Beşiktaş'ın kayıp 5'lisi!

Beşiktaş'ta 5 futbolcu forma özlemi yaşıyor...

NTV Spor 09.10.2015 - 14:18
Beşiktaş'ın kayıp 5'lisi!

Siyah beyazlılarda Mustafa Pektemek, Pedro Franco, Ramon Motta, Serdar Kurtuluş ve Alexander Milosevic ilk 7 haftada istedikleri şansı bulamadılar.

Sezon başında göreve gelen teknik direktör Şenol Güneş, sözleşmeleri devam eden oyuncuların kadroda tutulmasını istedi. Demba Ba, Atınç ve Cenk Gönen transfer döneminde Beşiktaş'a veda ederken, diğer isimler siyah beyazlılar ile yola devam etti. Güneş hazırlık kampının ardından ideal kadrosunu oluşturmaya başlarken, 5 oyuncu neredeyse formaya hasret kaldı.

Geçen sezon 40 maçta görev yapan Ramon Motta, Güneş'in Beşiktaş'ın da sadece 1 karşılaşmada süre aldı. UEFA Avrupa Ligi listesine de dahil edilmeyen Brezilyalı futbolcu, son haftalarda 18 kişilik maç kadrosunun da dışında kaldı. Geçen sezon 37 maçta şans bulan Pedro Franco ise bu sezon hiç süre alamadı. Transfer döneminde teklifler alan Kolombiyalı oyuncu, Motta gibi 18 kişilik kadroya girmekte zorlanan diğer bir isim oldu. Bir öneceki sezon 30 maçta yer alan ve 5 gol kaydeden Mustafa Pektemek ise bu sezon sadece UEFA Avrupa Ligi'ndeki Skenderbeu maçında 10 dakika sahada kalabildi. Slaven Bilic'in son iki sezonda sağ bekteki ilk tercihi Serdar, formayı Andreas Beck'e kaptırdı. Şenol Güneş geride kalan 9 resmi maçta Serdar'a şans vermedi. Sezon başından bu yana stoper tercihlerini Rhodolfo ve Ersan'dan yana kullanan Güneş'in forma vermediği diğer bir isim ise Milosevic.. Sezon öncesi İsveç 21 yaş altı takımında başarılı bir dönem geçiren 23 yaşındaki oyuncu, trsnsfer döneminde teklifker almadına rağmen kadroda tutulmuştu.

Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada yapılacak iki hazırlık maçında şans bulmaları beklenen 5 oyuncu ile ilgili son kararı Şenol Güneş verecek. Futbolcularının performansını bu iki maçta gözlemleyecek olan Güneş, ilk yarının sonuna kadar bu isimlere ilgili kararını netleştirecek.

 

Sayfa Yükleniyor...