"Dani Alves, Galatasaray'ı çok istiyordu"

Abdurrahim Albayrak NTV Spor'un sorularını yanıtladı. Brezilyalı Dani Alves'le anlaşma aşamasına geldiklerini ancak transferin gerçekleşmemesiyle duyduğu üzüntüden bahseden Albayrak, sarı kırmızılıların Şampiyonlar Ligi'ndeki şansını az olarak gördüğünü belirtti. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'na sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Albayrak, Galatasaray'a hizmet etmeyi sürdüreceğini de sözlerine ekledi.

NTV Spor 18.11.2015 - 17:10
"Dani Alves, Galatasaray'ı çok istiyordu"

Eski Galatasaray yöneticisi Abdurrahim Albayrak, NTV Spor'dan Evren Göz'ün sorularını yanıtladı.

"SABAHA KADAR UYUYAMADIM"
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Benfica'ya ve ligde Çaykur Rizespor'a kaybettiği maçları değerlendiren Albayrak, "Benfica, Galatasaray ayarında bir takım değil. Hem içeride, hem dışarıda yenebilirdik. Son dakikalar bizde hastalık oldu, yediğimiz goller pahalıya mal oldu. Rizespor maçından sonra sabaha kadar uyumadım. Bir büyük takım deplasmanda 3 gol atıp 4 gol yiyemez. 2-1 yenilseydik insanlara bu kadar koymazdı. Sabaha kadar uyumadım" dedi.

"LİGE ADAY, DEVLER LİGİ'NDE TUR ZOR"
Sarı-kırmızılı kulübün bu sezon da şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olduğunu söyleyen Albayrak, ligdeki yarış ve rakipler hakkında, "Fenerbahçe önemli transferler yaptı ama o verimi alamadı. Fenerbahçe'nin transferlerine herkes gıptayla baktı, ben de öyle. Beşiktaş iyi mücadele ediyor, maçı bırakmıyorlar. Galatasaray son dakika gollerine muhakkak tedbir alacaktır" derken, Aslan'ın Şampiyonlar Ligi'nde tur atlama ihtimalini ise az olarak gördüğünü belirtti.

"YABANCI HOCA 3 KUPA ALSAYDI..."
Eski Galatasaray yöneticisi, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu hakkında ise, "Galatasaray'ın zarar gördüğünü düşünürse, alır ceketini gider. Ama öyle bir şey olmasını asla istemem. Hep ona destek oldum, çok kısa sürede başarıları unutuyorlar. Vefa diye bir şey var, sadece semt olarak bakmamak lazim. Geçen yıl burada gecenin 1'inde kimsenin haberi olmadan, para konuşmadan imzaladık. Eğer geçen sene bir yabancı 3 kupa alsaydı, herhalde Türkiye'de onu yere göğe sığdıramazdık, ama Hamza Hoca olduğu için 2-3 ayda unutulmaya çalışılıyor. Yine sahip çıkarsak, nice şampiyonluklar görürürüz. Hocanın arkasında duralım, yeter ki hocanın arkasından film çevirmeyelim" şeklinde yorum yaptı.

"DANI ALVES, GALATASARAY'I ÇOK İSTİYORDU"
Dani Alves için görüşme yaptıklarını ve Brezilyalı yıldızın da sarı kırmızılı kulüpte oynamayı çok istediğini ancak transferin gerçekleşmemesinin kendisini çok üzdüğünü belirten Albayrak, "Dani Alves içimde uktedir. İlk eşi, aynı zamanda menajeri. Galatasaray maçına götürdüm, görüşme yaptık. Geç saate kadar pazarlık yaptık. Dani Alves de Galatasaray'ı çok istiyordu. Öyle ki, Galatasaray'dan 'hayır' gelene kadar gidip Barcelona ile sozlesme imzalamadı. Bir ara Barcelona'yla problemi vardı, kulübü onu istemiyordu ama ondan sonra Galatasaray işi yatınca Barcelona'yla mukavele imzaladı. Transferde belirli bir yere kadar gelmiştik. Üzerimde büyük bir üzüntü yarattı. Ayrıca Alman bir stoper almayı çok istiyorduk. İsim verirsem ona da zarar veririz. Serdar Aziz'i istemiştik, başkanla anlaşamadık. Alman futbolculara sempatim çok. Calışma ve iş ahlakları çok yüksek olduğu için çok severim. Ben ayrıldıktan sonra Dani Alves'i gündeme getirmedik" dedi.

"TEK KIRGINLIĞIM..."
Yönetimden ayrıldıktan sonra tek kırgınlığının, Ali Dürüst'le çağırılıp, kendilerinden yaptıklarıyla ilgili bilgi alınmaması olduğunu söyleyen Albayrak, "Gönül isterdi ki Ali Dürüst ile bizi cağırsınlar, kulüp ile ilgili görüşsünler. Ciddi raporlarımız vardı, yönetim bize hiçbir şey sormadı. Kulübün menfaatleri açısından çok önemliydi. İleride gelirsem, mutlaka oturup konuşmam lazım. Benim babamın işi değil, Galatasaray, Galatasaraylıların işidir. Bir projeniz var mı, insan sormaz mı? Oradan ciddi bir üzüntüm var. Galatasaray'ın paralarının boşa gitmemesi açısından üzüntüm var. Bunları kimseyle paylaşamadım. Bu işin başına gelecek olan insanlar bizden kaçtılar" sözlerini kullandı.

"KASIMPAŞA MAÇINDA ÖLEBİLİRDİM"
Türk Telekom Arena'daki şampiyonluk kutlamasıyla ilgili ise bir kırgınlığı olmadığını kaydeden Albayrak, "Allah o günü bize nasip etti. Kasımpaşa maçında olebilirdim. Tansiyonum 14-24 oldu. O resmi görmenizi isterim. Orada beni Allah kurtardı. Şampiyonluk kutlamasında keşke Duygun Başkan ciksaydi. Duygun Yarsuvat işimize hiç müdahale etmedi, kimseyi de kıskanmadı. Çok büyük adamdır. Keşke zaman olsa ve tekrar beraber calissak" şeklinde konuştu.

"YİNE HİZMET EDECEĞİM"
Galatasaray olmadan yaşayamayacağını belirten Albayrak, "Benim Galatasaray icin yapamayacağım hicbir şey yok. Galatasaray olmadan yaşayamam. Yine hizmet edeceğim. Ileride yine Galatasaray'ın içinde olacağım. Galatasaray bana çok şey verdi ama ben yeteri kadar veremedim. Yine bir araya geliriz, bir oluruz birlik oluruz, gece gündüz koştururuz" diyerek Galatasaray'a hizmet etmeye devam edeceğini söyledi.

"YANLIŞ ANLARLAR, DÖNMEK İSTİYOR DERLER"
Birçok deplasmana gitmek istediğini ancak kıskançlıklardan korktuğunu ve hoca ile futbolcuları zor durumda bırakmak istemediğini belirten Albayrak, "Rizespor maçına çok gitmek istedim. Kıskançlıklardan korkuyorum. Hocayı ve futbolcuları zor durumda bırakmak istemiyorum. Birçok deplasmana gitmek istiyorum; gidemiyorum. Aysal döneminde yönetici olmadığım vakit, uçağa almamışlardı beni. Florya'ya giderim, kimse bana niye geldin demez. 4 dönem yönetimde oldum, 4'ünde de şampiyon olduk. Gidersem yanlış anlarlar, yine dönmek istiyor derler. Huzuru kaçırmamak için Florya'dan uzak durmaya calışıyorum. Ama yine görüşüyoruz" ifadelerini kullandı.

"MANCINI DÖNEMİNDE KEŞKE DÜRÜST'LE OLSAYDIK"
Felipe Melo'ya İtalya'da yaptığı sürpriz ziyaretten de bahseden Albayrak, "İtalya'da Melo ile görüştüm. Sürpriz yaptım, Melo'nun haberi yoktu" derken Roberto Mancini hakkında ise "Çok kaliteli ve dolu bir adam. Beni çok iyi karşıladılar. Mancini çok iyi bir hoca. Galatasaray'da kim, bir taş üzerine taş koyarsa benim başımın tacıdır. 3 saat beraber olduk. Keske Mancini döneminde Ali Dürüst ile beraber olsaydık. Bunu açık ve net söylüyorum" sözlerini sarf etti.

Melo'nun Galatasaray'dan gitme kararını, kendisinin ayrılmasıyla verdiğini belirten Albayrak, "Türk futbolu ve Galatasaray için sorun olmuştu. Hem Melo için hem de Galatasaray için hayırlı oldu" yorumunu yaptı.

"TÜM TRİBÜNLER BOŞ KALIYOR"
Türkiye'de futboldan soğuma olduğunu ve insanların tribünden kaçtığını söyleyen Albayrak, "Sadece Galatasaray tribünleri değil, tüm tribünler boş kalıyor. Türkiye'de futboldan soğuma var, insanlar tribunlerden kaçıyorlar. Nereye gittiğimizi çok merak ediyorum. Büyük takımlar boş tribünlere oynamaya alışık değil. Galatasaray'ın hiçbir zaman 30 bin seyircinin altına dusmemesi lazim. Kadiköy'deki Galatasaray maçında bile tribünler full değildi. Sayın Cumhurbaşkanımıza bunları iletmek istiyorum; locaları satamazsak büyük sıkıntı yaşarız. Localarla ilgili ayrı bir kanun çıkarmak lazım. Passolig konusunun biraz daha esnek olmak lazim. Bunlara bir çözüm getirmek lazım. Passolig'in varsa belirli yerlerde geçmesi lazım" dedi.

"KEŞKE UMUT GİBİ ÇOK FUTBOLCUMUZ OLSA"
Galatasaray taraftarlarının, sözleşmesinin uzatılmasını eleştirdiği Umut Bulut hakkında da yorum yapan Albayrak, "Umut'a forma vermezsiniz ağzını açmaz, para vermezsiniz, zam yapmazsınız ağzını açmaz, koş dersiniz koşar, oynama demezsiniz oynamaz. Keşke Umut gibi çok futbolcumuz olsa. Galatasaray Umut'u çok arar. Haksızlık yapmayalım. Katkısı çok fazla. Rakibini yoruyor, arkadan gelenler golünü atıyor. Taraftarlara rica ediyorum, onların emeklerini iki saniyede silmeyelim. İyi günde de kötu günde de beraber olalım. Gol kaçırabilir, sahadaki emeklerini unutmamak lazım. Umut Bulut ile mukaveleyi ben imzaladım, çok faydalı futbolcudur. Ağzı var dili yok, öyle diyelim" ifadelerini kullanırken taraftarlardan destek istedi.

"MARKA ADINA HOŞ OLMAZ"
Finansal Fair-Play ile ilgili olarak UEFA'nın ikna edileceğini düşündüğünü söyleyen Albayrak, "Şampiyonlar Ligi'nden gelecek olan ciddi rakamlar var. O rakamlardan mağdur kalırsa, ona göre transferler yapacak. Sadece lige göre kadro oluşturulacak. Marka adına da hoş olmaz. Ancak içeride çok tecrübeli calışanlar var, onlar güzel bir tablo çıkaracaktır, onlara güveniyorum. UEFA'yi ikna edeceklerini düşünüyorum. Transferde çok dikkatli olunacağını düşünüyorum. Önüne geleni almamak lazım. Yabancı kontenjanı açıldı. Gideceksin 2 tane alacaksın, hedef alacaksın, noktayı alacaksın. 20 tane alacağına 2 tane alacaksın. Bütün maçları izliyorum, önümüzdeki yıl transfer döneminde kulüplerin daha titiz olacağını düşünüyorum. Elimiz mahkum, yoksa ayrılık var ortada. Galatasaray camia olarak bugüne kadar ne sıkıntıları aştı, bunu da aşacaktır" şeklinde konuştu.

"HEPSİNE 'I LOVE YOU' DİYORUM"
Galatasaraylı taraftarlara teşekkür eden Albayrak, "Sosyal medyadan güzel şeyler yazıyorlar. Twitter'da 520 bin takipçim var, geçen gün Edirne'deydim, sokaklar doldu taştı. Herkes, Galatasaray'a geri dönmemi istiyor, ben de onlara diyorum ki aman Galatasarayımız'a sahip çıkalım, tribünleri dolduralım. İyi günde de kötü günde de Galatasaraylılık nasıl olur, tüm takımlara, tüm Türkiye'ye örnek davranış sergileyelim. Bir tane Galatasaray var, başka Galatasaray yok. Hepsine 'I love you' diyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Sayfa Yükleniyor...