"Bu maçın telafisi yok!"

A Milli Takımımızın kaptanı Arda Turan, Euro 2016 Elemeleri'ndeki kritik İzlanda maçı öncesi basının karşına çıktı. Arda, "İzlanda maçının telafisi yok" dedi.

NTV Spor 12.10.2015 - 17:59
"Bu maçın telafisi yok!"

İzlanda ile alakalı tüm grup aşamasını değerlendirmesi isteyen Arda Turan, "Büyük bir başarıya imza attılar. Hakettiler. İyi oynadılar ve iyi mücadele ettiler. İzlanda'ya çok saygı duyuyoruz, çok yetenekli ve iyi bir takımları var. Ülkeleri de onlar ile gurur duyuyordur. Onları tebrik ediyorum" dedi.
 
Bu karşılaşma ile 3-0 yenildiğiniz ilk maç arasındaki fark nedir? sorusunu ise Arda Turan şöyle yanıtladı, "O karşılaşma grubun ilk maçıydı ve telafisi vardı. Bu grubun son maçı ve telafisi yok. Çok şey demek. Umarım her şey çok farklı olur. İzlanda'ya saygı duyuyorum; ama bizim değerli bir maç" diye konuştu.
 
"ÜLKEMİZİN BAŞI SAĞOLSUN"
Ankara'da yaşanan terör saldırısı hakkında da konuşan Arda, "Ülkemizin başı sağolsun. Milli yasımızı en samimi duygularımızla en derinden hissediyoruz. Ülkemizi seven insanlarız. Umarım bu günler geride kalır.
Bu arada Türk sanat camiasının da başı sağolsun. Levent Kırca da yaşamını yitirdi. Ailesine başsağlığı kendisine rahmet diliyorum" diye konuştu.
 
"HAYATIM BOYUNCA KOLAY MAÇ OYNAMADIM"
"İzlanda gruptan çıktı. İzlanda'da motivasyonun ne olacak?" sorusuna ise Arda Turan, "Kim hayatta ne oynarsa, kazanmak için oynarlar. Hayatım boyunca sahada kolay bir maç oynadığımı hatırlıyorum. Kimin hali ne olursa olsun ülkesinin bayrağın8ı taşıyor. İzlanda'ya saygımız sonsuz ama bizim için daha önemli. Bu bizim konsantrasyonumuzu daha üst düzeye çıkaracak. Umarım bu sahaya yansır" yanıtını verdi.
 
"İNSANLARIN BİZİMLE GURUR DUYMASINI SAĞLAYACAĞIZ"
"Çok heyacanlı ve gururluyuz" diyen yıldız oyuncu, "Milli takımın olması gereken seviyelerde olduğunu düşünüyorum. Sizler de izlerken heyecanlandığınız bir milli takım olduğumuzu düşünüyorum. Arkadaşlarım da çok heyecanlı. Umarım Avrupa Şampiyonası'na gideriz. Ben Barcelona'ya ilk gün imza atarken, hocam her şartta bana formayı vereceğini söylemişti. Hiçbir maç oynamayan bir oyuncu olarak arkadaşlarımın bana güven duyması çok önemli. Teknik heyet de beni hep hazır tutuyor. Göğsümde ülkemin bayrağını taşıyorum. Bu benim için her şeyden daha önemli. Letonya'da puan kaybederken de aynı şeyi söylemiştik. Biz mücadele edeceğiz ve insanların bizimle gurur duymasını sağlayacağız demiştim. Bunu yapıyoruz" şeklinde konuştu.

"HESABI FATİH TERİM'E VERİRİM"
Çek Cumhuriyeti maçı öncesi gece 4 sularında attığı mesajın eleştirilmesinin de sorulması üzerine Arda Turan, "Bizler profesyonel sporcularız. Kaçta yatacağımıza, kaçta kalkacağımızı biliriz. Bunun hesabını da bir tek Fatih Terim'e veririm. Haytalıktan uyumamazlık etmiyoruz. Heyecanımdan uyumuyorum demiştim. Heyecanından dolayı uyuyamayan, yemek yiyemeyen insanlar olur. Orada güzel anlamlı mesaj vardı. Profesyonel duygulardan önce kişisel duygularımı öne çıkarmıştım. Üst seviyelere çıkmamız lazım; ama yorumcu ve gazeteci arkadaşlarımın da üst seviyeye çıkması lazım. Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 yendiğimiz maçtan sonra da kaos futbolu deniliyor. Dünyanın hiçbir yerinde 3-5 kişiyi geçip 10-15 pozisyonu kaçırma gibi bir şey olmuyor. Önüne geleni atarsın. Bu maçları Avrupa'nın her yerinde izleyin. Nasıl ki bizi eleştiriyorsunuz, siz de bu eleştiriye kulak verin. Büyük maçları izleyin ona göre yorum yapın. Büyük maçları yorumlayanların nasıl yorumlandığını izleyin siz de kendinizi geliştirin. Son 5-6 maçı ip boğazımızda oynuyoruz. Bu arkadaşlarım bu saygıyı hakediyor" diyerek sözlerini tamamladı.

 

Sayfa Yükleniyor...