"Kevin maç eksiğine rağmen iyiydi"

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, yapılan transferler ve takımdan ayrılan oyuncularla yaşanan değişikliklerle, sezona çok iyi başlamayacaklarını bildiklerini ancak sezon içinde performanslarını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Hamzaoğlu, ilk maçına çıkan Kevin Grosskreutz'un performansını maç eksiğine rağmen iyi bulduğunu ancak devre arasına kadar çok daha iyi olacağını kaydetti.

NTV Spor 10.10.2015 - 22:15
"Kevin maç eksiğine rağmen iyiydi"

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, milli maçlar sebebiyle lige verilen arada Yunanistan Süper Ligi takımlarından Panthrakikos ile keyifli bir maç yaptıklarını söyledi.
     
Gümülcine Belediye Stadı'nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Hamzaoğlu, Ankara'da yaşanan terör olayına değinerek, "Ankara'da yaşanan acı olaydan dolayı tüm ülkemizin başı sağolsun. İnşallah bu olayların devamı gelmez. Ölenlere Allah'tan rahmet, kalanlara da sabır diliyorum" dedi.
     
Panthrakikos ile keyifli bir maç yaptıklarını belirten sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, "Amacımız hem dostluğu pekiştirmek hem de milli maçlardan dolayı lige verilen arada az oynayan arkadaşlarımıza ve genç kardeşlerimize bir şans vermekti. İyi bir maç olduğunu düşünüyorum. Güzel ve keyifli bir maç oldu" diye konuştu.
     
Hamza Hamzaoğlu, lisans çıkarılamadığı için oynatılamayan Kevin Grosskreutz'un çıktığı ilk maçtaki performansını değerlendirerek, "Kevin'ı maç ve antrenman eksiğine rağmen iyi gördüm. Neler yapabileceğini biliyoruz. Devre arasına kadar bu görüntüsünden çok daha iyi durumda olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
     
Yunanistan'dan teklif gelmesi durumunda takım çalıştırmayı düşünüp düşünmediğiyle ilgili bir soru üzerine Hamzaoğlu, "Zaman ne gösterir bilemem ama teklif gelir ve ben müsait olursam tabii ki çalışırım. Her şeyden önce Galatasaray'daki hedeflerimiz var. Önceliğimiz bu" şeklinde görüş belirtti.
     
"İSTEDİĞİMİZ SEVİYEYE ULAŞACAĞIZ"
Hamza Hamzaoğlu, eleştirilmelerine rağmen Spor Toto Süper Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde istedikleri seviyeye ulaşacaklarını kaydetti.
     
Sezona iyi başlayamadıklarını aktaran genç teknik adam, şöyle konuştu:
     
"Bu sezon geçen seneki başarılardan sonra beklenti oldukça yüksek. Bizim hedeflerimiz her zaman yüksek. Sezon başında yaptığımız transferler ve giden oyunculardan dolayı bir değişim yaşıyoruz. Bundan dolayı sezona çok iyi başlamayacağımızı biliyorduk ama sezon içinde performansımızı artırmayı hedeflemiştik. Yavaş yavaş da bunu yakalıyoruz. Önemli olan da bundan sonrası. İnşallah bundan sonra hem ligde hem de UEFA Şampiyonlar Ligi'nde istediğimiz seviyeye ulaşacağız."
     
Galatasaray taraftarlarının Gümülcine'deki maça olan ilgisinden memnun olduğunu vurgulayan Hamzaoğlu, "Özlemin farkındayız. Hem Türkiye'ye hem de Galatasaray'a olan özlem çok başka. Maalesef buradaki insanların birçoğu Türkiye'ye gelip de Galatasaray'ı izleme şansını yakalayamıyor. Onun için burada buluştuğumuz için mutluyuz" diye konuştu.
     
Hamza Hamzaoğlu, Yunanistan ile Türkiye arasında bir iyi niyet elçisi olduğu yönündeki yorum üzerine, şunları söyledi:
     
"Savaş içinde olan dünyada bir nebze olsun dostluğu pekiştirebilecek bir şey yapabiliyorsak ne mutlu bize. Siyasi anlamda hiçbir misyonum yok çünkü biz spor insanıyız. Sporun temelinde sevgi, saygı, kardeşlik ve dostluk ilkeleri var. Biz de buna göre davranıyoruz. Yunanistan ile komşu olduğumuzu da düşününce her zaman birbirimize ihtiyacımız var. İnşallah spor sahalarındaki dostluk siyasetçilere de örnek olur ve oraya da yansır. İnşallah tüm dünya barış içinde yaşar."
     
Panthrakikos Teknik Direktörü Dimitrios Eleftheropoulos ise, iki takım arasındaki kalite farkına vurgu yaparak, "Takımın birisi UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor. Diğeri de liginde kalmaya çalışıyor. Bu maç, Batı Trakya için büyük bir mutluluk, takımımız için bir başarıdır" ifadesini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...