"Son dakikaya bırakma taraftarı değiliz"

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gaziantepspor'un teknik direktörü Mutlu Topçu, devre arası için bazı mevkilere takviye yapmayı planladıklarını belirterek, "Transfer yaparken kulübede oturacak değil, takıma direkt katkı sağlayacak oyuncuları tercih edeceğiz. Bu işi son dakikaya bırakma taraftarı değiliz" dedi.

NTV Spor 18.11.2015 - 16:38
"Son dakikaya bırakma taraftarı değiliz"

Topçu, kulübün sponsoru olan bir baklavacıda düzenlediği basın toplantısında, sezon öncesinde yapılan transfer çalışmaları kapsamında görüşülen bazı oyuncuların kentin konumu ve bölgedeki terör olayları nedeniyle transfere olumlu yanıt veremediğini hatırlattı.

Ligin ilk 6 haftasında zorlu bir fikstürün içerisinde yer aldıklarını anlatan Topçu, geride kalan haftalarda genel itibariyle oyun bütünlüğü, takım uyumu, mücadeleci ruh anlamında takımdan memnun kaldığını dile getirdi.

Aralık ayında futbol adına dolu dolu bir günlerin kendilerini beklediğini aktaran Topçu, "İnşallah kupada da gruplara kalacağız. Bunu başardığımızda neredeyse 4 günde bir maç oynayacağız. Söz konusu maçların tamamına galibiyet parolasıyla çıkacağız. Bu noktada futbolcu arkadaşlarımın her hafta performanslarını daha yukarı çıkarmalarını sağlamaya çalışacağız" dedi.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR MAÇINA DOĞRU
Ligin 12. haftasında Medipol Başakşehir'i konuk edeceklerini anımsatan Topçu, karşılaşmanın her iki takım adına da zorlu geçeceğini kaydetti.

Özellikle kendi sahalarında daha iyi performans gösterip rakiplerine puan vermeyi düşünmediklerini dile getiren Topçu, bu anlamda Medipol Başakşehir karşısında iyi mücadele edip maçı kazanmak istediklerini vurguladı.

TRANSFER ÇALIŞMALARI
Topçu, devre arasına 6 hafta kaldığı için transfer çalışmalarıyla ilgili bilgi vermeyi etik bulmadığını söyledi.

Kadrolarında kaliteli oyuncularının olduğunu anlatan Topçu, bazı mevkilerle ilgili arayışlarının olduğunu ve bu konuda ekiplerinin çalıştığını belirtti.

Transfer yaparken kulübede oturacak değil, takıma direkt katkı sağlayacak oyuncuları tercih edeceklerini ifade eden Topçu, "Bu işi son dakikaya bırakma taraftarı değiliz. Aslında ben çift forvet oynamayı seven birisiyim. Tek forvetle oynadığımız için zaman zaman eleştiriliyoruz ama çift forvet oynayabilmek için çift forvete ihtiyaç var. Bu da bizde yok. Sezon başı planlamasında vardı ama Camara'nın sakatlığının uzun sürmesi, Putsila'nın bel ağrısı olması bizi sıkıntıya soktu. Demba Camara yeni aramıza katılıyor. Bundan sonra düşünülebilir" dedi.

FUTBOLA TERÖR ETKİSİ
Dünya genelinde yaşanan terör olaylarının futbola etkisine yönelik soruyu da yanıtlayan Topçu, terör olaylarını her kesimin lanetlemesi gerektiğine dikkati çekti.

Terörün olduğu yerde huzurun olamayacağını, bu süreçte de halkın daha sağduyulu davranması gerektiğini aktaran Topçu, "Terör olayları sadece yaşandığı bölgeyi veya olaya dahil olanları değil, bizleri de hepimizi etkiliyor. Mesela sezon öncesinde yapmak istediğimiz transferleri terör olayları ve Suriye'deki gelişmelere bağlı olarak neticelendiremedik. Bizim bu noktadaki referansımız elimizdeki oyuncular. Hangi oyuncuyla görüşsek, aynı ülkenin vatandaş olan takımımızdaki futbolcularla görüştüreceğiz. Harita itibariyle Gaziantep'in Suriye'ye yakınlığı nedeniyle transferlerde zaman zaman sıkıntı yaşadığımız aşikar ama bunları aşmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

MUHAMMET DEMİR'E ÖVGÜ
Topçu, basında adı başka kulüplerle anılan Muhammet Demir'e resmi teklif olup olmadığı yönündeki soruya da şöyle yanıt verdi:

"Resmi teklif olduğunu bilmiyorum. Muhammet bizim değerli bir oyuncumuz. Genç olması sebebiyle Türk futbolunda daha iyi yerlere gelebilecek bir oyuncu. Muhammet'e de hep söylüyorum, hedeflerinin daha büyük olması gerekir. Dediğimiz gibi resmi teklif var mı bilmiyorum ama Muhammet Demir, büyük kulüpler de dahil Türkiye'deki tüm kulüplerinde oynayabilecek kapasitede. Milli takım konusunda da Muhammet'in elbetteki ay-yıldızlı formayı giymesini isterim."

 

Sayfa Yükleniyor...