"Bizim de sinirimizi bozdu"

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 3-1 kaybettikleri Osmanlıspor maçının herkes gibi kendi sinirlerini de bozduğunu söyledi.

NTV Spor 29.09.2015 - 21:29
"Bizim de sinirimizi bozdu"

Bordo-mavili takımın 2 Ekim Cuma günü sahasında Torku Konyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını izleyen Hacıosmanoğlu, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Hacıosmanoğlu,kadroda önemli değişiklikler olmasına karşın sezona iyi başladıklarını belirterek, "Türkiye'nin gündemini Trabzonspor'un oynadığı futbol meşgul etti. Önemli oyuncular almıştık. Akhisar maçında şanssız bir sonuç aldık. Kazanacağımız maçı berabere bitirdik. Galatasaray maçında da yenilmemize rağmen stat tıklım tıklım doluydu ve taraftar oynadığı futbolla takımı alkışladı. Orada da şans yanımızda değildi. Malum o haftaya damgasını vuran hakem hataları da o maçta yaşandı. 'İş kazası' dedik ama en son Osmanlıspor maçı bayram sonrası herkesin sinirini bozduğu gibi bizim de sinirimizi bozdu" diye konuştu.

Ligde sadece Trabzonspor'un değil her takımın yenileceğini ancak böyle bir yenilgiyi bünyelerinin kabul etmediğini anlatan Hacıosmanoğlu, "Bunu da 'iş kazası' olarak düşüneceğiz. Trabzonspor'un bunların üstesinden gelecek ve iyi sonuçlar alacak kadrosu var. Biz takıma inanıyoruz. Trabzonspor'un gerçek sevenleri de inansın ve destek olsunlar" ifadelerini kullandı.

"TAKIM TARİHİNDE OLMAYAN ÖDEMELERİ YAPIYORUZ"
Futbolcuların paralarını alamadığı iddialarının sorulması üzerine, "Evet bir seneden beri ödeyemiyoruz. Kazanacağız, ödeyeceğiz. Onlar da o yüzden oynamıyor" şeklinde kinayeli ifadeler kullanan Hacıosmanoğlu, "Söylenecek çok şey var da farkındaysanız konuşmuyorum. Konuşmamamı da ahlaktan yoksun insanlar farklı yerlere çekiyor. Geçen sene 9 ay 15 gün ceza aldığım zaman 'artık açık ceza almayacağım' derken, başka tabir de kullanmıştım ve o günden beri konuşmuyorum ve konuşmayacağım da. Konuştuğum zaman da 'kavgayla bu işler olmaz' diyenler bugün konuşmamamıfarklı sebeplere bağlıyorlar. Ben hep söyledim; karakter yapısı olarak bizi susturacak bir güç dünyada yok. Öyle doğduk, öyle büyüdük, öyle yaşayıp öyle öleceğiz. Trabzon'a kendinden çok zarar veren hiçbir unsur yok. Dış düşmanlarıyla biz mücadele ederiz. Bunu söyleyince de 'camiayı bölüyor' diyorlar. Ben maça gitmedim. Galatasaray maçında takım yenildiği zaman protokol tribününde sevinenler vardı. Bunu bana arkadaşlarım söylüyor. Yönetimdeki arkadaşlarım değil. Orada maçı seyreden Trabzonspor'un değerleri söylüyor. Bir ufak olumsuzluk olduğu zaman 'nasıl nereden eleştiririz' diyen insanlarla dolu. Bu bize bir şey katmıyor, bir şey kazandırmıyor" dedi.

"Trabzonspor'un yerel basını var" diyen Hacıosmanoğlu, "Ulusal basından arkadaşlar da burada. Normalde insanlar takımına sahip çıkarlar. Bir olumsuzluk olduğu zaman onu yıkmak için uğraşmazlar. Kaldı ki kendi yazdıkları yalanlara nasıl inanıyorlar, ben hayret ediyorum. Yabancı oyuncuların parası ödenmiyormuş, Cardozo'yu elçi yapmışlar, paralarını isteyecekmiş. Diğer oyuncuların geçen seneden beri parası ödenmiyor. Varsayalım ki parası ödenmiyor. Bu oyuncu kadrosu bu kadar karaktersiz mi  Trabzonspor'da kimsenin parası bugüne kadar kalmamış. Parasını almıyor diye sahada mücadele etmeyecek karaktersiz oyunculardan kurulu değil Trabzonspor takımı. Kaldı ki biz geldiğimiz günden beri takım tarihinde olmadığı şekilde ödemeleri yapıyoruz. Evet 1 ay, 1,5 ay gecikme oluyor. Kısmi gecikmeler, tamamında da değil yani. Bazen iki ay gecikme oluyor ama geçen aldım hesapları. Şu anda bizim tamamı değil, kısmi olarak 1-1,5 ay gecikmemiz var ama bakarsanız bizimle şampiyonlukta yarışan takımlara, oradaki tanıdıklarınız da onların ne durumda olduğunu söyler. Bu büyük bir başarı yani. Bunun dışında burada hakikaten bir sorun varmış gibi bunu kamuoyuna yansıtmak bu takıma katkı sağlamıyor ki, zarar veriyor. İyi giden işleri nasıl bozarım diye hesap yapmanın kimseye faydası yok" şeklinde konuştu.

Trabzonspor'un tapulu malları olmadığını söyleyen Hacıosmanoğlu, "Sonuçta Aralık'ta bir kongre var. Sizin, 'bu takım başarısız olsun da Hacıosmanoğlu gitsin' düşüncesinde olmanıza gerek yok ki. Başarılı olsun, kongrede kazanın, başarılı takımı alıp daha yukarıya taşıyın. Düşmüş bir takımı alıp, ne yapacaksınız Bu anlayışın Trabzon'a faydası yok. Bizden iyi yapacağına inandığımız insanlar varsa aday da olmayız, teslim ederiz ama bu takıma destek olmak lazım" diye konuştu.

"ADİL OLMAK ÇOK ZOR ŞEY DEĞİL"
Hacıosmanoğlu, hakem hatalarının artması ve Kasımpaşa-Çaykur Rizespor maçında yaptığı hataların ardından hakem Deniz Çoban'ın canlı yayında özür dilemesi ile ilgili olarak da, "Hakemlerin hata yapmamaları lazım. Adil olmak çok zor bir şey değil. Düdüğünüzü adil çalmak, bayrağınızı adil kaldırmak ahlak ile alakalı bir şey. Korkmanın, etki altına kalmanın verdiğiniz kararlara yansımasına müsaade etmeyeceksiniz. Belki güçlü sandığınız insanları yaptığınız hatalarla memnun edebilirsiniz ama milyonlarca insanın ahını alıyorsunuz. Bunu bilmek ve ona göre davranmak lazım. Makul hataları elbette ki hepimiz hoş göreceğiz ama sonuca etki edecek hataları insanın bünyesi kabul etmiyor. O yüzden dikkatli olsunlar. Akşam hakem arkadaşımız maçta hata yaptı ama maçtan sonra günah çıkarttı. Bunu diğer hakemlerin örnek alıp maçta hata yapmama adına daha dikkatli olmaları, onların yaranına olur. Ondan sonra da günah çıkarmaya gerek kalmaz diye düşünüyorum" ifadelerini kulllandı.

 

Sayfa Yükleniyor...