Fenerbahçe - Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta? FB - BJK derbisi hangi kanalda? (İlk 11'ler)

Trendyol Süper Lig’de Fenerbahçe ve Beşiktaş karşı karşıya geliyor. Şampiyonluk mücadelesinde Galatasaray’ın gerisinde kalan sarı-lacivertliler, Beşiktaş’ı taraftarının önünde mağlup ederek üç puana ulaşmayı hedefliyor. Fenerbahçe - Beşiktaş mücadelesini Volkan Bayarslan yönetirken yardımcılıklarını ise Serkan Ok ve Serkan Olguncan üstlenecek. Beşiktaş’ta ise gözler 2 maçtır forma giyemeyen Semih Kılıçsoy’a çevrildi. Beşiktaş, Fenerbahçe’yi mağlup ederek bu sezonki ilk derbi galibiyetine ulaşmak istiyor. Sezonun ilk yarısında Dolmabahçe’de oynanan mücadele 3-1 sarı-lacivertlilerin üstünlüğüyle tamamlanmıştı. Peki Fenerbahçe - Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İşte, mücadeleye ilişkin son bilgiler…

Haber Merkezi - NTV Spor 27.04.2024 - 16:59
Son Güncelleme: 27.04.2024 - 18:01
Fenerbahçe - Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta? FB - BJK derbisi hangi kanalda? (İlk 11'ler)

Sezonun sona ermesine kısa bir zaman kala Fenerbahçe, Galatasaray ile puan farkını kapatarak çıkış yakalamayı hedefliyor. Beşiktaş ise kupada Ankaragücü ile berabere kalırken maçına odaklandı. Siyah-beyazlılar bu sezon oynadığı üç derbiden de mağlubiyetle ayrılırken Fenerbahçe maçından üç puanla ayrılarak sezonu bitirebildiği en yüksek sırada sonlandırmak istiyor. Fenerbahçe’de sakatlığı devam eden Oosterwolde, derbide sahada olamayacak. Sarı-lacivertliler ligde 7 maçlık galibiyet serisinin ardından Sivasspor beraberliğiyle taraftarlarını hayal kırıklığına uğramıştı. Fenerbahçe, haftaya lider Galatasaray’ın 4 puan gerisinde giriyor. Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinin detayları belli oldu. Peki Fenerbahçe - Beşiktaş maçı saat kaçta ve hangi kanalda? İşte, derbinin ekranlara geleceği saat…

FENERBAHÇE - BEŞİKTAŞ MAÇI NE ZAMAN?

Trendyol ’de haftanın en önemli karşılaşmasında Fenerbahçe, Beşiktaş’ı konuk ediyor.

Ülker Stadyumu’nda bugün oynanacak mücadele saat 19.00’da başlarken karşılaşmayı Volkan Bayarslan yönetecek. Bayarslan’ın yardımcılıklarını ise Serkan Ok ve Serkan Olguncan yapacak.

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi beIN Sports 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

İLK 11'LER

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Becao, Djiku, Ferdi, İsmail, Fred, Szymanski, İrfan Can Kahveci, Tadic, Bastshuayi

Beşiktaş: Mert, Necip, Worrall, Colley, Masuaku, Al-Musrati, Gedson, Rashica, Muçi, Muleka, Semih

KADIKÖY'DE 61. RANDEVU

Trendyol Süper Lig'in 34. haftasındaki derbi mücadelesinde  karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ile Beşiktaş, Kadıköy'de 61. kez kozlarını paylaşacak.

İki takım, bugüne dek resmi ve özel olmak üzere Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde 60 kez karşılaştı. Söz konusu maçlarda Fenerbahçe, biri hükmen olmak üzere 22, Beşiktaş 20 kez kazandı, 18 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

Geride kalan 60 maçta sarı-lacivertliler 22, siyah-beyazlılar 20 galibiyet aldı. Ülker Stadı'ndaki 42 lig maçında Fenerbahçe'nin 16, Beşiktaş'ın 11 galibiyeti bulunuyor.

DERBİLERDE İLK GOLÜ ATAN AVANTAJLI

Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında yarın Kadıköy'deki derbide karşılaşacak Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki son 38 müsabakada ilk golü atan takımın sadece 4 kez yenilmesi dikkati çekti.

Rekabette 34'ü Süper Lig, 3'ü Türkiye Kupası ve biri de TFF Süper Kupa olmak üzere son 38 randevuda öne geçen takım, sahadan yalnızca 4 kez mağlup ayrıldı.

Bu karşılaşmalarda öne geçen taraf 21 kez kazandı, 11 kez berabere kaldı. İki ekip arasındaki 2 müsabaka ise golsüz sona erdi.

FENERBAHÇE’DE HEDEF MUTLAK GALİBİYET

Galatasaray'ın Adana Demirspor'u yenmesiyle aradaki puan farkı 7'ye yükseldi. Fenerbahçe, derbide taraftarı önünde kazanarak üç puana ulaşarak farkı 4'e indirmek istiyor.

Fenerbahçe geride kalan haftalarda oynadığı 33 karşılaşmada 27 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

Dzeko, Szymanski, Batshuayi, Dusan Tadic gibi yıldız oyunculara sahip olan Fenerbahçe attığı 87 gol ile ligin en golcü takımı oldu.

SERDAR TOPRAKTEPE YÖNETİMİNDE 6. MAÇ

Fernando Santos ile yolların ayrılmasının ardından Serdar Topraktepe görevi devraldı. Beşiktaş, Fenerbahçe derbisiyle Serdar Topraktepe yönetiminde 6. maçını oynayacak.

Siyah-beyazlı takım, bu sezon teknik sorumlu Topraktepe ile Süper Lig'de ve Türkiye Kupası'nda 5 müsabakaya çıktı. Bu karşılaşmaların 3'ünü kazanan Beşiktaş, 1'inde berabere kaldı, 1'inden ise mağlubiyetle ayrıldı.

BEŞİKTAŞ DERBİLERDE KAYIP

Beşiktaş, taraftarlarına hayal kırıklığı yaşattığı bu sezon derbilerden de puan çıkaramadı.

Siyah-beyazlı takım, Galatasaray'a 2-1 ve 1-0'lık skorlarla yenilirken, Fenerbahçe'ye ise 3-1 mağlup oldu.

SARI-LACİVERTLİLERDE 7 İSİM KART SINIRINDA

Sarı-lacivertlilerde Edin Dzeko, Dusan Tadic, Michy Batshuayi, Cengiz Ünder, Mert Müldür, Ferdi Kadıoğlu ve Rodrigo Becao, kart görmeleri durumunda Konya deplasmanında takımını yalnız bırakacak.

BEŞİKTAŞ’TA GÖZLER SEMİH KILIÇSOY’DA

Semih Kılıçsoy, siyah-beyazlıların oynadığı son 2 karşılaşamda forma giyememişti. Beşiktaş'ta tedavileri ve adaptasyon süreçleri tamamlanan Semih Kılıçsoy ile Onur Bulut, derbide sahada olabilecek.

Antrenmanda sakatlanan Onur Bulut ise son 4 karşılaşmada kadroya alınmamıştı. Teknik sorumlu Serdar Topraktepe'nin Fenerbahçe karşısında 2 oyuncuya da ilk 11'de görev vermesi bekleniyor.

Beşiktaş'ta Daniel Amartey, Semih Kılıçsoy ve Demir Ege Tıknaz derbi öncesi sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu futbolcular, yarınki karşılaşmada kart görmeleri durumunda ligin 35. haftasında Çaykur Rizespor ile yapılacak maçta forma giyemeyecek.

Sayfa Yükleniyor...