Derbi bayramı Beşiktaş'ın!

Olimpiyat Stadı'nda derbi adı altında adeta bir futbol bayramı vardı... Önce Beşiktaş üst üste attığı gollerle 2-0 öne geçti... Sonra Fenerbahçe 2-2'yi buldu... Ancak son sözü Mario Gomez söyledi ve 3-2 kazanan Kartal, ezeli rakibini zirveden indirerek ligde liderliğe yükseldi.

NTV Spor 27.09.2015 - 20:45
Derbi bayramı Beşiktaş'ın!

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Olimpiyat Stadı, nefes kesen bir derbiye sahne oldu...

Beşiktaş, 20 ve 24. dakikada attığı gollerle 2-0 öne geçmesine rağmen, bu avantajı koruyamadığı maçta Mario Gomez'in 74. dakikadaki golüyle 3-2 kazandı ve ligde 13 puanla liderlik koltuğuna oturdu.

Maçın ilk tehlikesi 9. dakikada Fenerbahçe'den geldi. Orta sahada topla buluşan Lazar Markovic, Beşiktaş savunmasını şık hareketlerle çalımlayarak sol taraftan ortaladı.Ancak kale sahası üzerindeki Fernandao topa dokunamadı ve takımını derbide mutlak bir golden etti.

Sarı-lacivertli ekip, ilk 15 dakikalık bölümde Beşiktaş'a oranla topa daha fazla sahip olan taraftı. 16. dakikada sağdan Şener'in ortasında Ozan çok müsait durumda vuracaktı ancak son anda araya giren Atiba, tehlikeyi önlemeyi başardı.

Beşiktaş ise oyunu dengelediği dakikalarda golü buldu. Jose Sosa'nın ceza sahasına yaptığı ortada Ersan Gülüm ve Simon Kjaer birlikte yükseldiler. Orada ters bir kafa vuruşu yapan Danimarklı Kjaer, kendi ağlarını havalandırdı ve Beşiktaş bu golle 20. dakikada 1-0 öne geçti.

Siyah-beyazlılar, bu golden sadece 4 dakika sonra 2. golü de buldu. Bu kez sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda top arka direğe sekti. Orada kafayı vuran Mario Gomez, derbide skoru 2-0'a taşıdı.

Üst üste yediği gollerle oyundan düşen Fenerbahçe, kalesinde önemli pozisyonlar vermeye başladı. Özellikle 28. dakikada Gökhan Töre'nin uzun pasıyla topla buluşan Olcay Şahan'ın kafası az farkla auta gitti. Fenerbahçe'de ise dakikalar 30'u gösterirken Fernadao'nun boş durumdaki kafa vuruşu üstten dışarı gitti.

Sarı-lacivertli ekibi umutlandıran gol ise 32. dakikada geldi. Sağ kanattan Nani'nin kullandığı köşe vuruşunda Dusko Tosic, kafayla kendi ağlarını bulunca Olimpiyat Stadı'nda skor 2-1'e geldi. Fenerbahçe 39. dakikada beraberlik golüne çok yaklaştı... Nani'nin pasına soldan hareketlenen Volkan Şen, sol ayağıyla iyi kesti. Arka direkte kafayı vuran Fernandao, yüzde yüzlük bir pozisyonda kaleci Tolga'yı geçemedi.

Devrenin kalan bölümünde başka gol olmadı ve soyunma odasına Beşiktaş'ın 2-1'lik üstünlüğü ile gidildi.

İkinci yarıya başlarken Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Jose Sosa'nın yerine Necip Uysal'ı oyuna alırken, bu değişikliğin ardından oyunun temposu düştü. Beşiktaş, özellikle skor 2-1 olduktan sonra Fenerbahçe'nin artan baskısını kırmayı başardı.

Ancak Fernandao-Van Persie değişikliğinin ardından hareketlenen Fenerbahçe, 65. dakikada beraberliği yakaladı. Sol taraftan hareketlenen Volkan Şen, çok şık hareketlerle Beşiktaş savunmasını oyundan düşürdü ve Robin van Persie'nin önüne bıraktı. Hollandalı golcü de net bir vuruşla skoru 2-2'ye getirdi. Bu golün ardından Beşiktaşlı oyuncuların, topun auta çıktığı yönünde yoğun itirazları vardı.

Beşiktaş, 2-0'lık üstünlüğünü koruyamamış olmasına rağmen Fenerbahçe'nin beraberlik golüne cevap verdi ve yeniden öne geçti. Oğuzhan ile başlayan atakta Gökhan Töre, sol taraftan çok iyi ortaladı. Orada kafayı vuran Mario Gomez, derbide 74. dakikada ikinci kez ağları havalandırdı ve skoru 3-2'ye getirdi.

Kalan dakikalarda ise Fenerbahçe, beraberliği aradı... 80'de Robin van Persie'nin önce kafa vuruşu direkten döndü, sonra ise boş kaleye tamamlayamadı. Sarı-lacivertliler, tüm baskısına rağmen yeniden beraberlik golünü bulamadı ve derbiyi Beşiktaş 3-2'lik skorla kazanarak, 13 puan ve averajla liderlik koltığuna oturdu.

 

Sayfa Yükleniyor...