İlk kanca Lewandowski'ye!

Jurgen Klopp'un ilk hedefi Robert Lewandowski. İddia İngiliz basınından... Haberlere göre, Anfield ekibiyle 3 yıllık anlaşma yapan Klopp'un ilk hedefi, son maçlarda attığı gollerle tüm dikkatleri üzerine çeken Bayern Münih'in Polonyalı golcüsü Lewandowski...

NTV Spor 11.10.2015 - 16:27
İlk kanca Lewandowski'ye!

Transfere son 2 yılda astronomik rakamlar harcayan Liverpool'un, Bayern Münih'in golcüsü Robert Lewandowski için 40 milyon Pound ödemeyi planladığı iddia edildi. İngiliz basınında çıkan haberlerde, son 17 günde oynadığı 5 maçta 14 gol atan Bayern Münih'in gol makinasının, Jurgen Klopp'la olan ilişkisine dikkat çekildi.

2010'da İngiltere'nin Blackburn takımına transfer olacakken, İzlanda'daki volkanik patlama nedeniyle bu ülkeye gidemeyen ve o zaman Dortmund'un başında olan Jurgen Klopp'un isteğiyle Almanya yolunu tutan Lewandowski'nin Liverpool'un listesinde olduğu öne sürüldü.

Liverpool'a transfer oldu basın karşısına çıktığında ne tür oyuncuları kadrosuna katacağı yönünde ipuçları da veren Klopp, Robert Lewandowski'yi örnek gösterirken, "Bugünün değil yarının en iyi oyuncusu olması önemli. Günümüzün en iyi oyuncusunu biliyoruz; ancak yarınınkini bilemiyoruz. Bunu bulmak için çalışacağız; en önemli hedefimiz bu. Polonya'nın küçük bir kulübünden bulup getirdiğiniz oyuncunun bugünkü hali en büyük mutluluğunuz olabiliyor. O günkü oyuncuyla şimdiki oyuncu arasındaki fark inanılmaz. Onun gelişmesinde en büyük rol benim diyemem; ancak onun bu hali beni çok mutlu ediyor" diyerek Lewandowski'nin hayatında ayrı bir yeri olduğunu vurgulamaktan geri kalmamıştı.  

Ligde Bayern Münih'in Wolfsburg'u 5-1 yendiği maçta 9 dakikada 5 gol atan, Şampiyonlar Ligi'nde Alman ekibinin Hırvat temsilcisi Dinamo Zagreb'i 5-0'la hezimete uğrattığı karşılaşmada da hat-trick yapan ve son olarak Polonya'nın Euro 2016 elemesinde İskoçya ile deplasmanda 2-2 berabere kaldığı karşılaşmada 2 gol atan Lewandowski için Liverpool'un devreye gireceği kaydedildi. Christian Benteke, Danny Ings ve Daniel Sturridge gibi isimlere sahip Klopp'un Lewandowski ile olan ilişkisini bu transfer için kullanacağı ve Anfiled ekibinin Polonyalı golcü olacağı iddia edildi.

Bu arada Brendan Rodgers'ın gönderilmesinin ardından göreve gelen Jurgen Klopp'un listesindeki diğer isimlerin Dortmund'dan eski oyuncuları Neven Subotic ile Marco Reus da olduğu öne sürüldü.

Sayfa Yükleniyor...