"Tanju Çolak'tan beri ilk kez..."

NTV Spor'da yayınlanan Spor Servisi'nde Mehmet Demirkol, Beşiktaş'ın gol ayağı Mario Gomez'i değerlendirdi. Demirkol, Alman golcü için, "Tanju Çolak'tan bu yana hücumu bu kadar değiştiren bir oyucnu görmedim" derken, "Oyuncular, Şenol Güneş'i ne kadar dinliyorlarsa, Mario Gomez'i de öyle seyretmeleri lazım. Onu hayranlıkla izliyorum" ifadelerin kullandı.

NTV Spor 05.10.2015 - 12:58
"Tanju Çolak'tan beri ilk kez..."

Mario Gomez'in sadece Beşiktaş'ın ilerideki hücum servis gücünü tamamlayan oyuncu olmadığını kaydeden Mehmet Demirkol, "Aynı zamanda, oyuncuları değiştiren bir oyuncu. Demba Ba gelince Beşiktaş'ta oyuncular servis yapıyordu o da golü atıyordu. Geçen sezon öyle geçti. Beşiktaş, bu sezon bir ileri modele geçti. Gomez, o servis gücünü de oyuncuların ufkunu da açıyor. Tanju Çolak'tan bu yana hücumu bu kadar değiştiren bir oyuncu görmedim. Sadece gol vuruşundan bahsetmiyorum. Her an, her saniye oyunu okumasından bahsediyorum. gideceği yeri bilmesinden, pozisyon almasından bahsediyorum. Farklı bir oyuncu. 2. golde Gökhan Töre'nin pası, normal bir pas. Top hentbol maçı gibi dönecekken, Mario Gomez tık vuruyor. Kaleci üzerinden tartışmayalım. Boffin'in o topa uçması bile iş. Tam zamanında istediği yere atamadı ama vuruşu yaptı" dedi.

Quaresma'nın ilk 5-6 dakikada uyanamadığı için Mario Gomez'in 3-4 kaçışını göremediğini saunan Mehmet Demirkol, "Düdük çalıyor; motor çalışmaya başlıyor. Maç bitene kadar, fiziği yetene kadar çalışıyor; çok değişik. Sadece Gökhan Töre'yi, Olcay'ı, Sosa'yı, Quaresma'yı manalı kılmakla kalmıyor. Onların ufkunu da açıyor. Onlara başka şeyler de gösteriyor. Bu oyuncular ona alıştıkça iş başka noktalara gider. Beşiktaş'ın hücum gücü daha da ilerler. Cenk de çok çalışkan, belki milli takımda ilk 11 o oynayacak. Ama o oyuna girdikten sonra Gomez'in o işlerini aynı ölçüdoe yapmasını bekleyemezsin zaten yapamadı da. Ondan sonra Oğuzhan biraz doğaçlama oynamaya başladı. Gökhan Töre şutlar atmaya başladı. İş yumuşadı. Geçen sene ki mevzuya yazın  düzene geçildi. Atiba'nın acayip oyunu olmasa, iş daha zor noktaya gelebilirdi ki; Eskişehirspor oyuncu olara değil, yapı olarak ligin en kötü takımlarından biri. Birbirinden kopuk. Mario Gomez çıktıktan sonra o takımı bile hareketlendirdiler. Otomatiği anlamak lazım. Oyuncular, Şenol Güneş'i ne kadar dinliyorlarsa Mario Gomez'i de öyle seyretmeleri lazım. Çünkü bütün o gücü değiştiriyor. Hayranlıkla izliyorum" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...