Almanya'dan Yunus atağı!

Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, Mainz 05'in Türk oyuncusu Yunus Mallı'yı takibe aldı. Almanya Futbol Federasyonu Yunus'u kadrolarına katmak için girişimlere başladı.

NTV Spor 05.10.2015 - 15:26
Almanya'dan Yunus atağı!

Bundesliga'nın son dönemde yükselen değerlerinden biri olan Yunus Malli, Türkiye Futbol Federasyonu ile Almanya Futbol Federasyonu'nu karşı karşıya getirdi.

Fatih Demireli - Mainz 05 formasıyla bu sezon Bundesliga'nın en dikkat çekici bir oyuncularından biri haline gelen Yunus Mallı, Türkiye ile Almanya Futbol Federasyonları arasında amansız bir yarışmaya sebep oldu.

Yunus Mallı'yı, Milli Takım bünyesine katmak için geçtiğimiz günlerde Almanya'ya giden TFF Futbol Direktörü Fatih Terim, 23 yaşındaki futbolcu ile görüştü ve oyuncuyu kazanma sürecinde mesafe katetti.

Bu gelişme üzerine Yunus'u yakın takibe alan Alman Federasyon yetkilileri, oyuncuyu Türkiye'ye kaptırmamak için harekete geçti. Yunus'u önce Joachim Löw'ü izledikten sonra, bu sefer Almanya Futbol Federasyonu Sportif Direktörü Hansi Flick mercek altına aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Flick, "Yunus çok iyi bir gelişme gösterdi. Sadece son pası atmayı değil, gol atmayı da öğrendi" diye konuştu. Yunus'un Milli Takım tercihi ile ilgili konuşan Flick, "Kendi karar verecek ama bir futbolcu şunu bilmeli ki; Almanya için oynarsan, dünyada zirveye oynarsın."

Miili Takım süreciyle ilgili konuşmaktan kaçınan Yunus ise "henüz karar vermiş değilim" demekle yetindi. Orta saha oyuncusu son olarak Almanya'nın 21 yaşaltı Milli Takımı'nda forma giymişti.

Bu sezon 9 maçta forma giyen Yunus Mallı, 6 gol kaydetti.


 

Sayfa Yükleniyor...