Gomez'in şakası yok!

Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta Fenerbahçe'yi derbide 3-2 yenerek liderlik koltuğuna oturan Beşiktaş, Eskişehirspor deplasmanından 3 puanla döndü. Kara Kartal, ligde zor günler geçiren rakibi karşısında 2-1 galip ayrılırken, sonuca Mario Gomez'in her iki yarıda attığı gollerle gitti. Alman golcü, Fenerbahçe'nin ardından Eskişehirspor ağlarına da 2 gol bıraktı ve galibiyetin mimarı oldu. Beşiktaş, maçı 2-1 kazanmasına rağmen son saniyede ev sahibi ekibin bir şutu direkten döndü.

NTV Spor 04.10.2015 - 18:42
Gomez'in şakası yok!

Ekişehirspor'un kaptanı Sezgin Coşkun, Spor Toto Süper Lig'in 7'nci haftasında Beşiktaş ile yaptıkları maç öncesinde ısınırken sakatlanınca 11 kişilik kadrodan çıkarıldı.

"Es-Es"in 11'inde yer alan Sezgin'in sakatlığının ardından teknik direktör Michael Skibbe bu futbolcunun yerine Emre Güngör'ü kadroya dahil etti.

Eskişehirspor'da sakatlıkları devam eden Muarem Muarem ve Goran Causic ile Lawal maç kadrosunda yer almadı.

Siyah-kırmızılı takımda, geçirdiği ameliyat nedeniyle formasından uzak kalan Kamil Ahmet Çörekçi, bu sezon ilk kez Beşiktaş maçında forma giydi.

QUARESMA 11'DE 
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, ligde geçen hafta Fenerbahçe'yi 3-2 yendikleri maçta ilk 11'de görev vermediği Ricardo Quaresma'yı, Eskişehirspor karşısında sahaya sürdü.

Fenerbahçe maçından sonra UEFA Avrupa Ligi'nde Sporting Lizbon ile yapılan maçta 11'de yer alan Portekizli futbolcu, Eskişehir deplasmanında da şans buldu.

MAÇTAN DAKİKALAR
İki takımın da kontrollü başladığı maçın ilk dakikalarında taraflar etkili olamadı. Beşiktaş ilk 15 dakikada topa daha çok hakim olsa da rakip kalede tehlikeli olamadı. Karşılaşmada ilk tehlike 16'ıncı dakikada geldi. Sosa topla cezasahası sağ içine girdi. Ortaya bıraktığı topa Atiba vurdu, altıpas ön çizgisi üzerinde Birol yatarak müdahele etti ve kaleye giden topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.

19'uncu dakikada Özgür Çek, kendi yarı alanının orta solundan Beşiktaş cezasahası sol içine topu gönderdi. Gekas, Beşiktaş ağlarını havalandırsa da; hakem ofsaytı belirledi.

GOL: Mario Gomez...
Oyunun bir türlü tempo kazanamadağı maçta ilk tehlike kıvılcımı 33. dakikada çakıldı, ilk gol de bu dakikada geldi. De Federico, çalımlarla Beşiktaş cezasahasına girmek isterken, Ersan'ın kritik müdahelesi geldi. Ani gelişen Beşiktaş atağında son olarak sağdan cezasahasına girdi, altıpas ön çizgisi üzerine bıraktığı topu Mario Gomez yatarak topu ağlara gönderdi ve Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. Sezon başından beri eleştirilerin odağındaki Quaresma ilk asistini yaparken; Mario Gomez, bu sezon 7. maçında 5. golünü attı.

42. dakikada Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin, yüzde yüzlük bir gol pozisyonunda devleşti ve kalesini gole kapadı. Ben Khalifa, cezasahası sağ içinde topla buluştu. Çaprazda Tolga Zengin'le karşı karşıya kaldığı pozisyonda sert vurdu, Beşiktaş file bekçisi müthiş bir reaksiyonla kritik bir kurtarışa imza attı.

Beşiktaş'ta 2. yarıya Quaresma'nın yerine Necip oyuna girerken, Mario Gomeiz 49'da net bir fırsattan yararlanamadı. Beck'in cezasahası sağ içine gönderdiği topla Mario Gomez buluştu. Çaprazda kaleci Boffin'le karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı, top sol direğin yanından auta gitti ve Beşiktaş mutlak golden oldu.

GOL: Mario Gomez...
 11 golle, geride kalan haftalarda ikinci yarılarda en fazla gol bulan takım olan Beşiktaş, geleneğini sürdürdü. 56'ıncı dakikada Oğuzhan Özyakup'un cezayayı içine gönderdiği topa Mario Gomez gelişine vurdu. Kaleci Boffin'in çabası sonuçsuz kaldığı pozisyonda, top filelerle buluştu ve Beşiktaş Eskişehirspor deplasmanında 2-0 öne geçti.

58'de Gökhan Töre, sağdan çalımlarla cezasahasına girdi. Yerden sert vurdu, kaleci Boffin son anda direğin dibinden topu güçlükle kornere gönderdi.

67'inci dakikada Olcay Şahan cezasahasına soldan girdi, çaprazdan vuruşun yaptı. Boffin son anda sağına yaratak topu kontrol etti.

78'inci dakikada Beşiktaş'ta maçın yıldızı Mario Gomez yerini Cenk Tosun'a bıraktı.

80'de Cenk Tosun soldan cezasahası girdi. Sağdan bindirme yapan Olcay Şahan'ın önüne bıraktığı topa bu oyuncu yetişemezken, Beşiktaş mutlak golden oldu.

GOL: Gekas...
87'nci dakikada Eskişehir'de Gekas sahneye çıktı. Rhodolfo'nun hatasında penaltı noktası yakınında topla buluşan Gekas, bekletmeden vurdu, Beşiktaş ağlarını havalandırdı ve Eskişehirspor'u ümitlendiren golü kaydetti: 1-2.

90'da Olcay Şahan sol kanattan ceza sahası içerisine girdi, yerden vuruşunda kaleci Boffin başarılı bir hamle ile gol izni vermedi.

90+4'te ise Eskişehirspor'un şutu direkten döndü. Beraberlik için bastıran Eskişehirspor atağında, orta alandan Beşiktaş cezasahasına gönderilen topu Sebastian Pinto, Engin Bekdemir'e indirdi. Engin'in ceza alanı sağ çaprazından gelişine şutunda top yan direkten geri dönerken, Beşiktaş kalesi büyük tehlike atlattı. Maç da 2-1 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona ererken, siyah-beyazlılar, bu galibiyetle puanını 16'ya çıkardı ve yeniden liderliğe yükseldi. Eskişehirspor ise 4 puanda ve ligin sondan 2. sırasında kaldı.

ESKİŞEHİRSPOR: 1 - BEŞİKTAŞ: 2

Stat: Atatürk
Hakemler: Deniz Ateş Bitnel, Alpaslan Dedeş, Esat Sancaktar

ESKİŞEHİRSPOR: Boffin, Birol Parlak (Dk. 64 Anıl Karaer), Emre Güngör, Onur Bayramoğlu (Dk. 59 Pinto), Engin Bekdemir, Defederico (Dk. 46 Kaan Kanak), Ben Khalifa, Gekas, Toko, Özgür Çek, Kamil Ahmet Çörekçi

BEŞİKTAŞ: Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Gülüm, Tosic, Atiba, Sosa (Dk. 66 Olcay Şahan), Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre, Quaresma (Dk. 46 Necip Uysal), Gomez (Dk. 78 Cenk Tosun)

Goller: Dk. 33 ve Dk. 56 Gomez (Beşiktaş), Dk. 87 Gekas (Eskişehirspor)
Sarı kartlar: Dk. 8 Toko, Dk. 50 Özgür Çek, Dk. 50 Ben Khalifa (Eskişehirspor), Dk. 16 Quaresma (Beşiktaş)

Sayfa Yükleniyor...