"Kazanırsak bir adım öne geçeriz"

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde Sporting Lizbon ile yapacağı maç öncesi siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Şenol Güneş ile yıldız isimlerinden Quaresma basın toplantısı yaptı. Quaresma, iki büyük takımın karşı karşıya geleceğini söylerken Şenol Güneş; "Bu maçı kazanırsak gruptan çıkma adına bir adım öne geçeriz" dedi.

NTV Spor 30.09.2015 - 17:51
"Kazanırsak bir adım öne geçeriz"

"İKİ BÜYÜK TAKIM KARŞI KARŞIYA GELECEK"
İlk olarak söz alan ricardo Quaresma, "Büyük bir maç oynanacak. İki büyük takım karşı karşıya gelecek ve iki takım da kazanmak için oynayacak. İyi bir durumdayız, kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Sporting maçını kazanırsak bu grupta büyük bir adım atmış olacağız" dedi.

Fenerbahçe'yi yendikleri derbi sonrası Gökhan Töre ile iyi bir birliktelik fotoğrafı verdiğinin hatırlatılması üzerine Quaresma, "Takım içerisinde gerçekten çok iyi bir atmosfer var. Çok iyi oyuncularımız ve takım içinde iyi bir birlikteliğimiz var. Takım içinde arkadaşlık ortamı çok iyi. Bu dışarı yansıyor. Oynamadım ama takım arkadaşlarımın bir parçası olmaya çalıştım" diye konuştu.

Tekrar 11'e dönüp dönmeme konusuyla ilgili olarak ise Portekizli yıldız, "Maçla ilgili büyük beklentilerim var. Takım arkadaşlarıma güveniyorum. Sporting Lizbon iyi bir takım. Şampiyonluk mücadelesi veriyorlar. Bütün bunlar bizim motivasyonumuzu güçlendiriyor. Evimizde oynuyoruz. Evimizde oynadığımız bütün maçları kazanmaya çaylışıyoruz. Burada bir rakibin puan almasına izin vermemeliyiz, bu maçta da buna dikkat ederek oynayacağız" ifadelerini kullandı.

"BU MAÇ ÇOK DAHA BÜYÜK ANLAM TEŞKİL EDİYOR"
Grubumuzda ikinci maçlarını oynayacaklarını vurgulayan Şenol Güneş ise, "Grubumuzdaki üç takım da iddialı. Sporting Lizbon, CSKA Moskova ve Beşiktaş yarışın içinde görünüyor. Gruptan çıkma adına oynayacağımız maç çok önemli. Kazandığımızda avantaj bize geçecek. Rakibimizin gücünü biliyoruz. İyi bir takım. Deneyimli bir teknik direktörleri var. Porto ve Benfica'nın arkasındalar ve takım olarak öne çıkmak istiyorlar. Biz de iyi bir takımız. Biz de iyi bir sonuç almak için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Eksik olarak sadece cezalı Olcay var. İyi niyetli çalışırsak şans da yanımızda olur ve Allah da yardım eder. Sabırlı oynayıp kazanmak istiyoruz. Rakibimizin ilk maçında kaybetmesi bir ölçü değil. CSKA Moskova, ilk maçta savunma anlaşıyını ön planda tutarak oynadı; onun için bu ölçü değli. Astana maçı, çok daha büyük anlam teşkil ediyor. Bu yarış 3 takım arasında geçecek gibi. Umarım maçtan da galibiyetle ayrılırız" dedi.

"KAZANIRSAK BİR ADIM ÖNE GEÇERİZ"
Yarışı kaybeden veya kazananın yarıştan kopmayacağını öne süren Güneş, "Daha çok maç var. Kazanırsak bir adım öne geçeriz. Bunu kazanırsak hem biz hem CSKA 1-0 öne geçer. Kazansak da kaybetsek de şansımız tamamen bitmez. Kazanmamız lazım. Hem puan hem de moral olarak öne geçeriz. Kazanmak için elimizde yeteri kadar iyi oyuncular var. Hem ligi hem de Avrupa'yı düşünmek zorundayız. Bunun için bir kaç değişiklik yapmayı düşünüyorum" diyerek maçın önemini dile getirdi.

"MAZERETLERİ SÖYLEYELİM; AMA ONLARA SIĞINMAYALIM"
Avrupa maçları sonrası lig karşılaşmalarında zorlandıkları yorumu üzerine Güneş şöyle konuştu, "Ben öyle düşünmüyorum. Her maçı kazanmak için sahaya çıkıyoruz. Gençlerbirliği maçında ilk yarı tempomuz düşüktü. İkinci yarı istediğimiz tempoyu sahaya yansıttık. Ama yakaladığımız fırsatları değerlendiremedik. Daha önceki maça bağlamak doğru değil. Motivasyon olarak sık sık oynamak etkili olabilir. Ama mümkün olduğunca bunu aza indirgemeye çalışıyoruz. Astana maçı seyirci, rakip ve hiçbir mazerete sığınmadan oynamalıyız. Durum tespiti yapmak başka bir şey, kaderine razı olmak başka bir şey. Futbol bir oyundur, sonunun ne olduğunu bilemeyiz. Zaten bilsek maçı oynamaya gerek yok. Ama ligde ve Avrupa'da oynayan takımların etkilenmesi normaldir. Bu Barcelona için de Bayern Münih için de geçerdi. Biz olabildiğince bahanelere sığınmadan elimizden geleni yapıp sahaya oyunumuzu yansıtmaya çalışıyoruz. Futbol kültürüyle bakarsak, Türkiye'de oyuncular üzerinde çok fazla spekülasyon yapılıyor. Oyuncular da ister istemez etkileniyor, alınıyorlar. Oyuncunun zamanı gelince oynadığında en iyisini yapması lazım. Oynamadığı zaman kendini bırakmalalı. Kadro oluştuğunda oyuncu oymanazsa oyuncu da kendine mazeret bulabilir. Olimpiyat'ta rüzgardan etkileniyoruz denilebilir, ama mazeretleri söyleyelim, ama onlara sığınmayalım."

QUARESMA İLK 11'DE
Sporting Lizbon'un teknik, iyi pas yapabilen ve hücuma iyi çıkabilen bir takım olduğunu kaydeden "Belki bu bizim lehimize olabilir. Maçlarda baktığınızda attığınız orta, rüzgar lehinize olup gol atabilirsiniz, bazen de gol yiyebilirsiniz. Saha zemini, rüzgar, hakemi tartışalım ama tek sebep olarak bakmayalım" dedi.

Quaresma'nın mutsuz olduğu yönündeki düşünceye katılmadığını vurgulayan Şenol Güneş, "Onun mutsuz olduğu yönünde bir haber duymadım. Bu konuyla ilgili bilgi sahibi değilim. Quaresma bizim iyi bir oyuncumuz. Bu takım iyi oyuncular aldı. Oynayanlar da kenardakiler de iyi. Her oyuncuya da örnek verirsem doğru değil. Cenk'i örnek gösterdim; aynı şeyi Ricardo'ya da kullanabilirim. Serdar için kullanmadım, onun için neden söylemediniz. O da iyi oyuncu. Bu şekilde gidersek sonuca varamayız. Ayrım yapmak doğru değil. Ramon iyi çalışıyor, onun için üzülüyorum. Ama üzülmek ayrı bir şey; iş yapmak ayrı bir şey.

Gazeteciler fikrini söylüyor biz de dinliyoruz. Eleştiri yapacağız ama daha fazlası olmaz. Bunun da kimseye yararı olmaz. Ricardo'yla hiçbir sorun yok. Kesin oynayacak, sorunlar biti mi? Bu toplantıya gelmeden önce kaç röportaj verdim, hiç? Ama gazetelere baktığınızda her şeyi yazmışsınız. Ben toplantılarda ne konuşayım da onlara haber çıksın diye zorluyorum. Yeni fikirler bulmamız lazım. Ama meslek olarak medya mensubu olarak çok büyük iş yapıyorsunuz. Futbol kültürünü yerleştirirsek daha iyi futbolcular yetişir, kulüp yapıları oturur. Bugün kü şu çatının olması hepimizin eseri. Endüstriyel futbolu daha iyi beslemek lazım. Antrenörler ve futbolcular iyi paralar kazanıyor. Ama bunları yumurtayı kafa kafaya vurarak zarar veremezsiniz. Çünkü herkes gardını alır" ifadelerini kullandı. 

"DAHA İYİ BİR TAKIM OLACAĞIZ"
Beşiktaş'ın Avrupa'daki hedefleri konusunun sorulması üzerine ise Güneş, "Beşiktaş geçen sene Avrupa'da başarılı oldu. Bu sezon ise grubumuz zor. Önemli takımlar var. Tam adını koyamadık ama gruptan çıktığımızda daha güvenli olacağız. Bu takımı hem gruptan çıkarmayı hem de ligde iyi yerlerde olmaya çalışıyor. Bizim de kendi eksik ve sorunlarımız var. Biz de iyi bir takımız ama sorunlarımız da var. Bunları düzelttiğimizde daha iyi bir takım olacağız. Bu oyuncuların Beşiktaş takımıyla Avrupa'daki iyi takımlar arasında olmasını istiyorum. Hem takımın hem de oyuncuların büyümesini istiyorum. Sporting Lisbon oyuncularının marka değeri var. Onlarla iyi mücadele ettiklerinde bu oyuncuların da marka değeri iyice anlaşılacak. İster istemez Avrupa'da yarışan bir takım olursak eserimizi ortaya çıkarırız. Ben de o takım içinde olmak istiyorum. Sporting'i yenersek, aynısını Moskova'ya da yaparsak ister istemez Avrupa'da yer sahibi olacağız" yanıtını verdi.

"TOSIC'IN KENDİ KALESİNE ATTIĞI 2. GOL DAHA GÜZEL"
Beşiktaş'ın savunma oyuncusu Tosic'in iki maçta kendi kalesine gol atmasıyla ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine ise Güneş, "Tosic iyi bir oyuncu. İyi çalışıyor. Trabzon maçında oynamadı, takım yenildi. Attığı gollerden ikincisi daha güzeldi. Net vurdu, ötekinde sıyırtarak vurdu. Pozisyon hatası vardı. Bunlar futbolda oluyor. Kalenmizde olunca üzülüyoruz ama futbol hatalar oyunu. Tosic'ten memnunum" dedi.

"'ÇOK PARA HARCAYAN ŞAMPİYON OLUR' DİYE BİR ŞEY YOK"
Karşılaşacakları Sporting Lizon'un da bütçesinin büyük olduğunu vurgulayan Şenol Güneş, "Bir takımın alt yapısı kurumsal yapısı parayla olacak şey değil. Doğru takımlar bu işleri düzenli yaparak bir yere geliyor. Bayern Münih ve Barcelona da böyle yapıyor. Biz de eksi bütçeyle gidiyor. Borçlanarak gittiğinizde rahatsızsınız. Bütün kulüplerde ödemeler sorunu var. Avrupa'da oyuncu maaşını almayınca sorun olur. Onunla ilgisi yok. 'Çok para harcayan şampiyon olur' diye bir şey yok. Para futbolda amaç değil araçtır. İşi doğru yapmak çok önemli. Beşiktaş 3 yıldır başarılı. Kulüp yapılanması içinde ekonomik yapısıyla, tesisleriyle, her gün bir iş yapıyor. Türkiye'de 5 yıl bir şey olmasa kimse bir şey sormaz. Galatasaray transfere çok para harcamadı ama elinde iyi bir kadro var. Bazı şeyleri parayla ölçemezsiniz. Elinizdeki oyuncu iyi oynayıp değerlenebilir. Bizim gibi takımlar Avrupa'da yarışmalı. Beşiktaş onu yaptı. Daha yukarı çıkabilirdi, inşallah bunu yapabilir" diye konuştu. 

Çaykur Rizespor - Kasımpaşa maç sonrası konuk ekip teknik direktörü Rıza Çalımbay'dan özür dilemesiyle yankı uyandıran Deniz Çoban'ın istifasının sorulması üzerine ise Güneş, ""Hiç bir şey değişmez" demekle yetindi.

Sayfa Yükleniyor...