Roma'nın kralı belli oldu!

Roma derbisinde gülen taraf ev sahibi ekip oldu. Roma, Dzeko ve Gervinho'nun golleriyle Lazio'yu 2-0 yendi, geçen haftaki Inter yenilgisini unutturdu ve zirve takibini sürdürdü.

NTV Spor 08.11.2015 - 18:09
Roma'nın kralı belli oldu!

İtalya Ligi'nde sezona kötü başlamasına karşın ilerleyen haftalardaki seri galibiyetlerle zirveye ortak olan Roma, derbide Lazio'yu her iki yarıda bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti. Sarı-kırmızılılar, baştan sona üstün olduğu karşılaşmada aradığı gole 10. dakikada tartışmalı bir penaltı golüyle ulaştı. 9'uncu dakikada Dzeko, topla Lazio kalesine yönelirken, Gentiletti ile mücadelesinde cezasahası içi ve dışı tartışmaları arasında yere kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Boşnak oyuncu topu ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Golün ardından skoru eşitlemek için bastıran Lazio'da, Felipe Anderson'un cezasahası dışından şutunda top kaleci Szczesny'yi geçip üst direkte patladı. 38'inci dakikada Dzeko, mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı. Gervinho'nun cezasahası içine ortasında golcü oyuncu, uygun durumda topu filelerle buluşturamadı. 2 dakika sonra ise Roma, Nainggolan'la direği geçemedi. Maça kaptan olarak çıkan Belçikalı, Salah'ın cezasahası içine gönderdiği pası kaleye gönderirken, Marchetti'yi geçen top üst direkten auta çıktı ve ilk yarı Roma'nın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıda da üstünlüğünü sürdüren Roma, 2. gole 62. dakikada ulaştı. Gervinho, Basta'yı geçerek sağdan cezasahasına girdi, çaprazdan vuruşunda kaleci Marchetti'yi avlayarak Roma'yı 2-0 öne geçirdi. Fildişili bu sezon oynadığı son 7 maçta 6. golünü atarken, Roma karşılaşmadan 2-0 galibiyetle ayrıldı.

Geçen hafta Inter'e deplasmanda 1-0 yenilen Roma, derbide Lazio'yu yenip haftayı 3 puanla tamamladı ve 26 puanla maç fazlasıyla 2. sıraya yükseldi. 27 puanlı Inter'in lider olduğu İtalya'da, bir maç eksiği bulunan Fiorentina 24 puanla 3. sırada bulunuyor.

Üstüste 3. maçını kaybeden ve son 5 maçın 4'ünde sahadan yenilgiyle ayrılan Lazio ise 18 puanda kaldı.

İtalya Ligi'nde bugün oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı:
Empoli  1 - 3 Juventus 
Frosinone 2 - 2 Genoa
Palermo  1 - 0 Chievo 
Sassuolo 1 - 0 Carpi 

Sayfa Yükleniyor...