Şimdi başı dertte!

Chelsea'li Kurt Zouma, Arsenal maçını sarı kartla bitirmesi eleştirilen takım arkadaşı Costa için "Hile yapıp rakibi eksiltmeyi sever" dedi; daha sonra twitter'da çark etti. İngiltere Futbol Federasyonu da, Arsenal maçındaki davranışları nedeniyle Costa'yı Disiplin Kurulu'na sevketti.

NTV Spor 22.09.2015 - 10:13
Şimdi başı dertte!

Chelsea'nin Arsenal'i 2-0 yendiği maçın en çok tartışılan isimlerinden biri Diego Costa idi. Arsenal savunmasında Gabriel ve Koscielny'e yaptıklarını sar kartla atlatan takım arkadaşı Kurt Zouma, "Hiç şaşırmadık. Hepimiz Diego'yu tanıyoruz. Herkes tanıyor. Hile yapmayı, rakiplerini oyundan çıkarmayı çok sever. Bu maçta da bunlar oldu ama gerçekten iyi biridir. Takımımızda olduğu için gururluyuz" açıklamasını yaptı.

Fransız ftubolcu, bu sözleri geniş yankı uyandırınca twitter'dan yaptığı ikinci açıklamayla çark etmeye çalıştı: "Bir kafa karışıklığına sebep olduysam özür dilerim. İngilizce birinci lisanım değil. Kimseyi hile yapmakla suçlamak istemedim. Diego rakipleri baskı altına alan bir futbolcudur ve ona büyük saygım var."

Diego Costa, Arsenal maçında kırmızı kart görmedi; ancak İngiltere Futbol Federasyonu (FA) Disiplin Kurulu'na sevkedildi. Görüntüler üzerine harekete geçen FA, golcü oyuncudan savunma istedi. Brezilya asıllı İspanyol oyuncu suçlu bulunursa 3 maç men cezasına çarptırılabilecek.


Açıklamada, Arsenal'de 3 maç ceza alan Gabriel'in de kurula sevk edildiği ve iki kulübün de oyuncularının maçtaki hareketlerini kontrol edememekten sorumlu olduğu belirtildi. Arsenal ise Gabriel'in cezasına itiraz edecek.

Chelsea'nin Arsenal'i 2-0 yendiği karşılaşmanın 43. dakikasında Costa, bir pozisyonda Arsenal'den Laurent Koscielny'nin yüzüne ellerini koymuş, duruma tepki gösteren takım arkadaşı Gabriel oyundan atılırken, Costa sahada kalmıştı.

Sayfa Yükleniyor...