Messi mi, Ronaldo mu?

Johan Cruyff, Cristiano Ronaldo ile Messi’yi karşılaştırdı. Hollandalı efsane; iki futbolcunun da çok ayrı futbol özelliklerine sahip olduğunu belirtirken, "Ronaldo'nun etrafında değil ama Messi'nin etrafında takım kurabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

NTV Spor 07.10.2015 - 13:35
Messi mi, Ronaldo mu?

Hollandalı futbol efsanesi Johan Cruyff, "Dünyanın en iyi futbolcusu kim?" tartışmasına yeni bir soluk getirdi. 

Lionel Messi ile Cristiano Ronaldo'yu tartıya çıkaran Cruyff, iki futbolcunun birbirinden ayrılan özellikleri olduğunu dile getirdi. "Messi'nin etrafında bir takım kurabilirsiniz ama bunu Ronaldo'da yapamazsınız" diyen Cruyff, Barcelona ve Real Madrid'in yıldızlarını birbirlerinden futbol karakterlerinin ayırdığını belirtti.

Hollandalı futbol adamı, "Ronaldo yaratıcı değil ama golcü bir oyuncu. Onun işi üretimi sonlandırmak yani gol atmak. Diğer taraftan Messi daha çok bir takım oyuncusu. Topu dağıtan,, arkadaşlarına da gol attıran bir pasör rolüne soyunuyor. Bence; büyük bir oyuncu ile golcü arasında fark var" ifadelerini kullandı.

Altın Top Ödülü'nü kimin alacağıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Johan Cruyff, bu onura bir kez daha Lionel Messi'ye layık görülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...