Bayern darmadağın etti

Almanya Ligi’nde lider Bayern Münih, şampiyonluk yolundaki en önemli rakiplerinden Borussia Dortmund’u 5-1’le ezip geçti.

NTV Spor 04.10.2015 - 20:36
Bayern darmadağın etti

Almanya'da haftanın maçında son şampiyon Bayern Münih, Borussia Dortmund karşısında 5-1'le ezici bir üstünlükle sahadan ayrıldı.

26. dakikada Jerome Boateng'in pasında Thomas Müller, Bayern adına gol perdesini açtı.

35'te Mkhitaryan'ın ceza sahası içerisinde Thiago'yu düşürmesiyle kazanılan penaltıyı gole çeviren Müller, kendisinin ve Bayern'in ikinci golünü kaydetti. Bu gole Borussia Dortmund bir dakika sonra yanıt verdi.

Sarı-siyahlıların Gabonlu golcüsü Pierre-Emerick Aubameyang, Gonzalo Castro'nun sağdan ortasında topu filelere gönderdi. İkinci yarıya da Bayern golle başladı.

46'da Jerome Boateng'in pasında son haftaların gol makinesi Robert Lewandowski durumu 3-1 yaptı.

58'de Götze'nin aut çizgisine paralel ortaya çıkarttığı topu tamamlayan Lewandowski kendisinin ikinci, Bayern'in dördüncü golünü attı. 66'da Thiago'nun pasında Mario Götze, Bayern Münih'in eze eze galibiyetini ilan eden golü kaydetti: 5-1.

Ligde ilk mağlubiyetini alan Borussia Dortmund bu sonuçla lider Bayern Münih'in yedi puan gerisine düşse de, ikinci sırada kaldı.

LEWANDOWSKI REKORU YAKALADI
Bayern Münih'in Polonyalı forveti Robert Lewandowski ilk sekiz lig maçında 12 gol kaydederek, Gerd Müller'in 1964-65 ve 1968-69'daki rekorlarını egale etti.

Lewandowski bu 12 golün 9'unu ise son üç haftada atma başarısı gösterdi. Bayern Münih 24 puan ve +24 gol averajıyla 2012-13 sezonundaki ilk sekiz hafta rekorunu da egale etti.

Sayfa Yükleniyor...