"Euro 2016'nın iptali teröristlere yarar!"

Fransa 2016 Avrupa Şampiyonası organizasyon komitesi başkanı Jacques Lambert, saldırılar nedeniyle finallerin iiptal edilmemesi gerektiğini söyledi.

NTV Spor 15.11.2015 - 16:40
"Euro 2016'nın iptali teröristlere yarar!"

132 kişinin öldüğü ve 350 kişinin de yaralandığı Paris'teki saldırıların ardından Euro 2016 Avrupa Şampiyonası finallerinin ertelenmesi fikri ortaya atıldı. Ancak Euro 2016 Avrupa Şampiyonası organize komitesi başkanı Jacques Lambert, Fransız medya devi RTL'in radyosuna yaptığı açıklamada, "Euro 2016'nın iptal edilmesi, teröristlerin istediği bir şey. İptal edilmemelidir. Güvenlik, Ocak ayından itibaren şimdiki gibi 1. seviyeye yükseltilmişti" diye konuştu.

7 Ocak'ta yapılan ve 18 kişinin yaşamını yitirdiği Fransız hiciv dergisi Charlie Hebdo'ya yönelik saldırının ardından ikinci kez terörist saldırılara muhatap olan Paris'le ilgili sıkı önlemler alacaklarını vurgulyan Lambert, "Euro 2016'nnın en iyi şartlarda gerçekleşmesi için gerekli tüm güvenlik önlemlerini alacağız. Stadyumlarda güvenlik iyi işliyor ve risk sokaklarda daha fazla" ifadelerini kullandı.

Fransa'nın Almanya'yı 2-0 yendiği maçın oynandığı Stade de France'e bir terörist girmek istemiş ancak başarılı olamamıştı. Stadın yakınında patlatılan bomba 4 kişinin yaşamını yitirmesine neden olmuştu. Fransa'nın çeşitli kentlerinde düzenlenecek Euro 2016'nın başlama vuruşu 10 Haziran'da yapılacak ve final maçı 10 Temmuz'da Paris'teki Stade de France de oynanacak.

Sayfa Yükleniyor...