"Hedefimiz Rusya 2018"

Yunanistan Milli Takımı Teknik Direktörü Michael Skibbe, Türkiye maçı öncesinde NTV Spor'un sorularını yanıtladı. Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası elemeleri için hazırlanmaya başladıklarını ifade eden Skibbe, Türkiye'ye Fransa'da başarılar diledi.

NTV Spor 16.11.2015 - 19:48
"Hedefimiz Rusya 2018"

Süper Lig'de Galatasaray, Eskişehirspor ve Karabükspor'da görev yapan Michael Skibbe bu kez Yunanistan Milli Takımı'yla birlikle yeniden Türkiye'de... Ekim ayı başında Eskişehirspor ile yollarını ayıran ve Yunanistan Milli Takımı'yla anlaşan Alman teknik adam, Türk Milli Takımı'yla oynayacakları maçı değerlendirdi.

Skibbe, “Öncelikle  Türkiye'de olduğum için çok mutluyum. Galatasaray, Eskişehirspor ve Karabüksporda çok güzel günler geçirdim. Türkiye'ye karşı heyecanlı bir 90 dakika geçecek. İki takımın da çok yetenekli oyuncuları var. Türk Milli Takımı son dönemde özellikle başarılı savunmasıyla dikkat çekiyor. Fatih Terim için de başka oyuncularını görmek için iyi bir fırsat olacak. Türkiye elemelerde çok başarılı bir görüntü çizdi. Önümüzdeki yaz Fransa'da olmayı garantilediler. Türk Milli Takımı'na başarılar diliyorum” dedi.

Michael Skibbe, Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası elemeleri için farklı bir Yunanistan Milli Takımı yaratmak amacında... Skibbe, “Bizim hedefimiz artık 2018 Rusya... Rusya için elemeler 2016 Ekim ayında başlayacak. Geçmişe göre artık çok daha iyi sonuçlar almalıyız. Bunun için öncelikle savunmamızı güçlendirmek istiyoruz. Savunma anlamında çok tecrübeli isimlere sahibiz. Defansın yanında hücuma da çok önem vereceğiz. Çünkü son 13-14 maçta  attığımız gol sayısı çok düşük. Elemelere kadar hem savunmada hem de hücumda iyi organize olan tehlikeli bir Yunanistan Milli Takımı yaratmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Galatasaray'da görev yaptığı dönemde Arda Turan ile birlikte de çalışan Alman Teknik Adam, milli oyuncudan övgüyle bahsetti.

Skibbe, “Arda benim dönemimde de çok ozel bir futbolcuydu. Çalışkanlığıyla fark yaratırdı. Şu an oynamıyor ama geçen yıl Atletico'da muhteşem işler yaptı. Galatasaray'ı çalıştırdığım dönemde Avrupa'ya transfer olacak kadar olgun değildi ama bugün dünya futbolunun sayılı oyuncuları arasında. Futbolculuğunun yanısıra karakteriyle de çok özel bir insan” dedi.

Avrupa Şampiyonası elemelerinde hayal kırıklığı yaşayan Yunanistan, F Grubu'nu 6 puan ile son sırada bitirmişti.

Sayfa Yükleniyor...