"Yeni takım, yeni meydan okuma..."

Trabzonspor'un Senegalli futbolcusu Dame N'Doye her gittiği takımın kendisi için yeni bir kendini kanıtlama yeri olduğunu vurgularken, "Buna meydan okuma hali de denebilir" şeklinde konuştu.

NTV Spor 22.09.2015 - 12:16
"Yeni takım, yeni meydan okuma..."

Trabzonspor'un Senegalli futbolcusu Dame N'Doye, yeni hedefleri belirlemeyi seven, çok hırslı ve daha fazlasını verebileceğine inanan bir oyuncu olduğunu söyledi.

N'Doye Trabzonspor Dergisi'ndeki röportajında, sezon başında Trabzonspor'dan kendisine kıymetli ve güzel bir teklif geldiğini belirtti.

Trabzonspor'un projelerinden kendine bahsedildiğini ifade eden Senegalli oyuncu, "Yani Trabzonspor'un ne olduğunu, nereye gitmek istediğini, neleri başarabileceğiyle ilgili güzel şeyler konuşuldu. Ben yeni hedefler belirlemeyi seven, çok hırslı ve daha fazlasını verebileceğime inanan bir oyuncuyum. Her gittiğim takım benim için yeni bir kendini kanıtlama yeri oluyor. Meydan okuma hali de denebilir. Bu fırsat bana sunulursa hemen kabul ederim. Takımıma en iyi düzeyde katkı sağlamak istiyorum. Kulübün projeleriyle kendi kariyer hedeflerim birleşti. Çok güzel bir ortaklık olacağına inandım. O dakikadan sonra benim için karar vermek zor olmadı" dedi.

"SAHAYA ÇIKTIĞIMDA KAFAMDAKİ BELLİDİR"
N'Doye transfer olduğu takımlarda genelde adaptasyon sorunu yaşamadığını vurgulayarak, kafasında hep sahaya çıktığında elinden gelenin en iyisini yapması gerektiği düşüncesinin olduğunu kaydetti.

Hangi sahaya olursa olsun, hangi çime basarsa bassın bunun değişmediğini anlatan N'Doye, "Tabii ki yeni bir takım ve yeni takım arkadaşlarımla bir geçiş süreci olacak ama bunu da her zaman kendi içimde çözebilecek bir oyuncuyum. Hiçbir zaman bu durumlar benim için bir bahane olamaz. Bu ofisinizi başka bir yere taşımak gibi bir şey. Sonuçta yaptığımız iş belli, sadece etrafınızda size yardım eden oyuncular değişiyor. Ben sahaya çıktığımda kafamda düşünceler bellidir; gol atmak, asist yapmak ve maçı kazanmak" ifadelerini kullandı.

"TAKIM BAŞARISIZSA GOLLERİMİN ÖNEMİ YOK"
N'Doye, forvette oynayan bir oyuncunun en büyük hedefinin içinde bulunduğu sezonu en fazla gol sayısına ulaşarak bitirmek olduğunu belirterek, "Yani gol kralı olmaktır. Diğer taraftan bizim için önemli olan kolektif olarak yaptığımız iştir. Takım çalışması çok önemli. Kendimizi bu şekilde programlıyoruz. Eğer sezon sonunda gol kralı olup, takım başarısız olmuşsa attığım gollerin benim için hiçbir önemi yok. Kesinlikle önce takımımızı layık olduğu yere taşımalıyız" diye konuştu.

Senegalli futbolcu şampiyonluğun sadece kendisinin değil tüm takım arkadaşlarının en büyük arzusu ve gayesi olduğunu da kaydederek, "Umut ediyorum ki bu hedefimizi gerçekleştirebilecek ortamı oluşturabiliriz. Tabii çok zorlu ve uzun bir maratondan bahsediyoruz. Tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim ki şampiyonluk kafada düşünceyle kazanılmaz. Ligi maç maç ele almak lazım. Önünüzdeki her maçı kazanırsanız zaten doğal olarak şampiyon olursunuz" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...