"Dünya çapında dört isimle çalıştım"

Manchester United'a 26 yılda 38 kupa kazandıran efsane menajer Sir Alex Ferguson ikinci kitabını yayınladı. Efsane çalıştırıcının, Leading (Liderlik etme) ismini verdiği kitapta birbirinden ilginç ifadeler kullanılırken, bir çok yıldız isimle çalışan Ferguson'un "Dünya çapında sadece dört isimle çalıştım" demesi dikkat çekti. Ferguson, "Günümüzde de dünya çapında iki oyuncu var" yorumunu yaptı.

NTV Spor 22.09.2015 - 12:28
"Dünya çapında dört isimle çalıştım"

Old Trafford'da birlikte çalıştığı en büyük ismin Cristiano Ronaldo olduğunu kaydeden Sir Alex Ferguson, "Gazetelere ve televizyon yorumcularına baktığınızda çok sayıda yıldız oyuncumuz olduğunu zannederdiniz. Gerçek anlamda dünya çapında 4 yıldız isimle çalıştım. 26 yıllık kariyerim boyunca birlikte çalıştığım büyük ve çok iyi oyuncuları eleştirmek veya onlara hakaret etmek istemiyorum; ancak dönemimde sadece dört büyük dünya çapında yıldız isim vardı: Cantona, Giggs, Ronaldo ve Scholes" ifadelerini kullandı.

MESSI VE RONALDO
Günümüzde sadece Lionel Messi ile Cristiano Ronaldo'nun dünya çapındaki yıldızlar olduğunu vurgulayan İskoç spor adamı, 2002'te Sporting Lizbon'dan 12.5 milyon Pound'a aldığı ve altı yıl sonra Real Madrid'e 80 milyon Pound'a sattığı Ronaldo'ya ayrı bir parantez açarken, "Takımımdaki dört ismin en iyisi Cristiano Ronaldo'ydu. O yılbaşı ağacının en üstündeki süstü" diye konuştu.

Kadrosundaki Wayne Rooney, David Beckham veya Rio Ferdinand'a ayrı bir parantez açmayan Ferguson, isimleri takımla özdeşleyen Bryan Robson, Roy Keane ve Steve Bruce içinse, "En iyi oyuncular değillerdi; ancak ister ve arzuları üst düzeydi, bu alanda belki de en iyi oyunculardı" yorumunu yaptı.

"KİMSE BENDEN FAZLA KAZANAMAZ"
Yeni kitabında çarpıcı anektodlara da yer veren Sir Alex Ferguson, takımdaki hiç bir oyuncunun, kendisinden fazla para kazanmamasını sağladığını söylerken, bir dönem Balotelli ve Aguero ile ilgilendikleri bilgisine de yer verdi.

Kitaba göre Ferguson, 2010'da Wayne Rooney'nin kontrat görüşmeleri sırasında yöneticiler ile karşı karşıya geldi. Rooney'e çok büyük bir kontrat önerildiğini hatırlatan Ferguson, kendisinin bir futbolcudan daha az para kazanmasının, otoritesini sarsacağı görüşündeydi. Bu durumun adil olmadığını belirten Ferguson; "Yöneticilere Rooney'nin benden 2 kat fazla kazanmasının adil olmadığını söyledim. Hiç bir oyuncu benden daha fazla para almamalıydı. Bunun üzerine yönetim hiç bir sorun çıkarmadan maaşıma zam yaptı" ifadelerini kullandı.

"BALOTELLI VE AGUERO İLE İLGİLENDİK"
Ferguson, bir dönem Balotelli ve Aguero ile ilgilendikleri bilgisine de yer verdi. Atletico Madrid'in, Aguero için istediği 35 milyon Euro'nun kendilerine fazla geldiğini belirten efsanevi menajer, Balotelli'den ise saha dışındaki sorunları nedeniyle vazgeçtiklerini vurguladı. Ferguson, Paul Pogba'yı elinde tutamadıkları için de üzgün. Pogba'nın bedelsiz olarak Juventus'a gönderilmesiyle sonuçlanan süreçte, sorumluluğu Fransız oyuncunun menajeri Mino Raiola'ya yükleyen Ferguson; "Raiola ile su ile yağ gibiydik" ifadesini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...