Geniş güvenlik önlemleri!

Paris'teki terörist saldırılar nedeniyle, Avrupa'da bu haftasonu maçlar olağanüstü güvenlik önlemleri altında oynanacak. Premier Lig'de ise tüm maçlardan önce Fransa milli marşı söylenecek.

NTV Spor 20.11.2015 - 14:39
Geniş güvenlik önlemleri!

Avrupa'da bu haftasonu maçlar, Paris'te 130'u aşkın kişinin yaşamını yitirdiği kanlı terörist saldırılarının gölgesinde oynanacak. Fransa İçişleri Bakanlığı, güvenlik zaafiyeti endişesi nedeniyle, deplasman taraftarının maçlara gitmesini yasakladı. Her stadın önünde çok geniş güvenlik önlemleri alacak Fransız Polisi, taraftarların kapsamlı bir aramanın ardından statlara girmesine izin verecek.

İspanya'da da El Clasico olağanüstü güvenlik önlemleri altında oynanacak. Santiago Bernabeu Stadı ve çevresinde, normalin 6 katı güvenlik görevlisi görev yapacak.

İngiltere'de de, statlardaki güvenlik önlemleri arttırılacak. Zira Premier Lig'de toplam 72 Fransız oyuncu forma giyiyor. Ayrıca tüm maçlardan önce Fransa milli marşı söylenecek.

İtalya'da da, tribünlerde Fransa bayraklarının dalgalandırılması bekleniyor. İtalyan Polisi, tüm statların çevresinde güvenlik önlemlerini arttıracak. En yüksek riskli karşılaşma olarak değerlendirilen Juventus - Milan maçı içinse olağanüstü güvenlik önlemleri alınacak.

Almanya ile Hollanda'yı karşı karşıya getirecek hazırlık maçı terör korkusuyla ertelense de, Bundesliga ve Bundesliga 2'de de maçlar, planlandığı saatte başlayacak. Almanya Futbol Federasyonu, taraftarlara, statlara meşaleler ile girmemeleri çağrısı yaptı.

Rusya Futbol Federasyonu ise hali hazırdaki güvenlik önlemlerinin yeterli olduğunu açıkladı.

Sayfa Yükleniyor...