"Sarı kartlar leblebi gibi çıkıyor"

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Spor Toto Süper Lig'de 2-2 sona eren Mersin İdmanyurdu karşılaşması sonrası hakemlerden dert yandı.

NTV Spor 02.10.2015 - 23:22
"Sarı kartlar leblebi gibi çıkıyor"

Yalçın, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, müsabakaya çok iyi başladıklarını, ilk yarı 2-0 öne geçtiklerini, farkı daha da açacak pozisyonları bulduklarını ancak bunları değerlendiremediklerini ifade etti.

Sergen Yalçın, "Böyle bir ilk yarının ardından ancak böyle bir ikinci yarı olursa bu müsabaka bu şekilde biterdi. Bu da bizim başımıza geldi. Çok tecrübeli oyuncularımız çok gereksiz, basit hatalar yapıyor. Yapmamamız gereken şeyleri yapıyoruz. Çok kolay kazanabileceğimiz müsabakayı beraberlikle bitiriyoruz. Söylenecek fazla bir şey yok, üzgünüz. Yaptığımız hatalardan ders çıkarmamız lazım" dedi.

Hakemlerin Sivasspor'un maçlarında "inanılmaz" hatalar yaptığını savunan Yalçın, "Bizim oyunculara gelince sarı kartlar leblebi gibi çıkıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Yalçın, işlerin istedikleri gibi gitmediğini belirterek, "Oynadığımız 7 karşılaşmada ilk 11'deki 2-3 oyuncudan minimum verim alabiliyoruz. 90 dakikada 2-3 oyuncumuz ortada yok. Hep 7-8-9 kişiyle mücadele etmek durumunda kalıyoruz. Oyuncuları suçlama açısından söyleniyorum ama 2-3 oyuncumuz beklentinin çok altında performans sergiliyor. En azından yüzde 50'lik performans bekliyoruz. 2-3 oyuncu yüzde 50'nin altına düşünce takım sahada sıkıntı yaşıyor.  Bugün 40 dakika 10 kişi oynadık. Üzerimizde bir şanssızlık var, düdükler de buna eklenince maalesef bir türlü istediğimiz galibiyeti alamıyoruz. 7 maçın 5'ini kazanmamız lazımdı. Hep bizim üstün ve kazanmamız gereken maçlar oynadık. Hiçbir rakip bizi ezmedi ama maalesef çok basit hatalar yaptık. Saçma sapan goller yiyoruz. Bu seviyede  böyle hatalar yaptığında maç kazanamazsın" dedi.

Futbolcularının performanslarından memnun olmadığı için takımda değişikliklere gittiğini anlatan Yalçın, performans düşüklüğünün kendilerine çok ciddi sıkıntı oluşturduğunu dile getirdi.

Yalçın, bazı oyuncuların kapasitelerinin çok altında mücadele ettiğinden yakınarak, "Bu maç benim için tam bir komedi. Başka hiçbir şey olamaz. Teknik direktörlük hayatımda hiç böyle bir maç oynamadım. İkinci yarı 2-2 bitti dersen gülerler yani" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...