Trabzon'da ilk aday Hekimoğlu!

Trabzonspor'da, aralık ayında gerçekleştirecek olağan genel kurul öncesi başkanlığa adaylığını açıklayan ilk isim, eski yöneticilerden Celil Hekimoğlu oldu.

NTV Spor 09.11.2015 - 17:08
Trabzon'da ilk aday Hekimoğlu!

Hekimoğlu, yönetim kurulu aday listesinde yer alan Davut Yurttaş, Hüseyin Örs, Bekir Bülbüloğlu, Sebahattin Çakıroğlu, Ali Kemal Denizci ve Alper Bektaş ile bir otelde basın toplantısı düzenleyerek projelerini anlattı.

Hekimoğlu, bir yıl önce arkadaşlarıyla Trabzonspor için ne yapabileceklerini düşünmeye başladıklarını belirterek, "Trabzonspor'un gidişatını iyi görmüyorduk. Camiada karamsarlık vardı, adeta kara bulutlar dolaşıyordu. Taraftarın yüzü gülmüyordu. 'Trabzonspor taraftarını, camiayı başı dik nasıl gezdirebiliriz?' diye projeler yapmaya başladık" dedi.

"BU YOLCULUK HAYAL DEĞİL"
Türkiye'de ve Avrupa'da bütün delegelerle buluştuklarını kaydeden Hekimoğlu, şöyle devam etti:

"Taraftarın, delegenin, camianın beklentisini öğrenmeye ve desteklerini ölçmeye çalıştım. Gördüm ki bana ve arkadaşlarıma çok ciddi güven ve ilgi var. Gerçekten taraftarımız bize büyük güven layık gördü, bizi Trabzonspor başında görmek istediklerini defalarca ilettiler. Benim arkadaşlarımla çıktığım bu yolculuk bir hayal değil bir realite, büyük isteğin ürünü. Bir yıllık çalışmaların meyvesini almak ve ilk ışığı yakmak, başkan adaylığını resmi olarak açıklamak için karşınızdayım.”

Sporun içinden geldiğini belirten Hekimoğlu, "Trabzonspor camiasının kaybolan itibarını geri getirmek istiyoruz. Trabzonspor'un itibarı yerlerde sürünüyor. Geçmişte Anadolu'nun lideri olan, şampiyon olmasak bile Türkiye'de gönüllerin şampiyonu olan bir Trabzonspor vardı. Artık Trabzonspor, gönüllerin şampiyonu değil, itibar ve sempatiyi kaybetmiş durumdayız. Tekrar bu sempatiyi kazanmak ve şampiyonluk mücadelesi yapmak istiyoruz. Ekonomik sorunlarla boğuşurken mutlak suretle zirve yarışı içinde olan bir takım yapacağız" diye konuştu.

"KİMSEYE HAYAL SATMAYACAĞIZ"
Kulübün ciddi ekonomik sorunlarının bulunduğunu ifade eden Hekimoğlu, şunları aktardı:

"İnanın bana bu sorunu sonuna kadar biliyorum. Çok çalıştık dersimize, kimseye hayal satmayacağız. Trabzonspor'un 500 milyon lira borcu var. Her ay 15 milyon lira açık veriyor bütçe. Yılda 180 milyon lira açık veren bütçeye sahip. Hokus pokusla düzelecek bir şey değil. Özverili ve sabırlı iyi bir yönetim anlayışıyla, planlı çalışarak, tasarruf yaparak, kulübe gelir getirici faaliyetlerde bulunmak zorundayız. Tek başına ne Celil Hekimoğlu'nun ne de yönetim kurulunun gücü yeter. Camia olarak, hep birlikte el ele verebilirsek bunu başarabiliriz."

Hekimoğlu, bir birleşme olup olmayacağı yönündeki soru üzerine, hiçbir şekilde kırılmadan, darılmadan kongreye gireceklerini, yürekli insanlar olduklarını ve herhangi bir listeyle birleşmeyeceklerini anlattı.
  
"AŞIRI İSRAFI ENGELEYECEĞİZ"
Takım için transfer hovardalığı yapıldığını savunan Hekimoğlu, sadece sol bek mevkisine 30 milyon avro harcandığını kaydederek, "Geçen yıl bazen Mustafa Akbaş, Cavanda, Yusuf Erdoğan oynadı. Musa Nizam, İshak Doğan, Constant'a çok paralar verdik, çok fazla faydalanamıyoruz. İyi oyuncular alındı ancak ederinden fazla paralar verildi. Trabzonspor, özel uçaklardan inmedi. En son Medipol Başakşehir maçına özel uçakla gitti. Ben olsam götürmezdim. 500 milyon borcu olan takım, her saat uçak seferi varken niye özel uçakla gidiyor? Aşırı israfı engelleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Hekimoğlu, teknik heyet konusundaki düşüncelerine ilişkin ise "Kulübümüzde kararlar tek başına verilmeyecek, en layık kimse onunla devam edeceğiz. Trabzonspor'un bir hocası ve sportif direktörü var, umarım çok başarılı olurlar, devam ederler. Şota'nın canı gönülden başarılı olmasını isteriz. Başarılı olamazsa oturur konuşuruz, menfaatler ne gerekiyorsa onu yaparız. Herkesin Trabzonspor'dan giderken mutlu gitmesi gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

"TRABZONSPOR, 2010-2011 SEZONU ŞAMPİYONUDUR"
Futbolda şike sürecine ilişkin soru üzerine, "Şike konusu bizi çok yordu. Tavrımız çok net. Trabzonspor, 2010-2011 sezonunun şampiyonudur" diyen Hekimoğlu, şöyle konuştu:

"O yıl Fenerbahçe Kulübü şike yapmıştır, mahkemece tescil edilmiştir. Şikeyi yapanlar cezalandırılmış, hapiste yatmış, çıkmıştır. Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılmışızdır, Avrupa ödüllendirmiştir. Avrupa, UEFA ve CAS'taki davaları sonuna kadar takip edeceğiz. Umarım oradan olumlu yanıt gelir. Ama şunu da söyleyeyim, bu sürece çok takılıp kalmayacağız. 5 yıl geriye takılıp kalmayacağız. Yeni hedefler yeni şampiyonluklar olacak."

Sayfa Yükleniyor...