De Gea yıldızlaştı!

İspanya'nın Ukrayna ile EURO 2016 Elemeleri’nde oynadığı maça kaleci De Gea damgasını vurdu. Başarılı file bekçisi, kritik pozisyonlarda yaptığı önemli kurtarışlarla takımını deplasmanda galibiyete taşıyan isim oldu.

NTV Spor 13.10.2015 - 12:01
De Gea yıldızlaştı!

Premier Lig'de sezon başladığında Manchester United Menajeri Louis van Gaal, kaleci pozisyonunda De Gea'ya şans vermiyordu. Hollandalı teknik adam, De Gea'nın Real Madrid'e transfer olma ihtimali nedeniyle kafasının karışık olduğunu belirtiyor ve yerine Sergio Romero'yu oynatıyordu. Aslında De Gea'nın Real Madrid'e transferi gerçekleşmek üzereydi. Ancak Manchester United ve Real Madrid kulüpleri transfer için gereken belgeleri transfer eşleştirme sistemine geç gönderince; De Gea takımında kaldı. Ve bu gelişmenin hemen ardından Manchester United ile sözleşmesini uzattı. O günden bu yana formu gitgide artan David de Gea, İspanya'nın Ukrayna ile oynadığı EURO 2016 Grup Eleme karşılaşmasına damgasını vurdu.

İspanya'nın Mario Gaspar'ın golüyle 1-0 kazandığı maçta David de Gea'nın performansı ön plana çıktı. Ukrayna'nın 27 şut girişiminin 11'inin isabetli olduğu karşılaşmada İspanyol kaleci yaptığı kritik kurtarışlarla takımına 3 puanı kazandırdı.

De Gea'nın başarılı performansı İspanyol basınında yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. En çok okunan spor gazetelerinden Marca, yaptığı ankette milli takım kalesinde hangi ismin yer alması gerektiğini okuyucularına sordu. Marca okuyucularının yaklaşık yüzde 75'lik bir bölümü De Gea'nın eldivenleri Casillas'tan teslim alması gerektiği yönünde oy kullandı.

AS, Mundo Deportivo ve El Pais gibi diğer gazeteler de; De Gea'nın performansıyla artık İspanya'nın birinci kalecisi olmayı hak ettiği yönündeki değerlendirmelere geniş yer ayırdı.

Sayfa Yükleniyor...