Terim'den Çağlar'a büyük jest!

Türkiye Futbol Direktörü Fatih terim, milli takım kadrosuna davet ettiği 19 yaşındaki Çağlar Söyüncü'ye büyük bir jest yaptı. Terim, genç futbolcuya, kulübü Altınordu açısından tarihi öneme sahip 8 numaralı formayı verdi.

NTV Spor 17.11.2015 - 17:46
Terim'den Çağlar'a büyük jest!

Serdar Aziz'in Katar maçında sakatlanması üzerine milli takıma çağırılan Altınordu'dan Çağlar Söyüncü, bir mutluluk daha yaşadı. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Çağlar'a 8 numaralı formayı verdi.

Deneyimli teknik adamın Çağlar'a emanet ettiği 8 numaralı forma, tarihi bir anlam taşıyor.

1926 - 1953 yıllarında Altınordu'da forma giyen kulübün sembol oyuncusu Sait Altınordu, 1936 yılında A milli olmuştu. 4 kez milli formayı giyen ve kulübü ile özdeşleşip bu soyadını alan Altınordu, İzmir ekibinin ilk milli futbolcusu olarak tarihe geçmişti. Altınordu hem 27 yıl boyunca kendi kulübünde hem de milli takımda 8 numaralı formayı taşımıştı.

Yunanistan maçının, hem Sait Altınordu'nun ölüm yıldönümü olan 17 Kasım'a denk gelmesini; hem de İzmir ekibi için 8 numaranın taşıdığı önemi göz önüne alan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, formayı Çağlar'a emanet ederek önemli bir jeste imza atmış oldu.

Genç Çağlar, Fatih Terim'in jesti karşısında duyduğu mutluluğu yakın çevresi ile paylaştı. Çağlar, "Efsane futbolcumuzun 8 numaralı formasını hem de onun ölüm yıldönümünde, ilk kez seçildiğim milli takımda giyecek olmaktan dolayı gururlu ve mutluyum. Altınordu'da bir misyon doğrultusunda hareket ediyoruz. Bu misyon doğrultusunda bana 39 yıl sonra Altınordu'dan A milli takıma seçilen ilk futbolcu olma şansını veren Fatih Terim'e çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...