"Mazeret kabul edemem"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti maçı öncesinde açıklamalarda bulundu. Terim, Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Danny Blind'in, Pavel Vrba'yı mail yoluyla tebrik etmesi hakkında "Biz böyle yapsak soruşturma açılır" derken, futbolcularına, mazeret kabul etmediğini söylediğini belirtti.

NTV Spor 09.10.2015 - 20:03
"Mazeret kabul edemem"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile oyunculardan Cenk Tosun ve Okay Yokuşlu, Çek Cumhuriyeti maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.



"DEMEK Kİ YETERİNCE ÇALIŞMAMIŞIM"
Fatih Terim'e kendisini Milli Takım'a çağırdığı için teşekkür eden Cenk Tosun, "Bizi, Nobel Ödülü alıp gururlandıran Aziz Sancar'a teşekkürlerimi iletiyorum, umarım biz de ülkemizi gururlandırabiliriz. Milli Takım'a çağırılmak çok güzel bir duygu. Yine Fatih Hocam'la yaşamıştım bu duyguyu, kimsenin emeklerini görmemezlikten gelmiyor, demek ki çağırmadığı zaman yeterince çalışmıyordum, teşkkür etmek istiyorum takımın bir parçası ettiği için beni" dedi.

Okay Yokuşlu da heyecanlı ve sabırsız olduğunu belirterek, "İyi bir maç bekliyor bizi yarın. İki kritik maçımız var önümüzde. Bana bu zorlu maçlarda güvenip yer verdiği için teşekkür ediyorum hocama. Umarım yarın iyi bir başlangıç yapıp bu iki maçtan da en iyi mücadeleyle istediğimiz sonucu alırız" şeklinde konuştu.

"DUYMAMAZLIKTAN GELİYORUZ"
Robin van Persie'nin, Türkiye'nin puan kaybedeceği şeklindeki açıklamalarının oyunculara nasıl yansıdığının sorulması üzerine Cenk, "Biz açıkçası fazla konuşmadık bu konuyu. Biz kendi işimize bakıyoruz. Öncelikle yarınki maç önemli, 3 puandan başka bir şey düşünmüyoruz. Bu açıklamaları duymamazlıktan geliyoruz" yanıtını verdi.

Kendilerine bakmaları gerektiğini söyleyen Okay da, "Önde olan biziz, geriden gelen onlar. Kendilerini bağlar bu açıklamalar" şeklinde görüş belirtti.

"UMARIM 3 PUANI GERİYE DÜŞMEDEN ALIRIZ"
Euro 2008'deki 3-2'lik Çek Cumhuriyeti maçı hakkında ise Okay, "Aklıma o maç gelmişti buraya gelirken. İnşallah biz de öyle bir gurur yaşatabiliriz Türkiye'ye. İzlerken çok heyecanlanmıştık, umarım bu başarıyı ben de yakalayabilirim" ifadelerini kullandı. Cenk Tosun ise, "O zamanlar televizyondan izliyorduk ağabeylerimizi, sokaklara dökülüyorduk maçlardan sonra. Okulda hava atıyorduk Türk bayraklarıyla. Ağlamıştık maçlardan sonra, anlatırken de heyecanlanıyorum şu anda. Umarım yarın, geriye düşmeden 3 puan almayı nasip eder Rabbim" dedi.

"İSTİYORLARSA ÖNCE BİZ OYNAYALIM"
Oyuncuların görüşlerinin ardından söz alan ve Nobel Ödüllü Aziz Sancar'ı tebrik eden Fatih Terim ise, Hollanda'nın önce oynuyor olmasının kendileri için avantaj olup olmadığının sorulması üzerine, "Bu seviyelerde çok önem taşıdığını düşünmüyorum. Maçtan haber alacak ve ona göre hücum veya defans mı oynayacak demek oluyor veyahut şüphe edilen bir şey mi var? Kritik işler, buraları ben çok fazla önemsemiyorum. İstiyorlarsa biz önce oynayalım, bizim neticeye göre oynasınlar, sorun yok. Futbolun sadece sahadaki güzel oyununa konsantre oluyoruz. Düşünceler de ruhani, şeytani değil. Takdir ediyorum Hollandalı gazeteci olarak böyle düşünmenizi ülkeniz adına. Son günlerde hoca başka, sizler başka tarafları soruyorsunuz. Biz o tarafları düşünmüyoruz" dedi.

"BİZİM BAŞARIMIZI GÖSTERİYOR"
Hollanda Teknik Direktörü'nün Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü'nü tebrik etmesinin etik olup olmadığının sorulması üzerine ise Terim, "Hollanda hocasının meyili kritik ancak polemik noktasına gelirse ki, hiç istemem. Konu uzar, o yüzden çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Şöyle yaklaşabilirim, bizim seviyelerde çok rastlanan bir şey değil, yadırganan bir şey, ne demek istediğini de okumak için çok bilgili olmaya gerek yok. Çok şey söylenebilir ama polemiğe gerek yok, benim de çok hoşlandığım bir şey değil bu iş. Bizim de bir yerde başarımızı gösteriyor, böyle bakmanız lazım. Başarılı bir takımın alta düşmesi için dilekler olabilir. Amsterdam'da da Konya'da da bizi yenemediler, belki kaybetsek veda edecektik. Uzamaması için konuyu kapatmak lazım. Net favori gösterilen bir Hollanda'nın Avrupa Şampiyonası'nda olup olamayacağını konuşmak sürprizdir çünkü Hollanda Avrupa'nın en iyi takımlarından bir tanesidir, son Dünya Kupası'nın üçüncüsüdür. Şampiyonada olup olmayacağı daha belli değil, ümit ederim olmaz. Biz olacağız, İnşallah. Onlar adına sürpriz olabilir ama, bizim yenmemiz süpriz değil. Farklı yendik burada, orada da tesadüfi bir şekilde, Huntelaar'ın kafasına çarpan topla son saniyelerde ancak puan verdik" cevabını verdi.

DANNY BLIND'E SERT GÖNDERME!
Hollanda Teknik Direktörü Blind'in davranışı hakkında, "Biz böyle yapsak soruşturma açılır" diyen Fatih Terim, takımın inancının, psikolojisinin durumu hakkında da konuşurken, "İnsanlar fırsatların gelmesini bekler, fırsatlar da insanın gelmesini. İnsanlar da, fırsatlar da bekler, sonunda kazanan hep mazeret olur. Hiç bir mazeret kabul etmediğimi, iki maçta 4 puanın bizi götürdüğünü, fırsatsa fırsat olduğunu söyledim oyuncularıma. Çek maçından sonra 1 puan aldık, Letonya'dan, oradan buraya bir çok mücadeleyle geldik. Bir mazeret kabul edemem bundan sonra. Oyuncularım da bu duyguda. Gelen fırsatı değerlendirmek gerekir, biz de bunu değerlendireceğiz, inanıyorum. Hollanda'dan neredeyse 6 puan almak çok kolay bir iş değil. O zaman muhakkak ki, ben Çek takımına saygı duyuyorum. Çek ve İzlanda grubu domine etti. Müthiş bir turnuva oynadılar, hak da ettiler, tebrik ediyoruz ama soru gelince, yeri gelince tebrik ediyoruz biz. Çok da iyi bir takım ama burada onlar kadar isteyen, onlar kadar arzu eden ve fırsatı değerlendirmeye kararlı bir Türk Milli Takımı var, hiç bir mazerete kapılmadan minimum 4 puanı alma niyetindeyiz ve ben bunu herhangi bir takımın alacağı sonuca bakmadan, bağlamadan, sadece kendi takımımı ilgilendiren kısımlarıyla ilgili konuşuyorum. Beni benim takımım ilgilendiriyor. Normal şartlar içerisinde en kötüyü düşünmek zorundayız. Onların iki maçı kazandığını düşünürsek, 4 puan yetiyor bize. 6'yı hedefleyip minimum 4'le playoff'a gitmeliyiz veya 6 alıp başka bir hesabın içine girmeliyiz. Oyuncularıma mazeretin olmadığını söyledim" sözlerini kullandı.

"BİR NUMARALARIN SÖYLEYECEĞİ SÖZLER DEĞİL..."
Hollanda Teknik Direktörü'nün aynı davranışı İzlanda için de tekrar etmesi halinde nasıl tepki gösterceği sorulan Terim, "Bundan daha sakin olurum. Başka bir şey söylemesine gerek yok zaten. Açıkçası, bir çok kupa kazanmış, üst seviyelerde yarışmış bir teknik adam olarak çok yadırgadığım bir şey, bu biraz tuhaf açıkçası. Kritik bir konu, uzamasın, fazla muhatap olmak istemiyorum" yanıtını verirken, "Bir numaraların söyleyeceği sözler değil de iki numaraların söyleyeceği sözler, yavaş yavaş alışacak herhalde" şeklinde yorum yaptı.

"KÖTÜ BAŞLADIK, İYİ GÖTÜRÜYORUZ"
Fatih Terim, grup kuraları çekildiğinde kendisinin de bugünkü gibi bir sıralama yapmadığını, hatta lider bitirebileceklerini söylediğini anımsatarak, şunları söyledi:
     
"Tabii ki istekler her zaman olmuyor. Biz kötü başladık ve iyi götürüyoruz. Biz Letonya'ya 4 puan verdik. Hollanda'ya ise 2 puan verdik. Çek Cumhuriyeti ve İzlanda bizi yendi. İyi bir başlangıç yapmadık ama oynanması gereken yerde de iyi oynadık. Alınması gereken kritik puanları aldık. Letonya'yı 5-0 yensek ve Hollanda'ya yenilsek yine şansımız bitiyordu. Çok enteresan bir gidişat vardı ve almamız gerektiği yerde aldığımız puanlarla buradayız. Bugün baktığımızda, dünya üçüncüsünün önünde galip gelmiş ve 'hiç ümit yok' denecek durumdan bu noktaya ulaştık. Kalan 2 maçımız gerçekten zor. Çet Cumhuriyeti saygı duyulacak bir başarı elde etti. İzlanda ise sadece 1 yenilgi aldı. Grubu domine eden iki takımla maçımız var. Bizim niyetimiz çok açık. Kimseden bir şey beklemeden, mümkünse iki maçı da kazanıp, en güzel şekilde grubu bitirmek. Yapabilir miyiz  Evet. Yarınki maçın sonucu ne olursa olsun, son dakikaya kadar şansımızı kovalayacağız."
     
Fatih Terim, konuşmasının sonunda, Nobel Kimya Ödülü'ne layık görülen isimlerden Türk bilim adamı Aziz Sancar'a milli takım adına tebriklerini gönderirken, "Milli takım formasıyla bir fotoğrafını gördüm. Biz kendisi için bir forma hazırladık ve ona ulaştıracağız. Başarısı hepimizi son derece mutlu etti ve gururlandırdı" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfa Yükleniyor...