"Nasıl bir takım olduğumuzu ispatladık"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira golsüz sona eren Ajax maçını yorumlarken, "Rakibi sahasından çıkarmadık. Pozisyon vermedik. Nasıl bir takım olduğumuz ispatladık" dedi.

NTV Spor 05.11.2015 - 22:40
"Nasıl bir takım olduğumuzu ispatladık"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira Ajax beraberliğini değerlendirirken, "Maçın 1. dakikasından itibaren baskılı oynadık. 1. dakikadan 45. dakikada istediğimiz baskıyı yaptık. Ajax'ı hiçbir zaman oynatmadık. İkinci yarının başlarında belki biraz istediğimiz yapamadık; ama daha sonra istediğimiz oyunu oynadık. Gereğinden fazla fırsat bulduk. Nasıl bir takım olduğumuz ispatladık. Takım halinde gelişiyoruz ve oyunumuzu ileriye taşıdığımızı düşünüyorum. Bu akşam iyi bir oyun oynadık ama sadece sonuç elde edemedik" diye konuştu.

İlk yarıda rakibi hiçbir zaman oynatmadıklarını ve rakibi yarı sahasına hapsettiklerini vurgulayan Pereira şöyle devam etti, "Bazen son pası istediğimiz gibi veremedik. Fırsatları istediğimiz gibi değerlendiremedik. Savunmamız öndeydi, hücum oyuncularımız öndeydi. Maçın ilk yarısında kaç pozisyon yakaladığımızın sayısını bile bilmiyorum. Maçın ilk yarısında istediğimiz baskıyı kurduk. İstediğimiz agresif oyunu ve baskıyı ortaya koyduk. 2-3 gol bulabilirdik. Değişikliklerden sonra taze oyuncuların girişiyle birlikte 2-3 gol bulabilirdik. Bu akşam burada tek eksiğimiz goldü. Sadece son bölümde değil ilk yarıda da istediğimiz oyunu oynadık. Fenerbahçe'nin sadece son bölümde baskılı oynadığını söylemem için hiçbir şey anlamıyor olmam lazım. Bu akşam fırsatlar bulduk ama maçı bitirmek için gol bulamadık. Bu da adil bir sonuç ortaya çıkarmadı. Sonuç dışında beni üzen hiçbir şey yok."

Bundan sonraki şanslarını da değerlendiren Portekizli teknik adam, "Mücadelemize devam ediyoruz. Şu anda önümüzdeki maçımızı bekleyeceğiz. Önümüzdeki maçta da bu akşamki gibi oynarsak o maçtan mutlu ayrılacağımızı söyleyebilirim. Yeterki bu akşamki gibi oynayalım" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...