"Kavga yoksa takım ruhuna yakışmaz"

Trabzonspor Sportif Direktörü Süleyman Hurma, takımda ilk başlarda bazı sıkıntılar olduğunu söylerken, "İyi transferler yaptığımızı düşünüyorum. Bu sezonun ilk 7 haftasında Osmanlıspor dışında diğer maçlarda iyi oynadık. Hakem hatalarıyla puanlar kaybettik" dedi. Kavga iddialına da açıklık getiren Hurma, "İftiradan yana sıkıntımız yok. Burası kreş veya anaokulu değil. Takım içerisinde kavga yoksa takım ruhuna yakışmaz" yorumlarında bulundu.

NTV Spor 09.10.2015 - 15:08
"Kavga yoksa takım ruhuna yakışmaz"

Trabzonspor'un başındaki ilk günleri zor bir dönem olarak nitelendiren Süleyman Hurma, "İlk başlar ve devam eden süreç çok kolay olmadı. Transfer dönemini kötü geçirdiğimizi düşünmüyorum. Önemli ve değerli oyuncuları transfer ettik. Esasında büyük takımların transferi temmuz ayına kalmaz ve kalmamalı. Ancak Türkiye'de işler böyle yürüyor. Orada da yapabildiğimizin en iyisini yaptık. Aldığımız oyuncular milli takımlarında oynuyor. Okay'ın da A Milli Futbol Takımı'na gitmesi bizim için gurur kaynağı. Ancak sezonu iyi başlayamadık" dedi.

Okay Yokuşlu'nın transferinde de kendi katkısı olduğunu dile getiren Hurma, "Bir kulübün sportif direktörüyseniz transferlerin alınması, kazandırılması, paraların tespit edilmesi sizin göreviniz" demekle yetindi.

Sezona girişi de değerlendiren Süleyman Hurma, "Futbol Türkiye'de sonuçlar üzerine konuşuluyor. İlk 4 hafta başarılı oynadık. Akhisar maçında hakem hatasıyla puan kaybettik. Olmayan bir penaltı ve korner golüyle maç 2-2 bitti. Ankara'da oynadığımız Osmanlı maçı dışındaki tüm maçlarda iyi performans gösterdiğimizi düşünüyorum. Osmanlı maçında ise
Trabzonspor kalitesinden uzak oynadık. Galatasaray maçında da çok üstündük hakem hatalarıyla kaybettik. Rakiplere pozisyon vermeden yenilmeyi becermek kolay değil. Bunun üzerine konuşmak çok şey var ne kadarını konuşabiliriz bilmiyorum" ifadelerini kullandı. 

"KAVGA YOKSA TAKIM RUHUNA YAKIŞMAZ"
Erkan Zengin ile Mehmet Ekici arasında yaşandığı iddia edilen kavga olayının sorulması üzerine ise Hurma, "İftiradan yana sıkıntımız yok. Her sabah bir şeyle uyanıyoruz. Bu uyandığımız şeylerin çoğu çarpıtılarak topluma yansıtılıyor. Bundan üzüntü duyuyoruz. Bunu yapanlar da Trabzonsporlu insanlar. Sezon başında, hocam ve ben göreve geldiğimizde kulüp için yeni bir başlangıç yapmaşa çalıştık. Zaman zaman sorunlar çıkar. Çünkü taşların yerine oturması gerek. Futbolda bir maç oynanır, takım yenilir; oyuncular gülüşür; 'kimsenin umrunda değil' denir. Soyunma odasında bir şey olur, disiplinsizlik olarak adlandırılır. Soyunma odasında zaman zaman kavga olmuyorsa, kendi adıma söylüyorum takım ruhuna yakışmayan bir durumdur. Erkan ve Mehmet arasında gerginlik yaşandı. Bunlar, her zaman her yerde olur. 23-24 senedir bu işi yapıyorum. 1000'den fazla resmi maça çıktım ve bu maçların 600-700'tanesinde zaman zaman oyuncuların kendi aralarında, oyuncularla hoca arasında sıkıntılar olmuştur. Zaman zaman gerginlik olur ve soyunma odasının gergin olmasını istiyoruz. Soft bir ortam istemiyoruz. Doz zaman zaman yükselir veya azalabilir. Bunları problem olarak görmüyorum. Bunu disiplinsizlik olarak görmüyorum" yanıtını verdi. 

"BURASI KREŞ VEYA ANAOKULU DEĞİL"
Mehmet'in alındığı size ve hocasına kırgın olduğu iddiası için ise Süleyman Hurma, "Bana birisinin veya hocaya birisinin kırgın olduğunu düşünmüyorum. Birisi 30 şyaşında diğer 25 yaşında. Çocuk değiller. Bugün bu ülkede 30 yaşlarında CEO'lar var, binlerce kişiyi yönetiyorlar. Burası kreş veya anaokulu değil. Kulaklarından tutularak barıştırılamaz. Burada nabız 120'ye ulaşır. Bunları bilmiyorlarsa bunda bir terslik vardır. Birinin barıştırılmasına veya araya girmesine neden yoktur. Bu kan davası değildir. Bunu sürdürmekten zevk alan bir toplum olduk. Bunu seviyoruz. Bir takım insanlardan nefret ediyorsak başarılı olmalarını istemiyorsak yolumuz yöntemimiz bu. "Bak ben dememiştem" diyerek daha önce attığı tüm iftiraları da resmileştirirsiniz. Burada bir garip durum görmüyorum. Kulübü prensiplerimizle yönetmeye çalışıyoruz. Bu takımda Kosta Rikalı, Cezayirli, Gineli, Sırp, Müslüman, Hristiyan, hiçbir şeye inanmayan oyuncular var. Her birinin dünyaya, kadına, aileye dünyaya bakış açıları tamamen terstir. Sportif direktör olarak konuşma yaptığınızda hangisine göre konuşacaksınız. Sahtekar değilseniz ortalama konuşma yapmanız lazım ki bu başka bir anlama gelir. Oyunculara kulübümüzün prensipleri doğrultusunda müdahele etmeye çalışıyoruz" yorumunda bulundu.

Sayfa Yükleniyor...