City'yi başlarına yıktılar!

İngiltere'de haftanın sonucu en çok merak edilen karşılaşmasında Liverpool, ilk yarıdaki harika oyunuyla lider Manchester City'yi deplasmanda şoke etti. Klopp'un Liverpool'u karşılaşmadan 4-1 galibiyetle ayrılırken, rakibini hem liderlikten etti hem de City deplasmanında 2008'den bu yana ilk kez kazandı.

NTV Spor 21.11.2015 - 21:34
City'yi başlarına yıktılar!

Liveorpool, Etihad Stadı'nda müthiş bir performansla City'yi şoke ederek sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrıldı. Jurgen Klopp'un ekibi, Eliaquim Mangala'nın 7. dakikadaki kendi golüyle deplasmanda 1-0 öne geçti. Philippe Coutinho'nun 23. dakikadaki golü farkı 2'ye çıkarırken, 32. dakikadaki Firmino'nun harika takım oyunu sonucu gelen golü konuk ekibi iyice rahatlattı.

Sergio Aguero, 44. dakikada yaklaşık 25. metreden klas bir golle takımını umutlandırırmasına rağmen, Jurgen Klopp'un gelişinin ardından çıkış yakalayan Liverpool soyunma  odasına 3-1 önde gitti.

61'de Firmino'nun şutunda kaleci Joe Hart, topu kornere tokatlayarak Liverpool'un dördüncü golüne engel oldu.

64'te bu kez Liverpool kalecisi Mignolet, kendisiyle karşı karşıya kalan Agüero'nun vuruşunda gole izin vermedi.

80'de sağ kanattan topu süren Ibe'nin ortasında Liverpool'un Belçikalı golcüsü Christian Benteke'nin sert şutunu Joe Hart uzanarak nefis çeldi.

81'de Benteke'nin kullandığı serbest atışta Skrtel sert bir voleyle Liverpool'u deplasmanda 4-1'lik tarihi zafere taşıyan golü kaydetti. Anfield ekibi, Manchester City deplasmanında 2008'den bu yana ilk kez kazandı.

Bu yenilgiyle Manchester City, bu sezon sahadan üçüncü kez mağlubiyetle ayrılırken, liderliği iki puan gerisine düştüğü Leicester City'ye kaptırdı. Jürgen Klopp'un teknik direktörlüğe gelmesinin ardından altı karşılaşmada üç kez kazanıp, iki de beraberlik alan Liverpool ise beşinci galibiyetini elde ederek 20 puana yükseldi ve üst sıraları zorlamaya başladı.

Sayfa Yükleniyor...