Ayrımcılık tartışması!

İtalya, Futbol Federasyonu Başkanı Carlo Tavecchio’nun açıklamalarını tartışıyor. Eşcinseller ve yahudiler hakkında ayrımcılık içeren ifadeler kullanan Tavecchio’ya tepki artıyor.

NTV Spor 02.11.2015 - 14:38
Ayrımcılık tartışması!

Daha önce adı ırkçılık skandalına karışan İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Carlo Tavecchio'nun başı bir kez daha derde girdi. Zira İtalya'da gazeteler, Tavecchio'nun geçtiğimiz haziran ayında bir internet sitesine verdiği röportajda yahudiler ve eşcinseller hakkında olumsuz ifadeler kullandığı bir ses kaydını paylaştı.

Tavecchio ayrımcılık içeren açıklamalarında "Yahudilerle arana mesafe koyman gerekir" ifadelerini kullanıyor. İtalya Futbol Federasyonu Başkanı ayrıca eşcinseller hakkında da "Benden uzak dursunlar" diye konuşuyor.

Gazetelerin, başkanın bu yöndeki açıklamalarını yayınlamasının ardından gözler Tavecchio'ya çevrildi. İtalya Futbol Federasyonu Başkanı, ses kaydının izni olmadan yapıldığını ileri sürerek internet sitesinin kendisini karalamaya çalıştığını söyledi.

Carlo Tavecchio'nun açıklamaları İtalya'daki eşcinsel hareketin öncüleri ve yahudi cemaatinde de tepkiyle karşılandı. İki cephe de; Carlo Tavecchio'nun İtalya Futbol Federasyonu başkanlığı görevinden ayrılması gerektiğini belirtti.
 
Tavecchio, daha önce de siyahi oyuncularla ilgili kullandığı bir ifade nedeniyle 6 ay futboldan men cezası almıştı.

Sayfa Yükleniyor...