Flamini'den devrim yaratacak yatırım!

Arsenal'in Fransız yıldızı Mathieu Flamini'ni tüm ailesinden de sakladığı 7 yıllık sırrını açıkladı. Başarılı orta saha oyuncusu, İtalya'da kurucuları arasında olduğu GF Biyokimyasallar isimli enerji şirketinin tüm yakıtların yerini alabilecek levulinik asiti ürettiğini açıkladı.

NTV Spor 15.11.2015 - 23:50
Flamini'den devrim yaratacak yatırım!

İngiliz medyasında yer alan habere göre, 2008'de Arsenal'den ayrılıp Milan'a giden Mathieu Flamini burada ekonomi eğitimi alan ortağı Pasquela Granata'yla birlikte, bir futbolcu için sıradışı olabilecek alana yatırım yaptı. Ortağıyla birlikte GF Biyokimyasallar isimli şirket kuran Flamini, enerji dünyasında devrim yapacak bir buluş için kolları sıvadı. Tüm yakıtların yerini tutabilecek levulinik asiti üretmek için araştırmalara milyonlar harcayan 31 yaşındaki futbolcu, sonunda bu organik bileşimi elde ettiklerini duyurdu.

Mathieu Flamini enerji sektörüne el attı ve devrim yaratacak bir alana yatırım yaptı.

Şirketin ismini Granada ve Flamini'den esinlenerek koyan ikilinin elde ettiği levulinik asidinin ilaç, kozmetik, flastik, gıda endüstrisi gibi bir çok alanda kullanılılırken; Fransız oyuncu, yazın en yüksek genç işsizlik oranlarına ulaşan İtalya'da iş olanakları sağladıkları için mutlu.

İtalya'nın Caserta şehrinde bulunan GF Biyokimyasal'de yaklaşık 80 kişinin çalıştığını ve 400'e yakın kişinin de dolaylı yollardan para kazandığını belirten Flamini yaptıkları çalışmayla ilgili olarak, "Bu işin öncüsüyüz. Yeni bir pazar açtık ve bu pazarın potansiyel değiri yaklaşık 28 milyar Euro civarında" dedi.

Riskli denemesinin kuruluş aşamalarını da açıklayan Flamini, "İk başta şirketin isminin Green Future (Yeşil Gelecek) olmasını istemiştik. 2008'de Milan'a gittiğimde Pasquela ile tanıştım ve yakın arkadaş olduk. Her zaman birlikte bir şeyler yapmayı dünüşürdük. Doğaya her zaman yakın oldum ve çevresel konularda endişeliydim. İklimlerin değişmesi, küresel ısınma; o da her zaman benimle aynı düşüncedeydi. Bu sorunların nasıl çözebileceğimizi araştırdık. Bir süre sonra Amerikan Enerji Bakanlığı tarafından petrol ve türevlerinin yerini alabilecek 12 molekülden birinin levulinik asiti keşfettik. Araştırmacılar bize levulinik asidin geleceğin yakıtı olduğunu söylediler ve bu alandaki araştırmaların büyük bir keşif ve başarı olacağını söylediler" dedi.

Caserta'daki tesislerin yanısıra Milano ile birlikte Hollanda'nın Geleen kentinde birer ofisimiz var ve bir tane de Amerika'da açmayı planlıyoruz. Avrupa'nın 5 ülkesiyle birlikte Mısır'dan da bir araştırmacılarımız, kimyagerlerimiz ve bilim adamlarımız var. İtalya'nın en prestijli üniversitelerinden Pisa Üniversitelsi ele ortak çalışıyoruz. Üretime de bu yaz başladık. Ahşap ve mısır artıklarından üretim yapıyoruz. Denemelere başladık. Gelişimi yıllar sürdü" diye konuştu.

Çok sayıda insanın levulinik asiti üretimi konusunda başarısız olduğun vurgulayan Fransa Milli Takım oyuncusu, "Pasquale ile hala neden başkaları değil de biz başardık diye sorarız. Bu biraz da inanmakla ilgili. Bir şeye başladığınızda, çok para hacadığınızda ve ortada risk varsa, orada stres oluyor. Benim için bu bir kaçıştı. Futbol kariyeri çıkış ve inişlerle dolu. Bu zihnimi temizledi ve bana farklı bir şeyler yapmayı düşünmeme yardımcı oldu" ifadelerini kullandı.

Şimdi levulinik asiti konusunda çok şey bildiğini vurgulayan Mathieu Flamini, "Bu inanmakla alakalı bir şey. Futboldan dolayı bırakıncaya kadar Marsilya Üniversitesi'nde hukuk okudum. Şimdi de kimyager değilim; ancak kimya okuyorum. Şimdi levulinik asiti konusunda da çok şey biliyorum" dedi. Milyonları kaybetmeyi düşünmediğini kaydeden Flamini, "Bunun olabileceğinin farkındaydım ve şüpheye düştüğüm anlar oldu. Bir yıl öncesine kadar bile ailemden hiçkimsenin haberi yoktu. Duyduklarında endişelendiler ama şimdi gurur duyuyorlar" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...