Totti'den 300. gol!

Roma'nın efsane kaptanı Francesco Totti, sarı-kırmızılı ekiple 300. golünü attı.

NTV Spor 20.09.2015 - 17:39
Totti'den 300. gol!

Roma'nın, Sassuolu'yla karşılaştığı maçta Totti, takımı 1-0 gerideyken beraberlik golünü attı. 38 yaşındaki futbolcu, Roma formasıyla ligde 244'üncü golünü kaydetti. Totti, sarı-kırmızılı formayla ise de gol sayısını 300'e çıkardı.

Roma ile ilk maçına 28 Mart 1993'te Brescia karşısında henüz 16 yaşında çıkan ve üstüste 22. sezonunda da gol atmayı başaran Totti, bir kez daha adının özdeşleştiği kulübünün tarihine yazdırdı. Totti'nin dönüm noktalarından biri olan maç buna rağmen 2-2 sona erdi.

2006 Dünya Kupası'nı kazanan İtalya Milli Takımı'nda da yer alan Totti, Roma ile bir lig ve iki de İtalya Kupası şampiyonlukları kazandı.

SASSUOLO KAÇTI ROMA YAKALADI
Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan mücadelenin 22. dakikasında gelişen Sassuolo atağında ceza sahasında topla buluşan Defrel, attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. 36. dakikada oyun kurmaya hazırlanan Sassuolo kalecisi Consigli'nin pası kısa düşünce araya giren Pjanic, hiç bekletmeden topu Totti'ye çıkardı. Totti, kaleciyle karşı karşıya durumda plase vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1.

Karşılaşmanın 45. dakikasında ani gelişen Sassuolo atağında derinlemesine pasta topu önünde bulan Politano, düzgün plase vuruşla meşin yuvarlağı kaleci De Sanctis'in solundan ağlarla buluşturdu: 1-2.

İkinci yarının hemen başında 49. dakika Roma'nın kazandığı köşe vuruşunda, Salah savunmadan seken topu ceza sahası çizgisi üzerinden gelişine düzgün bir vuruş yaparak ağlara yolladı: 2-2.  Karşılaşmanın kalan dakikalarında ev sahibi Roma, girdiği pozisyonlarda aradığı golü bulamayınca mücadele 2-2'lik eşitlikle sona erdi.

Bu sonuçla lige iyi başlangıç yapan iki takım da birer puan alırken, Roma 8 puanla üçüncü, Sassuolo de aynı puanla dördüncü basamakta yer aldı.

Öte yandan, bu müsabakadan önce maçını oynayan lig lideri Inter de deplasmanda Chievo Verona'yı Icardi'nin golüyle 1-0 yendi. Inter, bu sonuçla Serie A'da oynadığı 4. maçından da galibiyetle ayrılarak 12 puanla liderliğini sürdürdü.

Sayfa Yükleniyor...