuran Zouma, kaleci Cesc Fabregas'ı mağlup ederek topu ağlarla buluşturdu.

Rakibinin 10 kişi kalmasından sonra oyunu rölantiye alan Chelsea, Santi Cazorla'nın 79'da ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kalmasıyla iyice rahatlad. İkinci gol ise uzatma dakikalarının ilk sanilerinde geldi. Gelişen Chelsea atağında cezasahası içinde son olarak topla buluşan Eden Hazard, şutunu çekti. Chambers'a çarpan top ağlarla buluştu ve Chelsea 2-0 öne geçti. Karşılaşma da bu golle sonuçlanırken, son 2 lig maçından yenilgiyle ayrılan Chelsea, kötü gidişe dur dedi. Maviler 6. haftada 2. kez galip geldi.

Sezona West Ham United yenilgisiyle başlayan Arsenal ise 4 maç sonra yenildi ve 10 puanda kaldı.Topçular, 129 yıllık tarihinde ilk kez  Chelsea'yi ligde üstüste 8. maçında da yenemedi.

WENGER'DEN HAKEME TEPKİ
Maç sonu Arsenal Menajeri Arsene Wenger, karşılaşmanın hakemi Mike Dean'i eleştirirken muhabirin "Sizce adaletsizlik mi?" sorusuna, "Evet, büyük bir adaletsizlik var; çünkü Diego Costa kırmızı kartla atılmalıydı. Bu akşam Mike Dean olmak istemezdim. Bu durumu anlayamıyorum. Dönüm anından önceki duruma bakarsanız; Costa, Koscielny'nin yüzüne vuruyor. Costa, Cosnielny'ye yaptığı hareketlerden dolayı iki kez atılmalıydı. Her maçta aynı şeyleri yapıyor ve her maçta çok agresif. Hakemler de yaptıklarını görmüyor ve oyundan ceza görmeden çıkıyor. Costa'nın oyunda kalması utanç vericiydi" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...