Sponsorlar istifasını istiyor!

FIFA sponsorları Coca-Cola ve McDonald's, hakkında soruşturma açılan FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter'a görevi bırakma çağrısı yaptı.

NTV Spor 03.10.2015 - 12:28
Sponsorlar istifasını istiyor!

Coca-Cola ve Mc Donald's'tan yapılan yazılı açıklamalarda, Blatter'in, FIFA'nın itibarının yeniden yükselmesi için istifa etmesi gerektiği belirtildi.

Coca Cola'dan yapılan açıklamada, "FIFA kapsamlı bir reforma acilen ihtiyaç duyuyor ve bu ancak tamamen bağımsız bir yaklaşımla başarılabilir" ifadelerine yer verdi.

McDonald's'tan yapılan yazılı açıklamada ise "Son haftalarda yaşanan olaylar, FIFA'nın itibarını zedelemeye devam etti. Sepp Blatter'ın reform sürecinin gereken güvenilirlikle devam edebilmesi için derhal görevden çekilmesinin FIFA'nın yararına olacağına inanıyoruz" değerlendirmesi yapıldı.

Blatter'in avukatı Richard Cullen ise Coca Cola ve Mc Donald's'ın istifa çağrısı üzerine yazılı bir açıklama yaparak müvekkilinin görevinden ayrılmasının söz konusu olmadığını bildirdi. Açıklamada, "Blatter, görevi bırakmasının FIFA'nın yararına olmayacağına ve reform sürecini kolaylaştırmayacağına kuvvette inanıyor. Bu nedenle, istifa etmeyecek" ifadeleri kullanıldı.

İsviçre savcılığı, geçen hafta Blatter hakkında, "ceza gerektirecek kötü yönetim" ve "zimmet" suçlamalarıyla soruşturma açmıştı. Suçlamalar arasında Blatter'ın, UEFA Başkanı Michel Platini'ye 2 milyon dolar verdiği iddiası da bulunuyor.

 

Sayfa Yükleniyor...