"Hiç kimse 50 milyon Euro'dan fazla etmez"

Arsenal'in Türk asıllı Alman yıldızı Mesut Özil, transfere harcanan yüksek rakamların fazla olduğunu açıkladı. Kendisi için Arsenal'in ödediği 42,5 milyon Pound'u da fazla bulduğunu kaydeden Mesut Özil, hiçbir oyuncunun 50 milyon Euro'dan fazla etmeyeceğini savundu.

NTV Spor 25.09.2015 - 20:00
"Hiç kimse 50 milyon Euro'dan fazla etmez"

2013'te 42.5 milyon Pound'la Real Madrid'den Arsenal'e transfer olan Mesut Özil, pahalı transferler nedeniyle futbolun kontrolünü kaybetmeme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ileri sürdü. Alman, Express gazetesine konuşan Mesut Özil, Arsenal'in kendisi için ödediği  rakamın fazla olduğunu kaydetti. Alman milli takım oyuncusu, Raheem Sterling, Kevin De Bruyne, Anthony Martial ve Angel di Maria'ya ödenen rakamlar başta olmak üzere son iki yıldaki transfer rakamlarınn bardağı taşırdığını vurguladı ve "Dünyada hiç kimse 50 milyon Euro'dan fazla etmez" dedi.

Futbolun içindekiler olarak kontrolü kaybetmemeleri konusunda dikkatli olmaları gerektiğini kaydeden Mesut Özil, "Futbolun bize kazandırdıklarından iyi şeyler ve yardımlar yapmalıyız" diye konuştu.

Arsenal forması altında 79 maçta 12 gol ve 25 asistlik bir perforsbans sergileyen Mesut Özil, sahada Almanya kaptanı olarak forma giyen ilk Türk asıllı oyuncu olmak ister misin şeklindeki soruya, "Hayır. Bunu açıkça söyleyebilirim. Ben bir takım oyuncusuyum ve kendimi takıma katkı yapmaya adarım. Ünvanlara ve kaptanlığa ihtiyacım yok" yanıtını verdi.

Her zaman kupalar kazanmak istediğini söylüyorsun. Ancak Arsenal şu anda İngiltere Ligi'nde liderin beş puan gerisinde. Hala şampiyonluğa inanıyor musun?" sorusunda ise kazandıkları Federasyon ve Süper Kupa şampiyonluklarını hatırlatan Mesut Özil, "Kupalar kazandığımızı unutuyorsun. Son iki yılda Federasyon ve Süper Kupayı kazandık. Premier Ligi şampiyonluğunu kastettiğinizi anlıyorum ve geçen yıla iyi başlamadık. Ancak sonradan yarışa dahil olduk. İkinci yarı harika bir seri yakaladık ve 13 galibiyet elde ettik. Takım aynı takım ve bu sezon aynı seriye neden daha erken başlamayalım" ifadelerini kullandı.

Şampiyonlar Ligi'nde rakiplerinden Bayern Münih'e de değinen Mesut Özil şöyle devam etti, "Bayer Münih dünyanın en güçlü takımlarından bir tanesi ve her rakibi yenebilirler. Şampiyonlar Ligi'ni de neden kazanmasınlar? Kupaya uzanacak favorilerden bir tanesi onlar" diyerek Alman ekibini övdü.

"Kurban Bayramı'nı kutladın mı?" şeklindeki soruyu da yanıtlayan Mesut Özil, "Evet kutladım. Arkadaşlarım ve ailemle güzel bir yemek yedik. Kurban Bayramı, dünyadaki tüm müslümanlar için önemli bir bayramdır" yanıtını verdi.

Sayfa Yükleniyor...