"Haddini aştı"

UEFA Avrupa Ligi G Grubu'nda İtalyan ekibi Lazio ile Fransız ekibi Saint Etienne arasında dün akşam yapılan karşılaşmayı yöneten, Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinin tartışmalı hakemi Halis Özkahya'nın Beric'e gösterdiği kırmızı kart, İtalyanların da eleştirisine neden oldu.

NTV Spor 02.10.2015 - 11:58
"Haddini aştı"

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz hafta Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini yöneten ve mücadele sonrasında eleştiri alan Halis Özkahya, UEFA Avrupa Ligi'nde yönettiği Lazio-Saint Etienne maçı sonrasında da eleştiri oklarının hedefindeydi.

Roma Olimpiyat Stadı'nda 3-2 Lazio'nun galibiyetiyle sonuçlanan mücadele, Çizme basınında geniş yer buldu. 32'nci dakikada Beric'in kırmızı kart görmesi, 77'nci dakikada ise Sall'ın ikinci sarı karttan dolayı oyun dışı kalmasıyla Saint Etienne'nin 9 kişi oyuna devam ettiği maçın karnesini hazırlayan La Gazzetta Dello Sport gazetesi, FIFA kokartlı Halis Özkahya'ya 10 üzerinden 6 puan verdi.

Türk hakemin temiz bir yönetim ortaya koyduğu yorumunu yapan gazete, "Sadece bir şüphe vardı: Beric'e kırmızı kart çok sert bir karardı. Sall'a gösterilen kırmızı kart ise yerindeydi" ifadelerini kullandı. Gazete, Özkahya'ya 4, yardımcısına ise 6 ila 6,5 arasında puanlar verdi.

KIRMIZI KART BÜYÜK GAFTI
Roma merkezli spor gazetesi Corriere dello Sport ise, Beric'e gösterilen kırmızı kartı, "gereksizdi" ve "büyük gaftı" sözleriyle nitelerken, Özkahya'nın yönetimine 10 üzerinden 5 puanı layık gördü. Gazete, Özkahya'nın çok az düdük çalmış olmasını ise eleştirdi.

Tuttosport da Özkahya'nın yönetiminden yarı yarıya memnun kaldığını, verdiği 5 puanla ifade etti. Lazio'ya yakın birçok internet sitesi ise, Beric'e gösterilen kırmızı kartın "haddini aşan bir karar" olduğunu öne sürdü.

 

Sayfa Yükleniyor...