Terim'den iki farklı oyun planı

Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti maçı için iki farklı oyun planı üzerinde duruyor.

NTV Spor 08.10.2015 - 15:05
Terim'den iki farklı oyun planı

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde deplasmanda Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak olan A Milli Takım'da ilk 11 şekillenmeye başladı.

Futbol Direktörü Fatih Terim, hafta başından itibaren yapılan antrenmanlarda özellikle iki farklı oyun kurgusuna yönelik çalışmalar yaptırdı.

Terim'in ilk planı ay yıldızlı ekibi 4-2-3-1 sistemi ile sahaya sürmek. Bu dizilişte 4'lü savunma hattı Şener, Serdar, Hakan Balta ve Caner'den oluşuyor. Defansın önünde Selçuk-Ozan ikilisi görev yaparken, hücumun sağ kanadında Gökhan veya Hakan Çalhanoğlu, merkezde Oğuzhan, sol tarafta Arda maça başlayacaklar. Forvette ise Umut veya Cenk forma giyecek.

Tecrübeli teknik adamın üzerinde durduğu diğer sistem ise 4-1-4-1 dizilişi oldu. Bu kurguda savunma hattında değiştirmeyen Terim, defansın önünde Selçuk'u, orta saha dörtlüsünde ise Gökhan-Hakan Çalhanoğlu-Oğuzhan ve Volkan'ı sahaya sürebilir.

Arda bu planda tek forvet görevini üstlenen oyuncusu olacak. Ancak yıldız futbolcu her nekadar forvet kimliği ile maça başlayacak olsa da, orta sahada oyunu yönlendirerek takımın kilit ismi olacak.

Fatih Terim Prag'da yapılacak son antrenmanda oyun sistemini ve ilk 11'ni netleştirecek.

Sayfa Yükleniyor...