Pereira ilk gole işaret etti!

Celtic deplasmanından 2-2'lik beraberlikle ayrılan Fenerbahçe'de Vitor Pereira, ilk golden sonra takımın kimliğini kaybettiğini ve Şampiyonlar Ligi'nde boy gösteren bir takım karşısında geri dönmenin kolay olmadığını söyledi.

NTV Spor 02.10.2015 - 00:41
Pereira ilk gole işaret etti!

2-2 berabere kaldıkları Celtic maçını değerlendiren Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, “İlk gole kadar iyi bir oyun ortaya koyuyorduk ama ilk golden sonra kimliğimizi kaybettik. İlk gole kadarkinden farklı bir kimlik ortaya koyduk. İlk golü yedikten sonra takım gerildi. Takımın kendine güveni azaldı. Biraz dinamiğimizi kaybettik. Topa sahip olma duygumuzu kaybettik. Takımın topa sahip olma duygusunu kaybettik ve maç 2-0'a geldi. Fernandao ve Diego'nun oyuna girmesinin ardından oyunda üstünlüğü ele geçirdik. Böyle bir statta Şampiyonlar Ligi'nde oynamış bir takım karşısında 2-0'dan 2-2'ye getirmek, kolay değildi” dedi.

FERNANDAO DEĞİŞİKLİĞİ
"Değişikliklerin ardından gollerin geldiği ve sakatlık olmasaydı değişiklikler olacak mıydı?" sorusuna Portekizli teknik adam, “Bu karar aslında sakatlık durumu ortaya çıkmadan önce alınmıştı. İşler bizim için iyi gitmiyordu ve bir şeyler yapmak zorundaydık. 2 forvetle devam etme kararı aldık. Fernandao da girdi ve elinden geleni yaptı. Diego değişikliği yapmanın amacı da topa daha fazla sahip olmaktı. Hatta karşılaşmayı 3-2'ye de getirebilirdik. Bizim için iyi bir sonuç. Her maçta galip gelmek için sahaya çıkıyoruz. Ama kolay değildi. Grupta hala her şey olabilir. Takımlar arasında çok fazla fark yok. İçeride oynayacağımız maç bizim için artık çok daha kritik. Buraya gelen geride düştüğümüz maçta da bize destek veren harika taraftarımıza teşekkür ediyorum” yanıtını verdi. 

"İKİSİ DE AYNI ANDA SAHADA OLURSA..."
Deneyimli teknik adam, son haftalarda Robin van Persie ve Fernandao'nun sonradan oyuna girerek gol atmasıyla ilgili soru üzerine, şu ifadeleri kullandı:

"Oyuna kulübeden gelip katkı yapıyorlarsa bu onların ne kadar motive oldukların gösterir. Bu akşam da böyleydi. Onların ne kadar motive olduklarını gördüm. Bugün sonradan oyuna katılan oyuncuların konsantrasyonu üst düzeydeydi. Bugün yaptığımız değişiklikleri yapabilmemiz için birinin kulübede olması gerekiyor. İkisi de aynı anda sahada olursa kulübeye baktığımda bu alternatifi göremem, bu değişikliği yapamam."

Sayfa Yükleniyor...