"Hamzaoğlu'na güvenmiyorlar"

%100 Futbol'da Galatasaray'ın 2-0 kazandığını Medipol Başakşehir maçını değerlendiren Rıdvan Dilmen, Galatasaray'da haftaiçi yaşanan 'rapor' krizine de ayrı bir parantez açtı. Dilmen, Galatasaray yönetiminin rapor isteyerek Hamza Hamzaoğlu'na güvenmediğini herkese belli ettiğini söyledi.

NTV Spor 03.10.2015 - 22:36
"Hamzaoğlu'na güvenmiyorlar"

Rıdvan Dilmen ve Güntekin Onay, %100 Futbol'da Medipol Başakşehir-Galatasaray maçını masaya yatırdı.

Dilmen, "Galatasaray yönetimi, antrenörüne güvenmediğini kendisinden rapor isteyerek herkese belli etti. Galatasaray yönetimi, raporu medya aracılığıyla isteyerek, ihaleyi Hamza Hamzaoğlu'na yıkmak istedi. Hamza Hamzaoğlu raporuna, 'geçen sezon kulüp zor durumdayken Süper Lig'in en düşük ücretiyle gelip 3 kupa kazandım' yazsın. Galatasaray taraftarı Hamza hocanın değerini bilsin" dedi.

GÜNTEKİN ONAY: Hamza Hamzaoğlu Galatasaray'da hiç hak etmediği bir muamele ile karşı karşıya kalıyor. Hep aynı şeyi söylüyorum.Galatasaray'da bir bardak suda fırtınalar koparılıyor.
 
RIDVAN DİLMEN: Başakşehir kazansa 12 puan yapacaktı, Galatasaray 11'de kalacaktı. Maçı Hamza Hamzaoğlu'nun kader maçına çevirdiler. Bunu özellikle Galatasaray yönetimi yaptı. Bir ihale aranıyor ve bu ihale için en kolay hedef olarak Hamza Hoca'yı gördüler.

RIDVAN DİLMEN: Hamza Hoca, kulübüne, yönetimine, camiasına hep saygılı davrandı. Belki de hatası bu oldu. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor transfer sezonunda birçok oyuncuyu kadrosuna kattı. Hamza Hoca ise kulübünün mali durumunu düşünerek ucuz maliyetli transferlerle yetinmek zorunda kaldı. Galatasaray, oldu ya Başakşehir'e yanilseydi, yeni teknik direktör mü arayacaklardı. Yönetim, rapor isteyerek Hamza Hoca'ya güvenmediğini gösterdi.
 
GÜNTEKİN ONAY: Galatasaray'ın oynadığı futbol tatmin edici değil. Başakşehir karşısında ilk şutunu 77. dakikada attı ve o da gol oldu.
 
RIDVAN DİLMEN: Hamza Hoca'nın aşırı iyi niyeti, geçen sezon kazanılan üç kupaya rağmen kendisini hafifletebilir demiştim. Hamza Hoca raporuna geçen sezon üç kupa aldığını, bu transferlere ve Melo'nun gitmesine rağmen ligde 7 maçta 14 puan aldığını ve maç fazlasıyla lider olduğunu yazsın. Ayrca ben sizden 8 transfer istedim, niye almadınız diye sorsun.
 
RIDVAN DİLMEN: Hamza Hamzaoğlu, duruşuyla, tavırlarıyla kulübü iyi temsil etti. Elinden gelenin maksimumunu verdi. Hamza Hoca Florya'da "kalacak mıyım, gidecek miyim, kim gidecek" düşünceleri içinde. Bu şartlarda çalışan bir teknik direktör ve bu şartlarla çalışan teknik direktörle çalışan bir oyuncu grubu var. Galatasaray taraftarı, Hamza Hoca'nın kıymetini bilsin. Yarın öbür gün ayrılabilir ama bu işler nezaket kuralları içinde olmalı.
 
GÜNTEKİN ONAY: Başakşehir özellikle ofansif anlamda oynadığı futbolla büyük hayal kırıklığı yarattı. Mossora ve Doka'yı kenarda oturtan Abdullah Avcı, Galatasaray'ın galibiyetine davetiye çıkardı. Forvet arkası bçlgesinde üretemeyen Cenk Ahmet ve Emre Belözoğlu'na görev verilmesi Abdullah Avcı'ya yakışmayan bir hataydı.
 
RIDVAN DİLMEN: Burak ve Umut varken Podolski santrfor oynamaz. Burak sakatsa ve Umut'u dinlendiriyorsan Sinan Gümüş'ün santrfor oynaması daha iyi olur. Sinan orada oynayamaz diye düşündü herhalde. Podolski'yi sağ tarafta oynatırsan oyuncudan çok daha iyi faydalanırsın ve oyunu daha iyi açarsın.Umut girdikten sonra Podolski'yi sağa atınca Başakşehir yandı. Bir gol attı, diğer golün pozisyonunu hazırladı. Podolski'yi santrfor oynatma ısrarı Hamza Hoca'nın hatasıdır. Bu tür oyuncuların yüzlerini kaleye döndüreceksin.
 
RIDVAN DİLMEN: Başakşehir topla çıkışlarda sorun yaşıyor. Geçen sezon Mahmut ve kaleci Volkan çok formdaydı. Klasik bir kadroları vardı ve bu kadronun omurgasında bir sallanma oldu. Takımda bir mental problem olduğu da gözüküyor. Takım geçen sezonki havasında değil. Başarının getirdiği bir rehavet de var.
 
GÜNTEKİN ONAY: Golle sonuçlanan Podolski'nin el pozisyonunda orta hakemin görmesi zordu ama kale arkası hakemi görmeliydi.
 
RIDVAN DİLMEN: İki takım da sırat köprüsündeydi. Ya Galatasaray kazanıp şampiyonluk yarışında psikolojik ve puansal olarak kalacaktı. Ya da Başakşehir kazanıp geçen sezonki kimliğine geri dönecekti. Başaran Galatasaray oldu.
 
RIDVAN DİLMEN: İyi oynamayan Galatasaray 9 canlı. Hiçbir şey oynamıyor zannederken yakalar atar bir tane. Galatasaray'ın gardını düşüreceksiniz. Başakşehir bu fırsatı kaçırdı.
 
GÜNTEKİN ONAY: Podolski maçın adamıydı. Muslera, Sneijder ve Chedjou da iyi oynadılar. Sneijder çok çalıştı.
 
RIDVAN DİLMEN: Podolski istem dışı elini açtı, elle almak istemedi, top çarptı ama avantaj sağladığı için hakem elle oynama verebilirdi.
 
RIDVAN DİLMEN: Selçuk çok yorgundu, hücumlara katılamadı. Podolski'yi beğendim. Carole da iyi oynadı. Hamza Hoca rakibin çabuk oyuncuları nedeniyle yorgun takımını maça kontrollü oynatarak başladı.
 
GÜNTEKİN ONAY: Skora rağmen "Koskoca Galatasaray bir maçta rakip kaleye 2-3 kere mi gider" eleştirisi olacaktır.
 
RIDVAN DİLMEN: Galatasaray sadece sonuca odaklı mücadele ediyor. Üç-beş maç kazanırlarsa iyi futbol da oynamaya başlayacaklardır. Konsantrasyonları yüksek. Oyuncular müthiş derecede baskı altındalar.
 
RIDVAN DİLMEN: Galatasaray'ın şu maçları kayıpsız geçmesi takıma ve Hamza Hoca'ya önündeki üç maçı dolu dolu oynama fırsatı tanıdı.
 
GÜNTEKİN ONAY: Galatasaray geçen sezondan daha az pozisyon veriyor. Ancak Galatasaray bu sezon gerçekten çok kötü ama çok kötü futbol oynuyor. Yine de Muslera'nın hataları olmasa, bu futbolla Galatasaray'ın 19 puanı olabilirdi.
 
RIDVAN DİLMEN: Yönetimin B ve C planları olduğu belli. Hamza Hoca, Başakşehir'e kaybetmiş olsa dahi yönetimin "Olur öyle Hocam" diyerek sahip çıkması gerekirdi.
 
GÜNTEKİN ONAY: Hamza Hoca bu kadar saygılı olmasaydı, daha havalı, daha egolu, daha tepeden bakan bir teknik adam olsaydı bence bunlara maruz kalmazdı.
 
RIDVAN DİLMEN: Hamza Hoca'nın artık işine odaklanması lazım. 15 gündür çok yıprandı. Tarzının dışında ona buna cevap vermek durumunda kaldı. Yıpranırken kazanmış olması çok önemli. Şimdi bir rahatladı. Hamza Hoca'yı bu duruma sokmak kulübün hatasıdır. Burada taraftarın devreye girip sahip çıkması gerekir. Hamza Hoca tek maça endeksli olmamalı.
 
GÜNTEKİN ONAY: Başakşehir'de Emre iyi oynadı, iyi servisler yapıp pas trafiğini yönetti ama ilginçtir Emre oynadığında Başakşehir kazanamıyor.
 
RIDVAN DİLMEN: Başakşehir'de Emre'yi kullandığı bölge nedeniyle Abdullah Avcı, Mossora'dan vazgeçiyor. Emre'yi daha ekonomik kullanıp, Mossora ile birlikte oynatması daha iyi olabilir. Başakşehir'şin dengesi bozuldu ve kompakt takım görüntüsünün dışına çıktı. Bir türlü iyi bir santrfor almadılar.
 
GÜNTEKİN ONAY: Galatasaray camiası bir araya gelip Hamza Hoca'ya güven oyu verse, takımın üzerindeki şu baskı ortamı ortadan kalksa Galatasaray bu sezon yine şampiyonluğun en büyük favorisi olabilir.
 
RIDVAN DİLMEN: Fenerbahçe ve Beşiktaş yöneticileri hakemleri baskı altına alabilecek açıklamalar yaparken, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten bu yönde bir açıklama hiç duymadım.

Sayfa Yükleniyor...