"İlk tercihim Guardiola'ydı"

Eski Manchester United Menajeri Alex Ferguson'ın 3. kitabındaki çarpıcı bir bölüm de halefini seçmesiyle ilgili... Emekli olduktan sonra yerine Pep Guardiola'nın getirilmesini isteyen Ferguson, David Moyes'un 6. tercihi olduğunu açıkladı.

NTV Spor 22.09.2015 - 13:59
"İlk tercihim Guardiola'ydı"

Manchester United yönetimi 26 yıl menajerlik görevi yaptıktan sonra emekliye ayrılan Alex Ferguson'ın talebiyle takımı David Moyes'a emanet etmişti. Ancak Moyes yönetiminde çok kötü günler geçiren takım Avrupa kupalarına katılmayı başaramamıştı.

Sezon bitmeden Moyes'un görevine son veren yönetim geçen sezonun başında takımın başına Louis van Gaal'i geçirmişti. Ferguson, yeni kitabında halefi olarak Moyes'u seçmesine yönelik eleştirilere de yanıt verdi.

Kitaba göre Moyes, Ferguson'ın 6. tercihiydi. Kitabında halefini belirleme sürecine geniş yer ayıran Ferguson ilk tercihinin Pep Guardiola olduğunu açıkladı. Ferguson kitabında; "Pep'ten başka bir takımın teklifini kabul etmeden önce beni aramasını istedim. Ancak o tercihini Bayern Münih'ten yana kullandı. 2. tercim Jose Mourinho'ydu. Ancak onun Chelsea'ye döneceğini biliyordum. 3. tercihim Carlo Ancelotti de Mourinho yerine Real Madrid'e gitti. Jurgen Klopp'u da istiyordum ama kulübünde mutluydu. Louis van Gaal ise Hollanda Milli Takımı'nı 2014 Dünya Kupası'na hazırlıyordu. Bu yüzden 6. tercihim olan David Moyes'ta karar kıldım" ifadelerini kullandı.

Ferguson, David Moyes'un United'da başarısız olmasını ise kendi yardımcıları ile çalışma ısrarına bağladı. Ardında bıraktığı asistanlarının kulübü çok iyi tanıdığını hatırlatan Ferguson, "David tavsiyemi dinleyip benim yardımcılarım ile çalışsaydı; işlerin çok daha farklı gelişeceğinden eminim" dedi.

Sayfa Yükleniyor...