"Galibiyet kolay olmayacak"

Galatasaray Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda karşılaşacakları Kazakistan temsilcisi Astana'nın disiplinli bir takım olduğunu belirterek, 3 puan almak için sabırla mücadele edeceklerini söyledi. Hamzaoğlu, galibiyetin kolay olmayacağını söylerken, futbolculardan Yasin Öztekin de, "Galatasaray'da bütün oyuncular tehlikeli" ifadelerini kullandı.

NTV Spor 29.09.2015 - 16:27
"Galibiyet kolay olmayacak"

Başkent Astana'daki Sarkaya Bisiklet Merkezi'nde düzenlenen ve futbolculardan Yasin Öztekin'in de katıldığı basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hamzaoğlu, sakat ve cezalı oyuncuların dönmesiyle oluşan kadro derinliğinin sevindirici olduğuna vurgu yaparak, "Oyuncularımın formda olmaları benim için sevindirici ama kimin oynayacağına yarın karar vereceğim" diye konuştu.

Astana karşısında 3 puan almalarının kendileri için önemli olduğunu kaydeden Hamza Hamzaoğlu, "Yarın 3 puan için oynayacağız ama Astana takımı da küçümsenecek bir ekip değil. Disiplinli ve beraber mücadele etmeyi başarabilen bir takım. Bunu gözardı etmemek lazım. Galibiyetin kolay olmayacağını biliyoruz. Yarın en önemli silahımızın sabır olacağını düşünüyorum. Kazanmak için sabırla son dakikaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. İnşallah kazanırız. Beraberlik ikinci düşüncemiz olacak" ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, futbolcularının Astana maçının öneminin farkında olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Oyuncular her maça aynı şekilde çıkamayabilir. Çeşitli çevresel etmenler var. Yarın UEFA Şampiyonlar Ligi karşılaşmasına çıkacağız. Oyuncularımın her şeyin bilincinde olduğunun farkındayım. Onun için özel bir çabayı gerektirecek bir durum görmüyorum. Karşımızda saygı duyulması gereken bir ekip var. İyi takıma karşı iyi bir maç oynamayı hedefliyoruz."

"KOLAY OLMASINI BEKLEMİYORUZ"
Hamza Hamzaoğlu, Astana maçının zorlu geçeceğini kaydetti.

Astana'nın 6-7 oyuncusunun Kazakistan Milli Takımı'nda forma giydiğini aktaran Hamzaoğlu, "Bugüne kadar maçlarımız zor geçti. Saha şartları ve diğer etkenlerden dolayı kolay olmasını beklemiyoruz. Kazanmak için ne gerekiyorsa öyle bir oyun anlayış içinde olacağız. Zaman zaman geniş duracağız. Zaman zaman oyunun boyunu kısaltacağız. Birinci hedefimiz oyunun kontrolünü elimizde tutmak ama işimizin kolay olmayacağını biliyoruz" şeklinde görüş belirtti.

Genç teknik adam, Kazakistan temsilcisinin sahasında etkili bir takım olduğuna değinerek, "Önceki maçlar bu karşılaşma için önemli bir veri teşkil etmez. Yarınki maç iki takım için de çok önemli. Bizim kazanacak gücümüz var. Galatasaray her zaman bunu başarmıştır. Yarın sahada Galatasaray'a ve Şampiyonlar Ligi'ne yakışır şekilde mücadele edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Grupta hiçbir şeyin netleşmediğini dile getiren Hamza Hamzaoğlu, "Futbol her şeye açık bir oyun. Otoriteler, Benfica ile bizi ikincilik yarışı içinde görüyor. Atletico Madrid de birinci ilan edildi ama daha 5 maç var. Her şey değişebilir. Birinci için de adayı belirlemek çok erken. Henüz yarışın başı" şeklinde konuştu.

Hamzaoğlu, iklim şartlarının Türkiye'den farklı olmasına rağmen kendilerini olumsuz etkilemeyeceğini kaydetti.

"EN YAKINIMIZDAKİLERİN BİLE BİLE ELEŞTİRİLERİ DOKUNUYOR" 
Hamza Hamzaoğlu, son zamanlarda zor bir süreçten geçtiklerini belirterek, yakınındaki insanların eleştirilerde bulunmasının kendilerini olumsuz etkilediğini söyledi.

Psikolojik açıdan şu anda iyi durumda olduklarını dile getiren genç teknik adam, "Kolay bir süreçten geçmedik. Etkilenmemiz de çok doğal. Kulübümüz için doğru işler yaptığımızı düşünüyoruz ve olması gerekeni yapıyoruz. Bu işi en iyi bilenlerin ve en yakınımızdakilerin bile bile eleştirileri dokunuyor ama sorun değil. Biz işimizle ön plana çıkan insanlarız. Bundan sonra da bizi eleştirenlere işimizle yanıt vermek istiyoruz. İnşallah Allah da bizi bu yolda mahcup etmez" değerlendirmesinde bulundu.

YASİN: "KOLAY MAÇ OLMAYACAK"
Sarı-kırmızılı futbolcu Yasin Öztekin ise, Astana mücadelesinin kendileri açısından kolay geçmeyeceğini söyledi.

İlk defa suni çimde oynayacaklarını anlatan Yasin, "Kolay maç olmayacak. Antrenman iyi geçti. Saha çok sert ama kramponlarımızı ona göre ayarladık. Fazla sorun çıkarmayacağını düşünüyorum. Dün gelmemiz bizim için avantaj oldu" diye konuştu.

Son maçta alışık olduğu sol kanatta oynatıldığının hatırlatılması üzerine Yasin, "Hocam bana nerede görev verirse elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Son maçta solda oynadım. Kendimi biraz daha rahat hissettim ama hocamın görev verdiği yerde oynarım" ifadelerini kullandı.

 Yasin Öztekin, sezona iyi başlayamadıklarını belirterek, "Son iki maçı kazanarak moral bulduk. Buradan da puan veya puanlar almak istiyoruz. Yarın iyi bir maç çıkarmayı hedefliyoruz" görüşlerini aktardı.

Astana takımı hakkında fazla bilgi sahibi olmadığını dile getiren milli futbolcu, "Astana'yı çok fazla duymadım ama takım oyununu iyi oynuyorlar. Birkaç bireysel yeteneği var. Şampiyonlar Ligi'nde maçlar kolay geçmiyor. Yarın da zorlu olacak ama biz kendi futbolumuzu oynayacağız" şeklinde konuştu.

"Astana'da tehlikeli oyuncu var mı?" şeklinde sorulan ancak tercümesi "Galatasaray'da Astana açısından hangi oyuncular tehlikeli?" şeklinde yapılan soruya Yasin, "Galatasaray'da bütün oyuncular tehlikeli. Bir isim veremem ama hepimiz özel oyuncuyuz" yanıtını verdi.

Yapılan uyarının ardından tercümenin düzeltilmesiyle Yasin, "Onların da özel oyuncuları vardır ama biz takım oyununu oynayan bir Astana biliyoruz. Tek tek oyunculara bakmıyoruz. Takım oyunlarına göre tavrımızı koyacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Sayfa Yükleniyor...