"Biri oynatarak kazandı, biri oynatmayarak..."

Rıdvan Dilmen, %100 Futbol Programı'nda Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup ettiği derbiyi değerlendirdi.

NTV Spor 27.09.2015 - 21:43
"Biri oynatarak kazandı, biri oynatmayarak..."

Rıdvan Dilmen, Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve Beşiktaş'ın Fenerbahçe karşısında 3-2 kazandığı derbiyi değerlendirdi.

Fenerbahçe ağlarını 2 kez sarsan Mario Gomez konusunda Şenol Güneş'in sezon başından bu yana doğru davrandığını vurgulayan Dilmen, Fenerbahçe'deki Robin van Persie krizinde ise Vitor Pereira'nın hatalı olduğunu belirtti.

"Bir tanesi oynatarak kazandı, bir tanesi ise oynatmayarak oyuncusunu kazanmaya çalıştı" diyen Rıdvan Dilmen, "İki tane kulübeden bahsedeyim. Bir tanesinde Şenol Güneş var, bir tanesinde Vitor Pereira var. İkisinin de santrforu var. Bir tanesinde Mario Gomez, bir tanesinde Robin van Persie.  Bir tanesi oynatarak kazandı, bir tanesi oynatmayarak kazanmaya çalışıyor. Şenol Güneş, Gomez'i kötü oynadığı maçtan sonra yine oynattı. Yani oynatarak bu oyuncuyu formda tutmaya çalıştı. Mental anlamda 'sen benim birinci oyuncumsun' dedi. Ancak van Persie, henüz bu durumda değil. 'Birinci oyuncu oldum' dediği anda bu hafta yine yedek kaldı" şeklinde konuştu.
 
%100 FUTBOL'DAN SATIRBAŞLARI...
GÜNTEKİN ONAY: İlginç bir derbi oldu.  Çok sayıda fırsat kaçtı ve tartışmalı pozisyonalr oldu. Derbiye bireysel hatalar damga vurdu. van Persie 'ben bu takımda yedek kalmam' mesajı verdi. pereira'nın van Persie'yi yedek başlatması çok eleştirilecektir.

RIDVAN DİLMEN: İki takımın özelliklerine bakınca maçta 4-5 gol olurdu diye düşünüyordum. Temmuz ayındaki Gomez ile Eylül sonundaki Gomez arasında fiziksel kalite ve takımı tanıma bakımından çok fark var. Mario Gomez'in ilk golünde Alves'e yaptığı faulü hakemin görme şansı yoktu.

RIDVAN DİLMEN: Fenerbahçe pasla başladı. Beşiktaş Fenerbahçe'ye çok saygı duydu ve o pas trafiğine engel olamadı. Duran toplarda SOS veren Fenerbahçe ilk golü de duran toptan yedi. Fenerbahçe ilk yarıda Fernandao ile üç net golü kaçırdı. Fenerbahçe oyuna üstün başlamışken Kjaer'in kendi kalesine gol atması Beşiktaş'a hayat verdi. Tosic'in kendi kalesine attığı gol ise Fenerbahçe'yi uyandırdı. Tosic ve Kjaer, Fernandao'dan daha çok gol atıyor!

GÜNTEKİN ONAY: Beşiktaş'ı ilk yarıda hiç beğenmedim. İkinci yarıda ise 80. dakikaya kadar çok beğendim. Beşiktaş çok daha iyi oynadığı derbileri kaybetmişti.

RIDVAN DİLMEN: Şenol Güneş rakibin etkili pas trafiğini durdurmak için ikinci yarının başında Necip'i oyuna aldı ve bunu da başardı. İkinci yarı oyunun kontrolü Beşiktaş'a geçti. Fenerbahçe kalecisi Volkan müthiş işler yaptı.

RIDVAN DİLMEN: İlk yarı iyi oynayan Fenerbahçe 2-1 geride kapattı. İkinci yarı iyi oynayan Beşiktaş 2-2'ye yakalandı. 2-2'yi yakalamak Fenerbahçe'de koruma içgüdüsü yarattı. 2-2'den sonra maç Beşiktaş'a döndü. Ne Beşiktaş Beşiktaş gibi oynadı ne de Fenerbahçe beklenilen hızlı oyununu oynayabildi.

GÜNTEKİN ONAY: Beşiktaş 2-1 öndeyken Olcay işgüzarlık yapıp topu rakibe attı ve pozisyon golle sonuçlandı.

RIDVAN DİLMEN: Gökhan Töre giderek form tutyor. Olcay yine disiplinli. Teknik direktörler çok ilginç değişiklikler yaptı. Fenerbahçe skora göre oyuncu değişiklikleri yaptı. Golü yedikten sonra 4-2-3-1'e dönüp risk aldı ama buna rağmen Fenerbahçe bundan sonra van Persie ile bir kez pozisyon bulabildi.

RIDVAN DİLMEN: Oyuna giren İsmail Köybaşı ve Diego hazır gözükmedi. İki takımda da oyuna giren oyuncular van Persie hariç katkı sağlayamadı.

GÜNTEKİN ONAY: Quaresma'nın oyuna alınmamasını yadırgadım. Skor üstünlüğünde iyi top tutardı, faul alırdı. Büyük maçlar büyük oyuncularla kazanılır.

RIDVAN DİLMEN: Şenol Güneş, Mario Gomez'i oynatarak kazandı, Pereira ise van Perise'yi oynatmayarak kazanmaya çalıştı. Oyuncu yönetme konusunda iki teknik adam arasındaki tecrübe farkını gördük. 

RIDVAN DİLMEN: Fenerbahçe oyun içinde defalarca sistem değiştirdi. 4-3-3, 4-4-2, 4-2-3-1 her şeyi denedi. Pereira kararlı bir teknik adam görüntüsü vermedi.

GÜNTEKİN ONAY: Fenerbahçe'nin derbiyi kaybetmesi tamamen Vitor Pereira'nın hediyesidir. Beşiktaş savunmasının ikramlarından Fernandao faydalanamadı. van Persie'nin olmaması Beşiktaş için bir lütuf oldu.

RIDVAN DİLMEN: Pereira'nın Celtic maçında forvette kimin oynatacağı konusunda ikilemde kalma şansı kalmadı. Pereira vermese de van Persie formayı aldı. van Persie'yi artık bekletirsen haklı olarak demoralize olur ve problem çıkarması kaçınılmaz hale gelir.

RIDVAN DİLMEN: Derbinin ismine yakışmayan bireysel hatalardan kaynaklanan goller oldu. Volkan Şen'in van Persie'ye yaptığı ikinci golün asistinde topun oyun alanı çizgisini geçmediğini gördüm. Hakem için zor pozisyondu. Tekrarını izlemesem top çıktı derdim.

GÜNTEKİN ONAY: Mahmut Uslu'nun yaptığı gibi derbi sonrasında kaybeden tarafın hakem üzerinden maçı değerlendirmesi beklenen açıklamalardı.

RIDVAN DİLMEN: Halis Özkhaya iyi götürdüğü maçı kötü bitirdi. Ersan'ı bir değil iki kez ikinci sarı karttan atmalıydı. Ersan atılmak için çok uğraştı. Şener'e sarı kart vermeliydi. Top çizgiyi geçti mi geçmedi de mi kaldı aklı. 2-2'den sonra kafası dağıldı. Beşiktaş'ın ilk golü ofsayttı. Şener-Gomez pozisyonu bence penaltı değildi, orada oyunu devam ettirmesi doğruydu.

RIDVAN DİLMEN: İlk yarı van Perise oynasa belki iki tane atabilirdi. Çünkü pozisyon zenginliği Fenerbahçe'deydi.

GÜNTEKİN ONAY: Oyuncular iyi niyetliydi. Dostça bir derbi olduğunu söyleyebiliriz.

RIDVAN DİLMEN: Beşiktaş iki tane iyi kenar beki ve iyi bir stoper alsaydı ligi büyük farkla sürklase ederdi. Tosic ve Beck normal oyuncular.

GÜNTEKİN ONAY: Ersan çok kötü oynadı, çok ağır hatalar yaptı. Beşiktaş Ersan yüzünden maçı kaybedebilirdi. İki takım da savunma anlamında zaaflar verdi. O yüzden çok fazla gol pozisyonu oldu.

RIDVAN DİLMEN: Fenerbahçe sezon başından beri kadrosunun hakkını veren bir oyun  oynamıyor. Sürekli bir arayış var. Taraftar oynanan futboldan hiç mutlu değil. Pereira gelişiyor dedik ama derbide yine kararsızlıklar içinde gördük. Beşiktaş kalitesinin altında oynamasına rağmen 3 puanı aldı.

GÜNTEKİN ONAY: İtiraf edelim biz ülkemizde futbola biraz farklı bakıyoruz. Gomez iki gol atmış, Alman Milli Takımı'nın forveti. van Persie, Nani, Podolski kariyerli, klasını ispatlamış oyuncular. Biz ligimizde böyle oyunculara sahibiz. Bu oyuncuların yer aldığı ligde futbolun seyir zevki yerine yine hakem kararlarının tartışılması maçın önüne geçebiliyor.

RIDVAN DİLMEN: Fenerbahçe'nin kendisine ihtiyacı olduğu ikinci yarıda Nani ortadan kayboldu.

GÜNTEKİN ONAY: 'Başından sonuna kadar üstün oynadık' diyen Vitor Pereira, maçın 45 ila 75. dakikaları arasını bir daha izlemeli.

RIDVAN DİLMEN: Benim bu sezon Süper Lig'de bu sezon gol kralı adayım Mario Gomez. Çok çabuk takımın oyun tarzına adapte oldu.

RIDVAN DİLMEN: Fenerbahçe'yi ilk 25 dakika çok beğendim. Sonra dalgalanmalar yaşadı. Beşiktaş ise beklediğimin altındaydı. Hakemin de skoru etkileyecek kararları oldu. 

 

Sayfa Yükleniyor...