"Yanlış 11'i maça çıkarttım"

La Liga'nın 12. haftasında sahasında Barcelona'ya 4-0 yenilen Real Madrid'in teknik direktörü Rafael Benitez, "Hatalarımızın bedelini pahalıya ödedik. En kısa zamanda toparlanmalıyız" dedi. İspanyol teknik adam ilginç bir itirafta bulunarak "Yanlış 11'i maça çıkarttım" ifadelerini kullandı.

NTV Spor 21.11.2015 - 23:46
"Yanlış 11'i maça çıkarttım"

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Benitez, "Kazanmak veya kaybetmek futbolun içinde olan şeyler. Ancak Barcelona gibi bir takıma sahamızda farklı yenilmemiz danha fazla acı veriyor. Daha gelişmeliyiz ve önümüzdeki maçta neler yapacağımızı düşünmeliyiz. Takımın duruşu bende hayal kırıklığı yaratmadı. İyi bir takımız ve bazı hatalar yaptık, bunun da bedelini ödedik. Devre arasında bunun üstesinden gelebileceğimizi konuştuk; ancak maç bunun üzerinden gelinemeyecek şekilde gelişti" yorumunu yaptı.

İkinci yarının hemen başında Marcelo'nun kaçırdığı gol ve arkasından Barcelona'nın üçüncü golü bulmasıyla takımın oyundan düştüğünü, top kaybı başta olmak üzere çok hata yaptıklarını kaydeden İspanyol teknik adam, "En kısa sürede toparlanmalıyız" sözünü sık sık tekrarladı. Benitez, Real Madrid'deki geleceğiyle ilgili sorulara ise "Bizi endişelendiren tek şey gelecek maç" yanıtını verdi.

Maçın istedikleri gibi gitmediğini kaydeden Benitez, "İleride basmak, hücum yapmak ve topu presle kazanmak istedik. Bazı hatalar yaptık ve bunun cezasını çektik. Maçtan sonra, yanlış bir 11'le maça çıktığımı söylemek zorundayım. Bu takım daha iyisini yapacak kalitede ve bunu daha önce gösterdi. Hepimiz sorumluyuz ve buna bir çözüm bulmalıyız" itirafında bulundu.

Karşılaşma boyunca etkisiz oynayan James Rodriguez'in de sorulması üzerine ise Rafa Benitez, "Kişisel analizler yapılacak bir gün değil. Takım olarak birlikte olma zamanı ve gelecek maçlara hazırlanmalıyız. Bu maçlarda hatalar yaptık. İyi bir takıma karşı toplar kaybettik ve bu acı verici. Takımın kendine gelmesi ve taraftara karşı sorumluluğu olduğunu göstermesi en önemlisi" yanıtını verdi.

Sayfa Yükleniyor...